• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Politico

08.06.2018

11:38

TAČIJEV KLJUČNI IGRAČ! Evo ko je čovek koji šapuće Trampu ŠTA DA RADI NA KOSOVU!

Politika

TAČIJEV KLJUČNI IGRAČ! Evo ko je čovek koji šapuće Trampu ŠTA DA RADI NA KOSOVU!

Podeli vest

Vlasti u Prištini su za svog lobistu u Vašingtonu izabrale čoveka koji već 30 godina druguje sa Trampom, posle čije pobede je svoju lobističku kancelariju otvorio i u prestonici SAD

Brajan Balard je lobista koji kod američkog predsednika Donalda Trampa zastupa interese Prištine, javio je portal „Politiko“, napominjući da je reč o čoveku koji je bio glavni u prikupljanju sredstava za Trampovu predizbornu kampanju.

Balard se sa Trampom sastao 20. aprila, dok je američki predsednik boravio na Palm biču na Floridi, i tom prilikom mu je u kratkom razgovoru o Kosovu preneo molbu ambasadora Kosova da se kosovski predsednik Hašim Tači sretne sa predsednikom SAD.

RAZOTKRIVENA TAJNA OPERACIJA "ZLATNA SABLJA"! Tači uz pomoć Amerike hoće da upadne na sever KiM!

„Politiko“ navodi da je Balard u Vašingtonu otvorio svoju kancelariju posle izbora Trampa i da je jedan od malobrojnih lobista koji ima lični kontakt sa američkim predsednikom.

Osim Kosova, među klijentima za koje lobira su i Azerbejdžan, Dominikanska Republika, Katar i Turska. Za razliku od lobista koji zastupaju domaće interese, oni koji lobiraju za strane vlade ili političke partije, prema američkom zakonu, moraju da navedu za koga lobiraju. Inače, prema pisanju „Politika“, Balard je trenutno najmoćniji lobista u Vašingtonu.

Reuters

Taj pedesetšestogodišnjak sa Floride Trampa poznaje gotovo 30 godina. Nakon što je pročitao Trampovu knjigu „Umetnost sklapanja poslova“ iz 1987. godine, koja je na njega ostavila snažan utisak, o tome je napisao pismo Trampu. Od tada traje njihovo poznanstvo, da bi ga Tramp pozvao u tim pred početak kampanje.

Po dolasku Trampa u Belu kuću, Balard je otvorio svoju lobističku kancelariju u Vašingtonu. O poslovima koje radi za klijente nerado govori. Objasnivši način rada, Balard je rekao da ne pokušava da utiče na bilo koga, već da uloži sve napore u krajnji rezultat u odnosu na pitanje kojim se bavi.

Otkako radi u Vašingtonu, firma je ugovorila poslove sa više od 60 klijenata. Lobirali su u više od 20 federalnih agencija, ali i u Beloj kući i Kongresu, piše „Politiko“, ističući da je s obzirom na količinu novca koji okreće, reč o malobrojnoj kući sa svega šest registrovanih lobista koji su radeći na domaćem terenu samo u poslednjem kvartalu prošle godine uzeli 3,6 miliona dolara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sanja

pre 5 godina

Eto čime se prokleti amerikanci bave. Finansiskom pljačkom pomažu albanskim kriminalcima da otimaju tuđu Teritoriju. Bože vidiš li ovo!!!!

Zlaja

pre 5 godina

Nažalost. Mozemo samo da im zavidimo. Nema tu Boga niti pravde. Sto pre to shvatimo bolje ce biti za nas. I krenemo najzad da ih '' bijemo'' njihovim oružjem, valjda smo toliko pametni da to shvatimo?

Branko

pre 5 godina

Da i to lovom od droge, trgovone ljudima i oruzja posto oni drugu lovu i nemaju!!!????? To svetu ne smeta, a nas za**bavaju da su ugrozena ljudska prava, sloboda medija , korupcija????

xheki

pre 4 godine

lobiranje je dozvoljena aktivnost za predocenje istine uz odredjeno placanje to albanska dijaspora i radi . Srpska dijaspora nije budalasta kao ovi ovde jer oni imaju tacne informacije jer se informisu izvorno a ne kako prenose novine i tv. u beogradu koje jos uvek pisu kao pre rata sto mislim da su direktno doprineli strahotama 90-tih.

tigar

pre 5 godina

Zašto mi nismo,uzeli takvu agenciju,nego nas preduhitrili!

Marion

pre 5 godina

Sanja kad ce da vratite Madjarima Vojvodinu? Dobili ste na poklon 1918.

Ljubo

pre 5 godina

Tesko narodu koji nema cilj u opstanku na planeti .Koliki ce biti ,kakav ce biti ,kom Bogu ce se moliti ,gde ce biti ,kolike zrtve podneti al ne uzalud ,proterivati a ne biti proteran , pa i ko ce lobirati za njega ,....sve nas rdjavo u postojanju trefilo !...

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija