• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Vesti-online

09.06.2018

16:12

EU NE ŽELI SRBIJU, SRBIJA ĆE JE KAZNITI I SRUŠITI?! Beogradu su na račun stavili i cenu za razočarenja, koja su drugi prouzrokovali!

Politika

EU NE ŽELI SRBIJU, SRBIJA ĆE JE KAZNITI I SRUŠITI?! Beogradu su na račun stavili i cenu za razočarenja, koja su drugi prouzrokovali!

Podeli vest

Bivši specijalni Koordinator Pakta stabilnosti Bodo Hombah ocenio je da je Evropska unija (EU), iz razočarenja, podigla norme za nove kandidate, naročito Srbiju, i upozorio da bi, ako bi se evropski svet slomio, to moglo biti baš na Balkanu

- Ako se evropski svet sruši, biće to tamo, gde je on posebno lomljiv i gde moćne sile na njega spolja deluju. To je slučaj na Balkanu - ocenio je Hombah pred studentima Bonske akademije za istraživanje i poduke praktične politike na završnom seminaru, gde je o Srbiji i zapadnom Balkanu predavanje održala generalni konzul Republike Srbije u Diseldorfu Branislava Perin-Jarić.

Ni Rusija, ni SAD - Evropa prijatelj

Hombah je i nedavno, u autorskom tekstu povodom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Diseldorfu, takođe, ocenio da Srbija plaća cenu razočarenja, koja su drugi prouzrokovali.

- Srbija plaća cenu za razočarenja, koja su drugi prouzrokovali. Hrvatska privreda nije na evropskom nivou, kao što nisu ni pravna sigurnost i borba protiv korupcije u Rumuniji i Bugarskoj - napisao je Hombah tada za dnevnik ''Rajniše post''.

Hombah je u Bonu, u tekstu za studente univerziteta ''Fridrih Vilhelms'' poručio i zemljama zapadnog Balkana, ko im je partner na putu sveoukupnog napretka.

- Ni Amerika, ni Rusija, ni Turska - EU je partner za privredni uspeh, društveni napredak i demokratski poredak na Balkanu - ocenio je Hombah i dodao da EU, želela to ili ne, tu ulogu mora ispuniti, inače je u regionu niko više neće uzimati za ozbiljno.

Reuters/Insajder/Fotomontaža

Hombah je upozorio da ne treba zaboraviti ni to da se na horizontu-na istoku, zapadu i jugu ''igraju vatrom'' političke figure i grupe, koje bi rado da ''raskomadaju'' Evropu.

Bez jasne pristupne perspektive za zemlje južne Evrope bi, prema Hombahu, ''mamac-pesma'' tih grupa mogla postati neodoljiva.

Prepreke za proširenje

Hombah je u materijalima za svoje studente, kada je reč o EU, ukazao da prepreke za proširenje nisu samo na strani zemalja-kandidata, već i da se EU bori s problemima, koji stoje na putu brzog prijema.

- Kosovo do danas nije priznalo pet država, članica EU - napisao je, između ostalog, Hombah u temi o ''nemirnom Balkanu'' i dodao da bi te zemlje, ukoliko bi došlo do odluke, nju, najverovatnije, kritikovale.

ŠIPTARI PRIZIVAJU RAT! IVICA DAČIĆ UPOZORAVA: Prave Veliku Albaniju a Zapad ćuti, KAKVO JOŠ ZLO TREBA DA SE DESI?!

Odgovarajući na pitanja studenata o najozbiljnijoj političkoj temi koja zaokuplja Srbiju, o Kosovu i Metohiji, Perin - Jarić je naglasila da je Beograd ispunio sve svoje obaveze iz Briselskog sporazuma.

- Kada je reč o odnosima Beograda i Prištine, Beograd je svoje obaveze iz Briselskog sporazuma ispunio, dok Priština nije ni započela svoju najvažniju obavezu-formiranje zajednice srpskih opština -  rekla je Perin-Jarić i dodala da je za stabilno okruženje na Kosovu produžetak misije Kfora neophodan, a prisustvo UMNIK i EULEX nezamenjivo.

"Upumpavanje" novca na Kosovo

Ona je podsetila da je međunarodna zajednica na Kosovo ''upumpala'' puno novca, ali da su očekivani rezultati, vezani za rast standarda, privrede, demokratije i zastite prava manjina, izgleda, izostali.

ANALITIČARI SLOŽNI! Ulazak Rusije i Kine u pregovore bi popravio poziciju Srbije!

Perin-Jarić je govorila i o kriminalu i korupciji na Kosovu, pozivajući se na analize stranih instituta, ali i o opstrukciji Prištine, kada je reč o sudu za ratne zločine koji su pocicnili Albanci nad Srbima.

Beta/Fotomomtaža

Ukazujući da je imidž o nemirnom Balkanu star koliko i istorija naroda koji su tamo živeli i žive, ona je citirala bivšeg šefa švedske diplomatije Karla Bilta da je na Balkanu najbolje, kada je on u širokim okvirima integrisan i da je EU danas jedini okvir na raspolaganju.

BRITANIJA ŠALJE VOJSKU U REPUBLIKU SRPSKU: London bi da zaštiti Srbe od PUTINA I RUSKOG MEŠANJA!

Perin-Jarić je dodala i da je, ako se posmatraju privredni odnosi, geografski položaj i intezitet političke saradnje, jasno da ni EU ni zapadni Balkan nemaju alternativu, nego članstvo država ovog regiona u EU.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branko

pre 5 godina

To se vec odavno vidi, da nam stalno dodaju nove i nove ciljeve do kojih trebamo stici!!!???? Bar necemo morati nista da damo preko Dunava!!!!??????

Poglavlje 23

pre 5 godina

Dok se Srbima mažu oči sa Kosovo eto Hrvati naplaćuju ratnu štetu po poglavlje 23! Gde je sada medijska propaganda i kukanje i da se jave i Vučić i Dačić i Vulin i Linta i Savo i njegov Laženas....Zašto sada ćute kukavice a pisalo se danima kako je Vučić pokorio Zagreb kad je išao tamo da mu kažu Plenković i Junker kako nema ulaska i zatvaranja poglavlja 23 dok se ne reše pitanja granice i ratne odštete a sad kad se već naplaćuje ratna šteta sa otimanjem srpske imovine eto svi kukavice ćute i političari i mediji....HRVATI SRBIMA OTIMAJU IMOVINU VREDNU 35 MILIONA EVRA: Preprodaće naša odmarališta i TO NIJE SVE...DOMAĆE SUDIJE PRESUĐUJU U KORIST KOMŠIJA Srpski sudovi otimaju našim radnicima, pa daju Hrvatima

Srbija u EU

pre 5 godina

Šešelj je osuđen a Kosovo nije uopšte problem jer je rešeno još od 95-99g a sada služe samo za skretanje pažnje sa pravih problema: -Davanje svih prava hrvatskoj manjini u Srbiji od udzbenika do političkog predstavnika, zakonom, kako je to u RH! -Pronalazak nestalih iz rata a više je Srba nego hrvata kako reče Vučić! -Brisanje zakona o Univerzalnoj juresdikciji! -Vraćanje hrvatima svih ikona i još oko 200 000 otetih predmeta i odnešenih u Srbiju u ratu 90ih a 20g se terala propaganda da su hrvati krali! -Rešavanje pitanja granice na Dunavu a 95% sporene zemlje po Katastarskim knigama je hrvatsko a Slovenci su lagali na arbitraži za Piran samo zato jer nije bio u tim knjigama koliko je Juga bila uređena država a po njima hrvati dobili sve na kopno! -Otvaranje arhiva JNA šta će biti događaj veka a i vraćanje arhiva NDH koji je zamislite vi to u Srbiji! -Plaćanje ratne odštete hrvatima pa da posle oni Srbima vrate njihovu imovinu oduzetu(konfeskovanu) za tu odštetu!

Milo

pre 5 godina

Srbija od 95g nije stala da vraća sve šta je tuđe eto ostalo još da vrati samo Sandzak, bosancima i Vojvodinu do Zemuna, hrvatima a ostalo mađarima i da više Srbi, nauče da žive u miru Božjem i na svom i kod komšija pa bilo bi i vreme više u 21veku, majku mu milu???

Branko

pre 5 godina

Pa Hrvati nikad nisu ni imali drzavu , osim sad ove USTASKE koja je bila slobodna 10-ak g pa se predala u EU i NATO, posto oni sami i ne znaju voditi drzavu ( izjavio pok VLADI GOTOVAC)!!??? BiH su napravili Ameri posto im treba topovsko meso na balkanu!!????? Veliko pitanje je sta ce im MILO GORCI u NATO, Milo je prodao CG u NATO da mu Ameri daju slobodu zbog sverca cigareta a vi se natode mislite!!!????? I MILO GORCI nisu bili samostani da znaju kako se vodi drzava!!????

Velikaya Horvatiya

pre 5 godina

Ne piše se u Srbiji o “izdaji Ruske braće”, ruskih naučnika iz Petrogradskog Univerziteta i knjige koju su napisali o Hrvatskoj državi od 4-6veka a uništava sve srpske laži i obamne isto ko i analiza gena... Croative.net ‘Velikaya Horvatiya’ – od Moskve do Crnog mora, od Kavkaza do rijeke Tise!

Nego

pre 5 godina

Hrvatska ministarka kulture za HRT kaže da je Srbija vratila Hrvatskoj skoro sve ikone i kulturne predmete otete 90ih njih oko 30 000 a čekaju još 1000predmeta da se vrati samo u kulturi ali sveukupno imka oko 200 000 predmeta da se vrate...Srpski mediji o tome NITI REČ?

Bg

pre 5 godina

A sto bi vratili Vojvodinu Hrvatima? Da nije nekad to bila u Hrvatskoj. Meni nije poznato da je Hrvatska ikada bila drzava osim NDH Hitlerove saveznice. Po istoj analogiji i Sanzak, citaj Raska. Pravo pitanje je gde su nestali Srbi iz Raske obzirom da je Srpska drzava nastala na tim prostorima? Hrvatima treba postaviti pitanje genocida nad Srbima u Hrvatskoj i Bosni 41-45. Sto je mnogo ozbiljnije od oduzetih ikona!

Maja

pre 5 godina

Pameti nemaš,ali šta ćeš,moraš živeti kao takvo biće.

Marcco

pre 5 godina

Znači, da bi ušli u EU treba da budemo ekonomski i politički na nivou unije. Ni u kom slučaju nas neće da prime jer su se razočarali u loše ekonomije i nedostatak političke kulture i želje za demokratskim uređenjem Hrvatske, Rumunije i Bugarske... Šta, bre, mi tražimo više. Dosta, bre! Rusija, Kina, Afrika... Mast... bilo šta drugo, samo ne ova glupostbod EU. Neće, bre! A mi izigravaju budale kao klinac koji pati jer želi da se druži sa nekomndecom koja imaju sve a on gleda sa strane i uporno želi da uđe u društvo dok mu se oni podsmevaju. Tužno, jedno, žalosno.... imamo svoje društvo, dalje od tih p....ki...

Jovan

pre 5 godina

Pa upravo si dokazao svojim komentarom da si ti jedan takav klinac. EU trazi od nas vladavinu prava, borbu protiv korupcije, a mi, posto to ne mozemo da ispunimo, teramo ih u 3 lepe pm kao neki frustrirani klinci.

Subotica

pre 5 godina

A gde su tu nasa prava? Pa...mi sve zivo ispunjavamo sta nam traze. Isporucujemo predsednika a oni ga ubiju. Isporucimo generale da se istina zakljuci a oni izmisle drugu istoriju i bez dokaza ih ili osude ili ubiju. Otmu nasu teritoriju i nije im dosta. Traze jos kao onaj konobar u Tesnoj kozi koji je sve sa stola gostima oteo i odneo direktorima a oni uhvatili zastavu pa ne daju. Koje crne korupcije da se resimo kad su oni glavni sponzori raznih NVO koji se bave podmicivanjem? Sta pricas bre? Stavi prst na celo!

Marjan

pre 5 godina

Ne brinite, Hrvat nece napadati Vojvodinu, to je Srbija, ali za Viroviticu , Karlovac Karlobag....vjeruj mi, netko će ostati bez prstića! Pozdrav iz Podravke Slatine 33333

DRAZA

pre 5 godina

NADAM SE DA SRBIJA NIKAD DEO EVROPE POSTATI NECE JER SRBIN BI U EVROPI SAMO RUSKI SPIJUN BIO

Banja

pre 5 godina

Kosovo ima 95% albanaca i tu se nema šta više pričati a RS nema ni 45% Srba jer su hrvati i bošnajci zajedno većina a imaju pravo glasa i sve izbeglice inače bi bio referendum kad i na Krimu tako da u BiH može Dodik da radi samo na obnovi kuća hrvatima da se vrate jer ih se nije vratilo ni 10% za razliku šta se u RH vratilo 80% Srba i ošlo da radi u EU a od kada je RH ušla u EU je Dodik obnovio preko 5000hrvatskih kuća što se ne piše. Makedonija ulazi u NATO za 2g pa je na redu BiH 3-4g pa Kosovo...

Razvigor

pre 5 godina

A šta je drugo moglo da se očekuje tamo gde američka strahovlada po svom nahođenju razbija postojeće i štancuje nove države države, neka čak u više primeraka!?

moma

pre 5 godina

Zasto objavljujete ovakvu kartu Srbije ? Kakva Centralna Srbija kakva Vojvodina????

Maja

pre 5 godina

EU je urušena prvo od petokolonaša,Engleske,a Hrvatska im je u**ala stvar do 1000 godina unazad. Šta lupeta Hombah,Srbija je njihova žrtva,em su bombardovali zemlju radi otimačine teritorije,em sada pljuju nedužnu žrtvu njihovog besa i ludila, još da sebe proglase svecima jer su i Stepinca spremili,slave progon Srba u 21.veku... Kakva Evropa,prljavi i lažljivi nasilnici, diktatori,govore da su nedostižni. Zbilja,u ludilu su nedostižni. Čast nekolicini država,koje moraju da im duvaju pod rep,jer su našle zaklon.

Teodora Lektora

pre 4 godine

Не разочарења него разочарања, научите мало сопствени матерњи језик!!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija