• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B92

05.06.2018

22:20

ŠIPTARI SPREMAJU VELIKO ZLO: Bez ikakvog povoda, napali decu na igralištu, ŠIPKAMA POLOMILI VRATA NA ŠKOLI!

Politika

ŠIPTARI SPREMAJU VELIKO ZLO: Bez ikakvog povoda, napali decu na igralištu, ŠIPKAMA POLOMILI VRATA NA ŠKOLI!

Podeli vest

Grupa Albanaca vređala je i pretila srpskoj deci dok su se igrala na školskom poligonu u Suvom Dolu kod Lipljana

00.17 - Kako infoslužba opštine Gračanica saznaje, zbog napada na srpsku decu u Suvom Dolu i demoliranja dela škole metalnim šipkama, policija je sinoć uhapsila četvoricu albanskih mladića starosti do 20 godina.
 

Albanci su deci pokazivali srednji prst i upućivali vulgarne reči na albanskom i engleskom jeziku, a govorili su i da na Kosovu nema mesta za njih, kao i da je to albanska teritorija.

Albanci su potom šipkama razbilli i odvalili dvoje vrata školske zgrade. 

Deca su potom pozvala roditelje koji su slučaj prijavili policiji. Albanci su automobilom crne boje pobegli u nepoznatom pravcu. 
Direktor osnovne škole Bratislav Đedović potvrdio je da je došlo do incidenta i da su deca prvo njega pozvala i rekla da su razbijena vrata škole i da su im Albanci pretili. 

Policija je ubrzo došla, obavila uviđaj i uzela izjave od dece uz prisustvo roditelja. 

- Reč je o deci staroj deset godina koja su bila vidno uznemirena - uplašena kaže direktor. 

Ðedović kaže da u ovoj osnovnoj školi u Suvom Dolu dosad nije bilo ovakvih incidenata. 
- Nije se desilo do sada i malo smo zatečeni. To je bilo etnički čisto srpsko selo, sad ima nekoliko albanskih porodica, ali mi znamo da to nije od njih već od nekih koji su sa strane došli - rekao je direktor, koji se nada da će sve "stati na ovome". 

U sredu će nastava biti održana uz pojačano obezbeđenje, rekao je Ðedović.
Ovo je drugi incident za nedelju dana. Nešto slično dogodilo se u selu Staro Gracko kada je grupa Albanaca nasrnula na srpsku decu dok su se igrala na seoskom igralištu.

ŠIPTARSKI ZULUM NE PRESTAJE: Posle stoke, kradu i automobile, OPLJAČKANI SRBI U VITINI!

SRAMNO SAOPŠTENJE KOSOVSKE POLICIJE O NAPADU NA SRPSKU DECU: Ni reči o prekomernoj sili, biber spreju I POBREĐENOJ BEBI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dexi

pre 5 godina

Доста бре више терор над нама. Војска и полиција одмах требају ући а ЕУ и САД нек прети!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija