• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.06.2018

12:58

(FOTO) "BRAT"  VUKA JEREMIĆA UMEŠAN U MILIONSKU PRONEVERU! Meksički političar kojim se NATO Vuk hvali po Tviteru optužen za tešku korupciju i PLJAČKU NAFTNOG GIGANTA!

Politika

(FOTO) "BRAT" VUKA JEREMIĆA UMEŠAN U MILIONSKU PRONEVERU! Meksički političar kojim se NATO Vuk hvali po Tviteru optužen za tešku korupciju i PLJAČKU NAFTNOG GIGANTA!

Podeli vest

Još jedan od pajtaša Vuka Jeremića, kojim se hvali po Tviteru nazivajući ga svojim bratom, Emilio Lozoia (44) optužen je za tešku korupciju i proneveru! U pitanju su milioni i milioni dolara koje je poslao na Devičanska ostrva

Izgleda da nije samo Patrik Ho prijatelj Vuka Jeremića, koji je umešan u milionsku pljačku i proneveru, već ih ima mnogo više nego što možemo zamisliti!

Emilio Lozoia je meksički ekonomosta i političar koji je bio generalni direktor Državne naftne kompanije Petroleos Meksikanos - Pemeksa, od 2012. do 2016. nakon čega je zbog skandala - milionske pronevere u koju je bio umešan, bio primoran da podnese ostavku, kada je protiv njega pokrenuta istraga.

Lozoia je samo posredstvom brazilskog građevinskog giganta iz Latinske Amerike, "Odebrehta", u poreski raj poslao više od 10 miliona dolara!

Rukovodioci kompanije "Odebreht" su priznali kako su platili mito u iznosu od 10 miliona dolara Jeremićevom, kako kaže - bratu Lozoi, u zamenu za ugovore.

Jedan u nizu Jeremićevih lopovskih prijatelja, koji iz sebe ima niz korupcijskih skandala je upravo i Lozoia! On je od 2003. do 2006. godine radio kao investitor u Međuameričkoj investicionoj korporaciji, kao deo Međuameričke razvojne banke. Od 2006. do 2009. godine bio je glavni predstavnik Latinske Amerike na Svetskom ekonomskom forumu, a od 2009. do 2012. godine osnovao je i vodio nekoliko investicionih fondova, specijalizovanih za privatne investicije u kapitalu na globalnom nivou u različitim industrijama.

Na taj način, Emilio Lozoia je stekao  poziciju u globalnoj finansijskoj eliti, a tu poziciju je iskoristio da ojača svoje odnose sa glavnim političkim i poslovnim liderima regiona, a istovremeno je udario temelje prijateljstva sa meksičkim predsednikom Enrike Penja Nijetom.

UZIMAO SAM NOVAC OD LOPOVA, PA ŠTA! Vuk Jeremić priznao saradnju sa lopovima, još da kaže ZA ŠTA JE UZIMAO KEŠ!

Evo ko je Jeremićev "brat" Lozoia

Lozoia nije u Pemeks došao praznih ruku. Još pre nego što je izabran za direktora, bio je u Upravnom odboru dalekovoda, jedne španske firme koja je dobila koncesiju za izgradnju puteva u Meksiku tokom vlade Nijeta, a sada je pod istragom u Španiji zbog nedozvoljenog političkog finansiranja!

Lozoia je se priključio Nijetovoj kampanji kao koordinator za međunarodne veze. Bio je povezan sa svetskim liderima, vladama, kompanijama i medijima. Sa besprekornim engleskim i nemačkim sistemom upravljanja, mnogi su predviđali da će biti sledeći ministar spoljnih poslova, ali Penja Nieto je ispunio svoje obećanje, postavio ga je za direktora Pemeksa.

Kada je Emilio Lozoia stigao u Pemeks, kompanija je zahtevala duboku modernizaciju i nalazila se pred izazovom energetske reforme.

Kompaniju je umesto reforme zadesila najstrašnija propast! U finansijski oslabljenom Pemeksu već 2015. godine zabeleženi su najveći gubici u istoriji! Firma je pod upravom Jeremićevog pajtaša zapala u neverovatan dug od 87.000 miliona dolara i 147.000 miliona pasivne i teške nelikvidnosti. Pored toga, Pemeks je imao najgori nivo proizvodnje nafte za 28 godina.

(FOTO) EKSKLUZIVNO! Evo šta piše u optužnici NA 18 STRANICA protiv Jeremićevog pajtaša, tajkuna Patrika Hoa!

Suočeni sa negativnim scenarijem, ono što se desilo unutar Pemeksa dodatno je pogoršalo situaciju. Firma se našla pod istragom glavne Poreske uprave za korupciju.

Naknadno je utvrđeno da je firma ogroman novac trošila na putovanja i avionske letove, na koje je Lozoia išao u privatnoj režiji. Zabeležena su čak 727 helikopterska leta koje je koristio u privatne svrhe, najčećše je posećivao firmu Altos Hornos, za koju je 2017. godine istraga u meksičkoj kancelariji protiv korupcije utvrdila ogromne neregularnosti u trgovini sa Pemeksom i tako prihode povećala sa 275 na 760 miliona dolara.

U februaru 2016. godine, Lozoia je podneo ostavku u Pemeksu, kada još protiv brazilskog Odebrehta još nije podignuta optužnica za korupciju u iznosu od 2,6 milijardi dolara, kakon čeka je u javnost dospeo sav prljav veš Emilia Lozoia, posle čega je i protiv njega pokrenuta istraga.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zare

pre 5 godina

Lepo Jeremićevo društvance, banditi na okupu, obruč se steže polako ali sigurno.

kiki

pre 5 godina

Znamo svi da Vuk Jeremic je najveci lopov i da je manipulator i da to svi vrlo dobro znamo.

Lana

pre 5 godina

Na sreću gradjani više nisu tako naivni da veruju u njihove laži!

Ljilja

pre 5 godina

Opozicija više nema šta da ponudi gradjanima, posebno ne znanje i stručnost.

Lana

pre 5 godina

Jeremić ništa drugo u životu nije ni radio, nego se samo slikao i bahatio.

Zoka

pre 5 godina

Vuk Jeremic se opasno upetljao u prljave poslove i sada jedan po jedan isplivavaju na povrsinu i jedan po jedan finansijer Jeremica odlazi u zatvor.

stribor

pre 5 godina

Bice izlgeda neko "okupljanje" brace i poslovnih partnera i to u istim prugastim odelima.

kornjacarade

pre 5 godina

jeremiću jeremiću nadam se da ćeš propevati o svemu

Centar

pre 5 godina

Sve lepše od lepšeg. Šta li ćemo još sve saznati...

Vns

pre 5 godina

Ne prodje dn a da ga ne spomenete...meni je to pomalo nastrano,pomalo LGBT

Zagor

pre 5 godina

Pa brat po kradji!!Bilo bi lepo da dele i celiju,a imaju i sminkerku!!

Marko

pre 5 godina

Da li ima negde da ovaj sunđer Bob da se nije omastio od novca i korupcije.

Ljube

pre 5 godina

Neverovatno je kako je Jeremić uspeo da iskoristi državne funkcije (MIP) i potom funkciju predsedavajućeg u UN da se uglavi u te krugove gde se vrte ogromne PRLJAVE pare. Ovo malo što ih je provaljeno nije ništa, siguran sam da tu ima još uvek na desetine onih koji nisu na nišanu vlasti i mirno "rade" tj. sklanjaju pare na sigurno ...

Ivana

pre 5 godina

Nece Vuku biti dosadno u zatvoru, imace dobro drustvo.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija