• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.06.2018

23:27

​HAN MAŠE ŠARGAREPOM: Dva nova poglavlja za Srbiju nisu nerealna!

Politika

​HAN MAŠE ŠARGAREPOM: Dva nova poglavlja za Srbiju nisu nerealna!

Podeli vest

Evropski komesar za pregovore o pristupanju Johanes Han kaže da je Srbija dobro napreduje u pregovorima sa Evropom unijom inače, prema njegovim rečima, ne bi bilo moguće otvaranje novih poglavlja u junu.

- Mislim da Srbija dobro napreduje, inače ne bi bilo moguće otvaranje novih poglavlja. Ne mogu da obećam, ali dva poglavlja nisu nerealna - poručio je Han.

Komesar Han se u Briselu sastao sa ministarkom za evrointegracije Jadrankom Joksimović.

Sastanak je zbog obaveza dvoje zvaničnika održan na briselskom aerodromu, a Johanes Han je ocenio da se svaka prilika mora iskoristiti kako bi se održao tok i napredovalo u procesu evrointegracija Srbije.
Najavivši mogućnost otvaranja dva nova poglavlja u pregovorima Srbije i EU do kraja juna, Han je naglasio da je vrlo zadovoljan ukupnim napretkom.

"Naravno da bismo svi mi želeli da to bude i brže i više, ali na kraju je kvalitet ono što se računa, a ne brzina", kaže evropski komesar.
Na pitanje Tanjuga kako vidi napredak u dijalogu Beograda i Prištine i u kojoj meri to trenutno utiče približavanje Srbije EU, komesar Han je naglasio da je važno za obe strane nađu rešenje, ali i da to nije i jedino važno na putu evrointegracija.

"Moramo se fokusirati i na druge stvari. Danas smo opet razgovarali o neophodnim merama u oblasti vladavine prava. Postoji dosta posla koji je samo u odgovornosti Srbije i njenih vlasti", izjavio je Han.

On je dodao da bi bilo idelano kada bi se paralelno radilo na više koloseka kako se ne bi gubilo vreme u procesu pregovora sa EU. 

Odgovarajući na pitanje Tanjuga o tome koliko je zadovoljan podrškom koju zemlje članice EU daju Srbiji na putu pristupanja Uniji, komesar Han je ocenio da ima onih koje su više ili manje naklonjene.

"A moj posao je da ih držim zajedno", zaključio je Johanes Han.

ŠIPTARSKA UJDURMA: Priština odbila poziv u Brisel, NEĆE RAZOVOR "SAMO" O ZSO!

POTPUNI RASPAD U EU! Petak je bio dan opšteg haosa u Evropi, NOVA KRIZA NA POMOLU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija