• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.06.2018

23:09

(VIDEO) NERASKIDIVO BRATSVO: Srbija ove godine u sedam vežbi sa RUSKOM VOJSKOM!

Politika

(VIDEO) NERASKIDIVO BRATSVO: Srbija ove godine u sedam vežbi sa RUSKOM VOJSKOM!

Podeli vest

Vojska Srbije ove godine učestvovaće u sedam vežbi sa pripadnicima Vojske Ruske Federacije, a po prvi put srpski vojnici tokom jeseni boraviće na vežbama koje organizuje Organizacija dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB)

Saradnja će ove godine biti proširena, a u njoj će učestvovati pripadnici Vojske Srbije i to ne samo na bilateralnom nivou, prenosi Sputnjik.
- Prošle godine je uspostavljena saradnja koja je rezultirala planiranim učešćem na tri vežbe u 2018. godini. Imajući u vidu da se radi o uspostavljanju nove saradnje, planirano je učešće na nivou posmatrača i to na komandno-štabnoj vežbi ''Sadejstvo 2018'' i taktičkoj vežbi ’Neraskidivo bratstvo 2018‘ u Ruskoj Federaciji, dok je na vežbi ''Kobalt'' u Kazahstanu predviđeno učešće našeg izviđačkog odeljenja", kaže za Sputnjik kapetan fregate Jovan Krivokapić, portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Srbija je od 2013. godine posmatrač u ODKB-u. Predstavnici Srbije redovno posećuju Skupštine ODKB-a na kojima se razmatraju pitanja koja se tiču saradnje država-članica na međunarodnom planu, kao i u vojno-političkoj, pravnoj i drugim oblastima.

(VIDEO) GRMLJAVINA SA PASULJANSKIH LIVADA: Ovako je Vojska Srbije sprečila pobunjenike DA OTCEPE DEO NAŠE ZEMLJE

(VIDEO) ZEMLJA DRHTI, NATO PALI ALARME: Putin se lično uverio u MOĆ UDRUŽENE VOJSKE RUSIJE I BELORUSIJE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija