• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.06.2018

19:28

VIŠE NEMA TAJNI! PETREUS, ŠOLAK I ĐILAS ZAJEDNO HOĆE DA ZAGOSPODARE SRPSKIM MEDIJSKIM PROSTOROM!

Politika

VIŠE NEMA TAJNI! PETREUS, ŠOLAK I ĐILAS ZAJEDNO HOĆE DA ZAGOSPODARE SRPSKIM MEDIJSKIM PROSTOROM!

Podeli vest

Direkt medija Dragana Đilasa objavila je danas da postaje deo United medije u kojoj su, gle čuda, suvlasnici Dragan Šolak i KKR grupa koju predvodi  bivši direktor CIA, general Dejvid Petreus?!?

Odavno nije tajna da Šolak i Đilas, zajedno sa Petreusom kontrolišu većinu elektronskih medija u Srbiji, a utapanje Direkt medije u United mediju, još jedan je u nizu dokaza njihove zajedničke strategije.

Podsetimo, tokom kampanje za beogradske izbore Šolak je bio jedan od glavnih finansijera Đilasove kampanje za gradonačelnika Beograda.

Prema dokumentaciji u koju su uvid imale Novosti, Šolak je krajem oktobra prošle godine obezbedio čak 4,5 miliona evra na ime prodaje zgrade u ulici Antifašističke borbe 13 b u Beogradu.

Dejvid PetreusAP/Photo

Dejvid Petreus

Transakciju su pokušali da prikriju kupovinom preko firme čiji se krajnji vlasnik teško otkriva, ali svi tragovi vode do Šolaka. 

"Novosti" pišu da je samo nekoliko dana nakon što je objavio da ulazi u izbornu trku, Ðilas je tu zgradu prodao "na krajnje čudan način", a sedište njegove "Dajrekt media" ostalo je i dalje na toj adresi. 

TEŠKA MULJAČINA! ĐILASOVI PRLJAVI MILIONI: Preko prodaje zgrade u sumnjivoj transakciji, OPRAO PARE ZA KAMPANJU?!

U dostupnim spisima vidi se da je kupac zgrade firma "Tekhil plaza", iza koje navodno stoji Šolak.

Osim toga, pre nego što je 31. oktobra 2017. potpisan kupoprodajni ugovor Šolak je kod banke založio još nekupljeni objekat kako bi dobio kredit da isplati Ðilasa.

"Novosti" ukazuju da su ovi poslovni aranžmani otvorili niz pitanja, među kojima je jedno od ključnih - da li medijski magnati Ðilas i Šolak prodajući jedan drugom fiktivno i "Dajrekt medija", u stvari zajednički upravljaju čitavom medijskom imperijom.

ĐILAS NA SKENERU HOLANDSKIH VLASTI! Počela istraga sumnjivih poslova "Dajrekt medije"!

Budući da pomenuta firma drži i dalje ogroman deo kolača za oglašavanje u medijima, postavlja se pitanje koliko pomenuti dvojac može da utiče na uređivačku politiku televizija i novina što i te kako dobija na težini u predizbornoj kampanji.

- Imajući sve to u vidu, mnogo je jasniji uređivački koncept pojedinih televizija, poput N1, koja je praktično pokrenuta preko Šolakove United grupe - pišu "Novosti".

Inače, "tajanstvenog kragujevačkog biznismena Šolaka", suvlasnika SBB i predsednika borda "Junajted grupe", početkom januara portal "Malta danas" optužio je da je kupio državljanstvo te zemlje da bi izbegao plaćanje poreza kod nas.

Šolakova SBB "Telemah grupa" postala je vodeći kablovski operater u zemljama bivše Jugoslavije.

Američki Investicioni fond KKR kupio je 2013. godine SBB za 1,5 milijardi dolara, a Šolak je ostao glavni menadžer i jedan od akcionara sa udelom od 21 odsto.

Dakle, sve je jasno...

MALTEŠKE MUĆKE! ŠOLAK I ĐILAS IZBEGAVAJU POREZ: Ovo je priča, koju niko osim Informera, NE SME DA OBJAVI!

ŠOLAK LAŽNO PRIKAZUJE DA JE SBB NA GUBITKU: Medijski tajkun na sve načine pokušava DA PREVARI DRŽAVU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branko

pre 5 godina

Dace Bog pa ce i Djilas-hostapler doci na red kao injegov pajtos NATO Vuk da ga malo pravosudje pita za zdravlje!!!!?????

Sofija

pre 5 godina

Obrušili su se lešinari na Srbiju. Neka nam je Bog u pomoći.

Dragan

pre 5 godina

Dragan Djilas je najveci mediski tajkun u istoriji ove zemlje,treba usvojiti neki zakon koji politicarima zabranjuje da drze mediske kuce.

Branko

pre 5 godina

Moj deda je govorio "Bolja je saka vlasti nego gomila dukata". Ove misli se setim na dnevnoj bazi...

Predrag

pre 5 godina

A on se do pre neki dan zalio na slobodu medija,a covek bukvalno kupio sve mediske kuce.Ovo treba zakonom zabraniti.

Feđa

pre 5 godina

То им неће поћи за руком, јер њима нико не верује , и јер раде против интереса Србије.

Dača

pre 5 godina

Све љиге од људи који не желе добро српском народу.

Krstivoje

pre 5 godina

To je jedini nacin da pisu lazi i izvrcu cinjenice preko njihovih kontrolisanih medija..i to samo, zarad da sruse Vucica.

Branko

pre 5 godina

Trojka koja bi da uništi Srbiju. Nećemo im to dozvoliti.

Milica

pre 5 godina

A kako oni planiraju da zavladaju medijima, kada niko ne zeli da ih podrzi niti sa njima da saradjuju, kada je stanje u medijima bilo katastrofalno za vreme Djilasove vlasti.

men

pre 5 godina

Dva propala politicara bezuspesno da se pokusavaju se otrgnu politickoj koja ih sve vise vuce na dno.

Ildiko

pre 5 godina

Neumorni su.... Zar ne primećuju da ih narod ne voli, da svi znaju kakvi su prevaranti?!

Nada

pre 5 godina

Mislim da nemaju nikakve sanse,a i to im ne bi pomoglo!Gospodin Dilas je trenutno jako omrazena licnost kod naroda!

Vera

pre 5 godina

Jadni su mi oni koji dadose glas ovom muljatoru.Imaju li mozga?

Stasa

pre 5 godina

Djilasu nista ne moze pomoci, svi znaju kakav je Djilas.

Maja

pre 5 godina

Nama izmisle dug,kamatu,pošalju izvršitelje,oderu nas,a lopovi se šire u hladovini. Državo,pohapsi lopove,daj narodu pare,izumiremo zbog lopova i nehumanih uslova za život,a naročito zbog toga što imamo ogroman državni aparat,korumpirano sudstvo i nemarnu državnu upravu.

avanturista

pre 5 godina

svima je jasno šta pokušavaju,samo njima izgleda nije dovoljno shvatiti poziciju

kornjacarade

pre 5 godina

nikada ova trojica neće zagospodariti srpskim mediskim prostorom

ERIC

pre 5 godina

Najveći mafijaš ovde je Peterus, on je bio jedan od šefova paradrzavne genocidne organizacije SAD-CIA, bave se ubijanjem švercom droge, orućžzja, terorista, belim robljem, ljudskim organima , bogate s e na crno šefovi i jači su od vlasti u SAD.

BIo ODIN

pre 5 godina

CIA je iznad SAD, njihovi šefovi se bogate na terorizmu, pljački gradjana SAD, ševrcuju ljude, oruzje, drogu, ljudske organe...

marko

pre 5 godina

Narod je ocenio Djilasa i nikako mi nije jasno sta covek vise hoce i kojom silom i novcem zeli da se umesa u desavanja kada ga narod ne zeli

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija