• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.KLAJIĆ

08.06.2018

19:48

ŠIPTARI PRIZIVAJU RAT! IVICA DAČIĆ UPOZORAVA: Prave Veliku Albaniju a Zapad ćuti, KAKVO JOŠ ZLO TREBA DA SE DESI?!

Politika

ŠIPTARI PRIZIVAJU RAT! IVICA DAČIĆ UPOZORAVA: Prave Veliku Albaniju a Zapad ćuti, KAKVO JOŠ ZLO TREBA DA SE DESI?!

Podeli vest

Stvaranje carinske unije između Prištine i Tirane očigledno vodi ka formiranju 'velike Albanije'. Ne znam kakvo zlo još treba da se desi pa da Brisel i Vašington osude Albance

Stvaranje carinske unije između lažne države Kosovo i Albanije, odnosno faktičko ukidanje granice poslednji je i do sada najozbiljniji korak koji vodi ka stvaranju 'velike Albanije'! Brisel i Vašington pod hitno moraju da reaguju jer, ako nastave da ćute kao do sada, biće potpuno jasno da nemaju ništa protiv ovog zločinačkog projekta!

Ovo u razgovoru za Informer poručuje šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji naglašava da je potpuno nedopustivo to što međunarodna zajednica ni jednom jedinom rečju nije osudila poslednju skandaloznu odluku parlamenta u Prištini.

Public

SLOŽNO RADE NA OSTVARENJU VEKOVNOG SNA Edi Rama i Hašim Tači

Korak po korak

mojugao

ALEKSANDAR ČEPURIN AMBASADOR RUSIJE

Podrška Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije je neupitna i nastavićemo sa pružanjem podrške u UN i drugim međunarodnim organizacijama.

Kosovski poslanici usvojili su u sredu sporazum o objedinjavanju carina Kosova i Albanije. Ova odluka je, naglašava Dačić, usledila posle niza drugih nezakonitih odluka kojima se utire put stvaranju takozvane velike Albanije.
- Ako ih je ikada i bilo, sada su sve maske pale! Potpuno je očigledno da Albanci rade na ostvarenju svog nacionalističkog sna i sada već otvoreno stvaraju 'veliku Albaniju'! Odluka o jedinstvenim carinama jeste samo poslednja takva odluka u nizu. Setite se da su nedavno ukinuli kontrolu na granici između Kosova i Albanije, baš kao i roming. Ne znam šta još treba da se dogodi i kakvo zlo je neophodno da se desi da bi Brisel i Vašington reagovali i osudili ih!? Evo, vidite da EU i SAD sada ćute, iako je od odluke o ukidanju carina prošlo više od 24 sata. Nastavi li se ta tišina, biće potpuno jasno da oni nemaju ništa protiv ovog zločinačkog projekta. A ne moram ni da vam pričam koliku opasnost po mir na Balkanu, ali i u čitavoj Evropi, predstavlja 'velika Albanija' - ističe Dačić i dodaje da će Srbija, uz pomoć i podršku svojih tradicionalnih saveznika, uložiti maksimalne diplomatske napore da spreči takve albanske pretenzije.
- Naši prijatelji na Zapadu ne bi smeli da zaborave da Albanci neće samo Kosovo i samo južni deo centralne Srbije, nego hoće i Grčku do Soluna, Makedoniju do Skoplja i Crnu Goru do Podgorice. Svako ko misli da je taj projekat 'velike Albanije' moguće koristiti i kontrolisati grdno se vara. Taj zločinački projekat mogao bi lako da izazove i rat u celoj Evropi - upozorava šef diplomatije.

Šta bi obuhvatala 'velika Albanija'

Informer

Pored Albanije i Kosova, "velika Albanija" bi obuhvatala teritorije Crne Gore, Srbije, Makedonije i Grčke.
U njen sastav bi, po planu albanskih fašista, ušli Ulcinj, Plav, Rožaje i Podgorica (Crna Gora), zatim čitavo Kosovo, Preševo, Bujanovac, Leskovac, Vranje i Prokuplje, zapadna Makedonija i Skoplje, kao i deo Grčke do grada Janjine i ostrvo Krf (Grčka).



I direktor kancelarije za KiM Marko Đurić ocenjuje da je poslednjim potezom Priština praktično potvrdila postojanje "velikoalbanske unije".
- Ovaj potez Prištine protivan je Rezoluciji 1244, kao i svim drugim međunarodnim pravnim dokumentima. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je predlagao stvaranje balkanske carinske unije, kako bi države bolje ekonomski sarađivale, ali je Priština to odbila. Sada vidimo zašto. Zato što je sve vreme želela etnički čistu velikoalbansku carinsku uniju - naveo je Đurić i takođe upozorio na ćutanje međunarodne zajednice:
- Zapad još jednom nije reagovao, iako bi takva vrsta recepta, koju primenjuje Priština, mogla vrlo lako da destabilizuje čitav Balkan!

(FOTO) VUKOVA POBESNELA ŠMINKERKA PRETI NOVINARIMA I NAZIVA IH STOKOM, jer su preneli njen tvit da KOSOVSKI SRBI SMRDE!

Šta je sve do sada urađeno

* Ukinuta kontrola putnika na prelazu sa Kosova u Albaniju
* Ukinut roming za mobilnu telefoniju između operatera na Kosovu i Albaniji
* Izgrađen autoput dug 137 kilometara koji povezuje Prištinu i Tiranu
* Zajedničke sednice dve vlade održavaju se godinama unazad
* Imaju potpisanu i Deklaraciju o strateškom partnerstvu
* Postoji elektronska razmena dokumentacije za tranzitno kretanje robe
* Prošle godine na Kosovu prvi put zvanično proslavljen Dan albanske zastave
* Usvojili sporazum o objedinjavanju carina Prištine i Tirane

ŠIPTARI SPREMAJU VELIKO ZLO: Bez ikakvog povoda, napali decu na igralištu, ŠIPKAMA POLOMILI VRATA NA ŠKOLI!

MRŽNJU VIŠE NE KRIJU: Albancima u Bujanovcu zasmetala tri prsta i PESMA SRPSKIH MATURANATA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Hoho

pre 5 godina

E Ivice ,pa kad bude Srpski narod odlucio sta hoce i manje prico a vise radio .Resili bi pitanje Siptara...

Mostarac

pre 5 godina

Crnogorci, ne popustajte, ako krenu prema Bosni, ode sve u pm.

zanimljivo

pre 5 godina

Pod hitno zahtevati od UN da postupe po Rezoluciji 1244, i da zastite teritorijalni integritet drzave Srbije. Oni su potpisnici da je Kosmet sastavni deo Srbije pod upravom UN. NATO i Brisel su pred potpis Briselskog sporazuma bili garant pa sad ili neka naprave red ili neka napuste Srpsku zemlju.

milan lala

pre 5 godina

Lek za taj opasan albanski provokativan cin je odmah po istom principu proglasiti carinsku uniju izmedju Srbije i Republike Srpske . Ako moze za Albance moce i za Srbe, pa kad se javi Brisel ili Washington toboz nasi "strateski partneri " onda im pokazite prstom na Albaniju i "kosove " . To naravno vazi ako imamo nameru sacuvati KiM. Od pozivanja Brisela i Washingtona da reaguju , apelovanja i verbalnih osuda nema se koristi ta zapadna gospoda imaju pendzetirane obraze. "Klin se klinom izbija" kaze nas narod, ako se albanci ne boje problema zasto se mi bojimo ???

Dragan

pre 5 godina

Samo nek oni i dalje kenjaju imace Putin gde da testira novo oruzje a najbolje je na bojnom polju i oni i njihovi mentori nece znati gde im je glava a gde guzica-zvizdace uskoro komarci iznad nasih glava prema jugu jer im je tamo toplije--hehehe

Krunislav Stojmenovic

pre 5 godina

Pa Ludi Srbi to zapad i zeli to Amerika pravi to je odavno njihov plan, mi ne shvatmo i ne zelimo da verujemo Ali to je tako.

Dejan

pre 5 godina

Pa zar vi političari očekujete da neko osudi šiptare . Il ste toliko naivni ili nas pravite ludim. nama ne trebaju političari novinari da nas izveštavaju o takvim događajima nego da predvide takve događaje bar pedeset godina u napred . I naravno u korenu spreče !

Stojan

pre 5 godina

Za siptare su Srbi zakon samo steta sto ih stite velike sile inace bi siptari bili mirni kao sto su nekada bili kada smo ib prihvatili kao cobane a sada bi da nam otimaju nas zauvekKosmet

Zagor

pre 5 godina

Ma dizi migove sravni govna sa zemljom!!!Odmah dati Rusiji bazu!!!

defakto

pre 5 godina

Albanija + Kim ( smatraju ga i pravno svojim ) + pola Makedonije ( imam utisak da to mogu i ustra da urade, ali čekaju najpovoljniji momenat ) + 1/3 CG ( slično kao sa Makednojom, praktično i kontrolišu toliko, samo znaju da CG forsiraju protiv Srbije pa su se sada ućutali + deo Srbije ( po oprobanom receptu kao i KiM ) +Grčka ( za sada malo teže, ali i Prizrenska liga pre 100 godina je delovala dugoročno... ). Tako da Šipci, malo po malo idu ka svom cilju. Nije mi jasno kako su uspeli toliko da nas zalude ( Crnogorci, Srbi, Makedonci ( Srbi ), Grci ) i da ovo ne vidimo i da se međusobn gložimo umesto da smislimo strategiju i delujemo protiv šiptarske pošasti.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija