• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.06.2018

13:21

RAKIĆ: Srpska lista traži konsultacije s predsednikom Vučićem zbog albanskog stava

Politika

RAKIĆ: Srpska lista traži konsultacije s predsednikom Vučićem zbog albanskog stava

Podeli vest

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas da se zbog stavova Albanaca na KiM koji gaze po Briselskom sporazumu i dijalogu, i ćutanja Brisela, ta lista obratila Beogradu i zatražila od predsednika Srbije Aleksandra Vučića konsultacije i definisanje zajedničkih narednih koraka

- Učestali napadi na Srbe i njihovu imovinu širom KiM, čak i žene i decu, pasivnost kosovskih institucija, nekažnjavanje zločinaca i ignorantski odnos kojim se čak i relativizuju etnički napadi Albanaca na Srbe, ali i sramne izjave predstavnice EU na KiM koja govore o nekakvom vraćanju ''milo za drago'' a nereagovanja na prekid dijaloga i nesprovođenje sporazuma, zahteva da kao legitimni politički predstavnici srpskog naroda na KiM obavimo konsultacije sa našom državom i predsednikom Vučićem - kazao je Rakić. 
Kako je rekao za Tanjug već je uputio zahtev i očekuje pozitivan odgovor u najkraćem roku " kako bismo zajedno doneli odgovarajuće odluke i pravce daljeg delovanja, u cilju zaštite nacionalnih i interesa srpskog naroda na KiM".

Goran RakićTV Pink

Goran Rakić

Objasnio je da je nakon serije sinhronizovanih etničkih napada na Srbe na KiM, usledio napad na proces normalizacije odnosa i na sam dijalog. 

- Albanci javno i otvoreno govore kako ih dijalog ne zanima, da ne žele da učestvuju i da nemaju nameru ni da razgovaraju o ZSO, a kamoli da je formiraju. Na to je predsednik Vučić odavno upozoravao, a sad su prištinski zvaničnici otvoreno priznali - rekao je Rakić.

Ocenio je da je to opasan udarac na dijalog koji remeti sve ono u šta smo verovali i u šta smo uložili mnogo truda, verujući da možemo normalizovati odnose na KiM. A posrednik EU na to ćuti, ne reaguje.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija