• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

07.06.2018

19:07

SAD I NATO RATUJU SA RUSIJOM U SRBIJI! Osvajanje Balkana prioritet, PENTAGON POTPUNO OTVORIO KARTE!

Politika

SAD I NATO RATUJU SA RUSIJOM U SRBIJI! Osvajanje Balkana prioritet, PENTAGON POTPUNO OTVORIO KARTE!

Podeli vest

SAD i NATO pakt protiv Rusije i Vladimira Vladimiroviča Putina ratuju i na teritoriji Srbije, zvanično je juče potvrđeno u Vašingtonu

Majkl Karpenter, bivši visoki zvaničnik Pentagona (Ministarstvo odbrane SAD) koji u američkim medijima često najavljuje naredne poteze tamošnjih vlasti, poručio je da posle Crne Gore i Srbija mora po svaku cenu da bude uvučena u zapadnu vojnu alijansu kako bi se Rusima na Balkanu "potpuno zatvorila sva vrata". Prema njegovim rečima, članstvo Crne Gore u NATO jeste "odlična lekcija za Moskvu", a Ruse bi što pre trebalo poraziti i u Srbiji.

Samo neutralnost

Srbija vodi politiku vojne neutralnosti koja ne dozvoljava da ratovi i sukobi koji nisu naši postanu deo naše svakodnevice, ističe ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Jaka propaganda

Karpenter je u izjavi za "Glas Amerike" rekao da će Rusija nastaviti sa antizapadnom propagandom i da se tome treba suprotstaviti svim silama.

- Članstvo Crne Gore u NATO paktu jeste važna lekcija za Rusiju, koja je doživela ozbiljan neuspeh u pokušajima da se meša u unutrašnja pitanja ove zemlje. To, naravno, ne znači da će sada potpuno prestati da se meša. Videćete propagandu, dezinformacije i pokušaje da se finansiraju antizapadne grupe u Crnoj Gori... Zasad Rusija pokušava da nađe način da sarađuje sa crnogorskom vladom, što je dobro za sve. Međutim, da bi se zatvorila vrata za strano mešanje, neophodno je integrisati celokupni region. To neće rešiti sve probleme, daleko od toga. Ipak, pomoći će da se stvori osnova za rešavanje dugoročnih izazova... - naglasio je Karpenter, koji je sada na funkciji direktora Pen Bajden centra.

(VIDEO/ANKETA) AMERI OD POROŠENKA TRAŽE DA KRENE NA DONBAS: On se nećka, PLAŠI SE PORAZA, da će ga obesiti i da NEĆE MOĆI POBEĆI U MOSKVU!

Politikolog Aleksandar Pavić, upitan da prokomentariše ove navode, kaže da je Karpenter samo javno rekao ono što NATO planeri odavno smeraju.

(VIDEO) PENTAGON JE OD PUTINA ŽELEO DA ČUJE SVE OSIM OVOG! Rusija raspolaže apsolutnim oružjem, NISMO SVE OTKRILI!

- To je pacifikovanje pozadine fronta prema Rusiji. Oni se spremaju za napad na Rusiju poput nacističke Nemačke 1941. godine. Mi moramo da budemo svesni da se NATO neće pomiriti sa našom neutralnošću. Zato nam je jako važno da procenimo kako najbolje da odbranimo suverenitet i slobodu: Ili da idemo u čvršći savez sa Rusijom ili da se vojno organizujemo kao Švajcarska, sa opštom vojnom obavezom i aktivnom rezervom, uz podršku Rusije i možda Kine - podvlači Pavić.

Hibridni rat

Ljuban Karan, bivši potpukovnik Kontraobaveštajne službe (KOS), ističe da su Karpenterove izjave tempirane i usmerene na zbunjivanje srpske javnosti.

Reuters/fotomontaža

- Pored već ustaljenog potenciranja ruske opasnosti, cilj je da se Srbima nametne laž o ruskoj inferiornosti u odnosu na NATO. Karpenter se trudi da uveri Srbe kako je NATO potpuno ovladao Balkanom, pa će samim tim i Srbijom neminovno zavladati, i to u bliskoj budućnosti. Otuda, jelte, svaki otpor je nemoguć i besmislen. Sve je to, kao što rekoh, deo šire akcije zastrašivanja Srbije, u kojoj bi strah od vojne intervencije SAD i NATO trebalo da postane efikasno oružje Zapada u hibridnom ratu protiv naše države - zaključuje Karan.

Podgorica "druka" Srbiju i RS

Karpenter je izjavio i da je "crnogorski glas" u NATO, kad je reč o međunarodnom planu, bio jako važan zbog uvida u ono što se događa na Balkanu.
- I to kada je reč o misiji KFOR na Kosovu, događajima u BiH i Srbiji. Imati kao članicu jednu od ključnih zemalja u srcu Balkana, koja može da nam pomogne da razumemo šta se događa u regionu, izuzetno je važno - istakao je Karpenter.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pomracenje uma

pre 5 godina

Pa oni uopste ne poznaju srbe. Pa necu bre zinat. A i ako je NATO jaci od Rusije. Pa srbija je vazda bila na strani pravde i slabijih. Jbt pa nismo mi hrvati. Cuj otpor je uzaludan, pa jestel ucili vi istoriju.... nemaju pojma. A i NATO u ne treba niko za antipropagandu. Dovoljni su oni sami i malo zdravog razuma.

stefinac

pre 5 godina

Opet ovi nemci oce kod nas pa dokle vise da ih bijemo po usima sramota za neke zemlje ali stvarno sramota da se sile a zaboravljaju BOG Srbina SPASAVA

Nile

pre 5 godina

Ratuju oni na celom Balkanu eto u CG su Amerikanci uspeli i ušla je u NATO a Rusi nisu uspeli da to spreče i pokrenu rat a i Makedija ulazu čim reši pitanje imena i to neće da spreče a u Hrvatskoj su Rusi uzeli 40% Agrokora a Amerikanci 20% i gradi im se LNG terminal na Krku a ko zna kako će na kraju da prođe Srbija kad i tu "zarate" samo šta u Srbiji nema više šta da se uzme sem životi....

Jfk

pre 5 godina

@Pomracenje uma Lako je vama, vi radite za 300e, nemate porodicu (jer niko pri zdravoj pameti to ne bi pisao da je ima) i nemate šta da izgubite.

Dragan Dubonjac

pre 5 godina

Bojim se da ovaj "Političar" stvarno nezna o čemu piše. Da budem jasan Srbi nikad neće ući u NATO , da su bili pametni Srbija je mogla biti najveći saveznik tog udruženja ovako su dobili najgoreg komšiju , Stbija sarađuje malo se igramo na poligonima i to je to... za više nismo zainteresovani. A ovo što ovaj priča o pritisku..... može da zaboravi. Kad smo izdržali '99 sad će mo još bolje.

Doca

pre 5 godina

Ovoga sam se plašio. Ovi nesrećnici nisu smeli na s.Koreju i Iran ali da se ne istresu na nama kao 45 i 99. Mnogo su jaki u čoporu.

Kretenikus

pre 5 godina

E vala , ako ikad udje u NATO dok sam ziv , iseljavam se odmah u Hrvatsku .

Branislav

pre 5 godina

Ma koji nato motkama cemo ih isterati ,nek pitaju SRPSKE MAJKE sto su sinove izgubile za vreme agresije nato bombardera seme su nam trvovali sa osiromasenim uranijom .Ajde da vidimo ko ce to u SRBIJI da potpise pridruzivanju natou.Pa ja 4 sina imam od 27 do 15 godina starosti pa svi znaju da su to fasisti a tako ce znati i moji unuci BOZE ZDRAVLJA SAMO .

Srpkinja

pre 5 godina

Ratuju, ali nažalost Rusija nije tu... pa se sve slama nama na ledjima

Djekson

pre 5 godina

E sad Tu Srbija treba iskoristi kartu A vezano za Kosovo Ali da ne Zezne ni odnos sa Rusijom Naravno sve zavisi kolko nam je Pametna Vlast

Flavie Felix IV

pre 5 godina

ili nek nas Rusi dobro naoružaju ili u taj smrdljivi nato..zasto mi uvek da glumimo neke budale i ginemo bzvze

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija