• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

07.06.2018

21:00

KAPETAN DRAGAN 12.JUNA NA SLOBODI: Suđenje Vasiljkoviću u Hrvatskoj teško kršenje MEĐUNARODNOG I LJUDSKOG PRAVA!

Politika

KAPETAN DRAGAN 12.JUNA NA SLOBODI: Suđenje Vasiljkoviću u Hrvatskoj teško kršenje MEĐUNARODNOG I LJUDSKOG PRAVA!

Podeli vest

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, koji je prošle godine prvostepenom presudom osuđen na 15 godina robije, sledeće nedelje trebalo bi da sazna svoju konačnu presudu!

Vrhovni sud Hrvatske zakazao je za 12. jun žalbeno ročište, posle koga bi trebalo da donese pravosnažnu odluku. Vasiljković će se petočlanom sudskom veću obratiti video-linkom iz zatvora. Njegov branilac, advokat Goran Cvetić,

Nadamo se slobodi

Verujem da će mu se presuda preinačiti, odnosno smanjiti i da će Dragan biti napokon pušten na slobodu

Goran Cvetić, advokat

veruje da bi se Dragan mogao naći na slobodi, jer su Hrvati prekršili međunarodno pravo.

- Smatram da će mu se presuda preinačiti, odnosno smanjiti i da će biti napokon pušten na slobodu. Odbrana je bila veoma aktivna. Obavestili smo UN i državnog tužioca Australije. Garancije Hrvatske su prekršene, jer su Australiji prilikom isporučenja Dragana garantovali da će ga teretiti samo za tri krivična dela. Međutim, sudili su mu za pet dela, od kojih je za četiri

mojugao

SAVO ŠTRBACČLAN PRAVNOG TIMA

Procena je da će poništiti prvostepenu presudu i proces vratiti na početak, a da će istovremeno doneti odluku da mu se ukida pritvor.

osuđen. Ovo je teško kršenje kako međunarodnog prava, tako i ljudskih prava - objašnjava Cvetić, dodajući da Kep nikad neće prihvatiti nametnutu krivicu.

- Dragan nije kriv i ne želi da prizna ništa što nije uradio - zaključuje Cvetić.

USTAŠE ĆE POLUDETI, PADA PRESUDA KAPETANU DRAGANU?! Kep uskoro slobodan, HRVATI MU NELEGALNO SUDILI!

USTAŠE UBIJAJU KEPA U ĆELIJI: Zatočeni Vasiljković preživeo srčani udar, sve je gore ZBOG ZDRAVSTVENOG ZAPOSTAVLJANJA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dejo

pre 5 godina

Dobro,i kako bi izgledalo,da ako ga ovi u Splitu oslobode napravimo Kepu velicanstven docek u BG,a misevi...

Milorad

pre 5 godina

Pa bilo vi divno .Taj covek je dosao u pravo vreme da pomogne srbima u Hr. Nije naravno jedini .Tu skolu mozete da koristite i na nasim historijskim prostorima. Ljubo.

Branko

pre 5 godina

A sta je tu sporno, Hrvat Glavas sedi u saboru, Haradinaj prsd takozvane vlade kKosovo, Taci pred na Kosovu, Nasef Oric oslobodjen, i ona jos 1 Bosnjak oclobodjen??????????

Nidza

pre 5 godina

Dobrodosao medju svoje kapetane.Sta je covek preziveo strahota.

Ante

pre 5 godina

Ako mu se Vrhovni sud smiluje, i smanji kaznu, moze izaci, vec je cetvrtinu zivota u zatvoru. To mi je nebitno. Hrvatska ga je optuzila, pronasla u Australiji, dovela ga u Hrvatsku i presudila mu. Kriv, ratni zlocinac, sudski dokazano. Naravno, uz to je i njegova "pobuna" i terorizam dozivio poraz na terenu, i to totalni poraz. Ostat ce kao primjer svim buducim "pobunjenicima". Hrvatska ce vas pobijediti, uhvatiti i osuditi. Mozda i pokazemo milost. A mozda i ne.

Biljana

pre 5 godina

Imala sam prilku da ga upoznam. Izuzetna ličnost, dobar čovek. Da li je greška što je pomagao našem narodu?! Zaslužuje pre svega poštovanje. A ako ima imalo pravde, da se završi agonija oko njegovog imena i dela

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija