• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.06.2018

11:30

(VIDEO) VUČIĆ O "BENZINSKIM" PROTESTIMA: MAJKO BOŽIJA KAKVI LAŽOVI, kažu da protestvuju zbog cene goriva, a HOĆE DA RUŠE VLAST!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ O "BENZINSKIM" PROTESTIMA: MAJKO BOŽIJA KAKVI LAŽOVI, kažu da protestvuju zbog cene goriva, a HOĆE DA RUŠE VLAST!

Podeli vest

Predsednik Srbije  Aleksandar Vučić obišao je danas renovirane učeničke sobe, čitaonicu i druge prostorije Internata Vojne gimnazije, a odgovarajući na novinarska pitanja osvrnuo se i na proteste koji se, navodno zbog cene benzina, održavaju u nekim gradovima Srbije

Odgovarajući na pitanje novinara o "bezumlju koje vlada na ulicama" rekao je:

- Ne znam šta se podrazumeva pod haosom zbog protesta. U Srbiji ne postoji haos! U Srbiji postoje političiri i tajkuni poput Đilasa, Jeremića, Šolaka i Miškovića koji su opljačkali su mnogo, ponestalo im je para, pa bi nazad na vlast.

- Jedan od njih ima 25 miliona evra imovine, drugom je na račun nevladine organizacije stiglo 6 miliona. Imamo dokaze da postoji taj novac, a svi oni pokušavaju da pronađu način da se dočepaju vlasti - rekao je on i dodao:

- Posao Vlade je da gleda šta može da učini, BIH ima 70 odsto veću cenu hleba, kako niko ne kaže svaka čast imamo najjeftiniji hleb! Naša struja je najjeftinija u Evropi! Cena struje je 6,64 centi po kilovat satu, nakon nas najjeftiju struju imaju Makedonci 8,20 centi u Makedoniji, kako niko ne protestvuje zbog niske cene struje i hleba?! - rekao je predsednik.

- Na proteste pozivaju oni koji su prodali NIS. Moram da ćutim koliko su iscrpili naftna nalazišta. Ali ko hoće da protestvuje postoji Zakon o javnom okupljanju... Svima je jasno da je to politički organizovan protest, dva automobila stanu ispred vozila GSP-a i naravno iza njih stane na hiljade automobila, i kažu cela Srbija je na nogama, pa šta će da ljudi moraju da stoje, kad ne mogu da ih preskoče... - zaključio je predsednik.

- Protiv Dragana Ðilasa i Dragana Šolaka niko ne sme ni reč da napiše, a svi oni kao i njihovi partneri imaju medije i to im je zajedničko - rekao je Vučić.
Zabranjeno je pominjanje imena Ðilasa i Šolaka, a "jedan se od njih hvali da ima 25 miliona evra, a ima više, dok treći dobija šest miliona evra za NVO koju vodi, 200.000 evra iz Katarske ambasade od onih koji finansiraju muslimansku braću".

Oni čak, kako kaže, i ne smeju da kažu da to nije istina, ali moraju da pronađu način da se dočepaju vlasti.

Vučić je rekao da građani Srbije u danu kada je Ðilas prodao svoju agenciju nisu mogli to nigde da pročitaju, pri čemu je, kaže, lagao da je prodao Bugarima, a zvanično je prodao Šolaku, koji, dodao je, drži N1 i glavni je kablovski operater: 

- Važno je da tog dana niko u Srbiji nije smeo to da objavi i to se zove prava cenzura - primetio je Vučić i dodao da Ðilas plaća i novinarsko udruženje koje druge optužuje za cenzuru.
Pomenuo je i da ti isti za Sinišu Malog kažu da je lopov i upitao:
- A gde su onda ta 24 stana. Ne, lopov je taj koji je to rekao za Sinišu Malog, a to je Dragan Ðilas - taj je lopuža".
- Ali šta da radite, sa tim morate da se suočavate svakoga dana da o vama govore najgore laži - naveo je predsednik i ukazao da je to odraz zdravog sistema "ali nije zdravo da je sve drugo cenzura i nije zdravo da ja mogu samo uživo nešto da kažem u dve dnevne novine i na jednoj televiziji".
Poručio je da nastave samo da ga vređaju i da sa tim nema problem, a da narod sve vidi i zna ko radi i to poštuje.

Kad je o Internatu reč, radovi su počeli u februaru, a tada je ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao da je za prvu fazu obnove izdvojeno više 30 miliona dinara. 

- Već 48 godina ništa nije obnavljano u Internatu, to je greška nas kao naroda što kada napravimo nešto mislimo da ne treba da se obnavlja. Za prvu fazu obnove smo izdvojili 32 miliona dinara, a slede druga i treća faza.

- Ovde je mnogo dece sa juga Srbije iz siromašnijih porodica, ovom prilikom pozvao bih decu iz cele Srbije.Trenutno imamo 327 dece, od čega je 112 devojaka u ovom Internatu, ima ih čak i sa KiM. Kao što piše na ulazu u Internat "Znanje je naše oružje, u to trebamo da uložimo i nema bojazni za budućnost - rekao je predsednik Vučić.

Aleksandar Vučić u obilasku InternataTanjug

Aleksandar Vučić u obilasku Internata

VOJNI BUDŽET GODIŠNJE MILIJARDU EVRA

Predsednik Srbije izjavio je da se u Vojsku Srbije u poslednje tri godine ulaže mnogo više nego što je vojni budžet od 650 miliona dinara, te da budžet za Vojsku na godišnjem nivou bude oko milijardu dinara i više i koristi se pre svega za modernizaciju vojske.


- Mi danas ulažemo mnogo više, nije naš budžet vojni svega 650 miliona evra kao što piše, zato što mi iz drzugih izvora izdvojimo još 350 miliona dodatnih, te računajte da nam je vojni budžet milijardu ili preko milijardu - kazao je Vučić u izjavi novinarima nakon što je obišao Vojnu gimnaziju.

Aleksandar Vučić u obilasku InternataTanjug

Aleksandar Vučić u obilasku Internata

Kada je reč o tome šta je potrebno da država Srbija uradi kako bi poboljšala stanje u Vojsci, predsednik je rekao da postoje tri glavna problema na kojima oni intezivno rade, a da će velike promene, koje se tiču tehnike i oružja, građani videti već početkom naredne godine.

- Početkom sledeće godine ćete moći da vidite da među zemljama koje su slične našoj, ne postoji armija snažnija od naše. Prvi problem koji imamo je ljudski potencijal. Potrebno nam je više dece koja će doći na Vojnu gimnaziju. Poboljšanje životnog standarda će taj problem rešiti. Drugi problem je naša tehnika koja dugo nije obnavljana i treći problem je u tome što u našem društvu moramo promeniti odnos prema vojsci. Ako bude potrebe, daćemo veće bonuse ako bude potrebno - rekao je predsednik posle obilaska Vojne gimnazije.

- Mi do juče nismo imali ni jednu jedinu letelicu - lovca. Početkom sledeće godine mi ćemo imati 14 najmodernijih migova četvrte generacije, nije peta generacija, ali najmoderniji lovci četvrte generacije - kazao je Vučić i dodao da će Vojska Srbije imati helikoptere H 145 kupljene od Nemaca i Francuza, te da su kupljena dva MI 17 od Rusa, a da se kupuje još helikoptrera od Rusa i borbenih i transportnih.

Aleksandar Vučić u obilasku InternataTanjug

Aleksandar Vučić u obilasku Internata

VOJNA IMOVINA PRECENJENA

Što se tiče raspolaganja viškom vojne imovine i objekata koji su i dalje u ruševinama od 1999. godine, on je podvukao da je bio prvi predsednik Vlade koji je insistirao da se ti zločini nikada ne zaborave.

- Ali kad kažete da se obnove ti objekti, da ostane jedan deo u ruševinama za nezaborav, oni mi kažu: "Ne, ne, vi tako prikrivate NATO zločine". Dajte nekome to ko može od toga da napravi nešto pametno. Nešto smo promenili, ali moramo još mnogo toga. Voleo bih kada bi Vojska dala tu imovinu, a da ničim ne uništi svoje kapacitete i potencijale. Želim da imaju najviši stepen borbene gotovosti i da uvek budu spremni da zaštite našu zemlju i naš narod - naveo je predsednik Srbije.

- Naša imovina je precenjena i vojsku mnogo košta čuvanje objekata koji ničemu ne služe, ali ne vredi, to je potreba da se sačuva na naše ime. Ne treba tako, dajte nekom ko će to moći da iskoristi, ne pričajte mi gluposti da kasarna u Negotinu košta 19 miliona evra, ništa tamo ne vredi 19 miliona evra - kazao je Vučić.

Aleksandar Vučić u obilasku InternataTanjug

Aleksandar Vučić u obilasku Internata

ZA PRVU FAZU RENOVIRANJA INTERNATA 32 MILIONA DINARA

U prizemlju internata, od 12. februara do 31. maja, zamenjene su podne ploče na svih 20 učeničkih soba, zamenjeni su svi prozori i vrata i stavljen laminat.


Takođe, zamenjeni su unutrašnji i spoljašnji ormani, ukupno njih 160, realizovani molersko-farbarski radovi i zamenjena elektro instalacija u učeničkim sobama, hodnicima, čitaonici i sobi za posete.
Grb Vojne gimnazije izrađen od podne keramike ugrađen je u pod hodnika, na ulazu u internat. Uz to, izrađeno je i postavljeno 80 novih učeničkih stolova i stolica, a u izradi se nalazi 80 kreveta za učenike, koji će biti dostavljeni u narednom periodu.

Renovirana je soba za posete gde je izrađen nov nameštaj, zamenjeni prozori i vrata, uveden ADSL priključak na kome je priključeno pet računara i stavljen televizor.
U čitaonici su ugrađeni novi radni stolovi sa stolicama, laminat i uvedeni internet priključci, a na ulazu u internat adaptirane su stepenice i prijavnica, kao i fasada prijavnice. Renovirani su mokri čvorovi, a adaptirana je čajna kuhinja.

Nastavak istih radova planiran je i na ostalim spratovima u internatu Vojne gimnazije. U internatu ima mesta za 516 mesta za učenike Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole.
Sa predsednikom Vučićem Internat gimnazije je obišao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Slobodan

pre 5 godina

...sto se tice cene struje u Srbiji da li jos neko u nasem okruzenju placa akcizu na struju i onda na tu akcizu jos porez od 20 procenata.. ???

Gavrilo Srpski ratnik

pre 5 godina

Ti si pukao, ko da sruši vlast?Žuti i ridji Djilas daj molim te . Veruj mi da ako ja odlepim naravno sa svojih deset prijatelja, ratnika iz bivših ratova, rašraficemo tu smrdljivu ridju pizdu Djilas, žuta govna Mišković i kamarila tog što ga Predsednik Aleksandar pominje, ja nikada ni čuo za tu gnjidu Solak valjda. Živela Srbija. Živeo Predsednik Srbije Aleksandar.

arsa

pre 5 godina

Koji peotest zbog cene benzina kad većina sa protesta i ne zna koliko košta litar. Oni koji ih organizuju smeju se kako budale i idioti lako nasednu na šarenu lažu. Ma samo govnavu motku i udri po bahatim neradnicima.

ALEX BEC

pre 5 godina

Svude u Eu se digla cena Nafte zbog tenzije sa Irana i Zapada! U Austrije je Gorovio skocilo na 1.50 Eu! U Nemacku na 1,47 Eu u Rusiju je na 0.78!

Miroslav

pre 5 godina

Kolika je plata u navedenim zemljama? Koliko litara mogu da kupe za iznost jedne njihove plate? E onda uporedi sa našim platama....

Ljube

pre 5 godina

Koliko u tim zemljama rade za platu i koliko dana odmora i praznika imaju godišnje? Tamo nikome ne pada na pamet da traži d se ne radi ako je temperatura 35 stepeni ili ako je palo pola metra snega kao ovde kod nas. Tamo u kafićima preko dana nema nikoga a ovde ne možeš da nađeš slobodnu stolicu ... E pa prijatelju, kad budemo stigli te zapadne zemlje po tim kriterijumima i otimali se za posao umesto da gledamo kako da zabušavamo biće i ovde velike plate.

Ilija

pre 5 godina

U Austrije ti je plata 1500—2000€ plata,a u Srbiju akciza 80 din po litru i plata 200—300€,barem je tako u unutrašnjosti Srbije,za bg neznam.

Petar Antić

pre 5 godina

ama gorivo je berzanska roba, nije važna lokalna plata. Vozi koliko imaš para. A imaš i gradski prevoz. Ali ne blokada puteva! E, onda je tu patnja običnih ljudi...ne bi li se pobunili protiv nekoga...pa jasno, sve je to nečiji plan. Jesam li bio jasan?

Del

pre 5 godina

Nafta jeste berzanska roba, ali akcize nisu. Srbija je JEDINA zemlja u Evropi koja placa porez na porez. Neverovatno. I ta cena kilovata nije istinita, stavise nije ni blizu, pogledajte bilo koji racun za struju.

Miroslav

pre 5 godina

Mali hint: AKCIZA - iliti ono što država uzima po svakom litru ~55% cene + PDV na akcizu što je u suštini porez na porez... Dakle država da hoće, itekako može da utiče na cenu benzina.

Bečlija

pre 5 godina

Ja za Auto 2004. godiste placam 824 eura porez i osiguranje + tehnicki pregled. Moja plata nije 10 puta vera nego u Srbiji

kristinad

pre 5 godina

Namera opozicionara je jasna, a ovo im je šansa, da pokušaju nešto.

Fudbaler

pre 5 godina

Naravno da žele da ruše vlast jer imaju medije u svojim rukama.

Dragana

pre 5 godina

Dajem podršku Vučiću da se izbori sa ovim protestima.

Nidza

pre 5 godina

To se odmah vidi da njih nije briga za cenu benzina pa benzin je bio skup i 2007,08,09...pa nista.Nego zbog sebe oni to rade a i tako im je receno.

Zikica Popovic

pre 5 godina

Ma sta mislio o opoziciji a mislimpa koror sve najgore,nece bas biti da su dva vozila stala ispred tramvaja i napravila zastoj i haos,u mnogim gradovima gde su bili "protesti" nema ni tramvaja niti trolejbusa,i sigurno narod nije srecan sa ovim cenama goriva,

Srebrenko Markovic

pre 5 godina

Najlakse je protestovati,treba zasukati rukave i raditi,meni gorivo nije skupo,ja uvijek sipam za 5000 din.

zlata

pre 5 godina

Ma kakvo rušenje vlasti?Nema od toga ništa,narod voli i ceni Vucica !Dovoljno je da donese odluku da penzionerima vrati ono sto im je drzava umanjenjem penzija ,uzela---svi ċe glasati za Vucica!Svakome je jasno da iza rušenja vlasti stoje strane obavestajne sluzbe,uz pomoc domacih lopova !

Srki

pre 5 godina

Opozicija dno dna lazovi prevaranti samo misle da napune svoje djepove.....

ana

pre 5 godina

Da baš se tako ruši vlast! Mogu samo da sanjaju o tome!

Novakovic

pre 5 godina

Neradi se ovde o rusenju vlade ? Smanjite akcize i problem resen

Hana

pre 5 godina

Njihov jedini cilj je da sruše vlast i to samo zbog njihovih ličnih interesa.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Vlast se jedino osvaja na izboriam , a opozicija tamo nema nikakve šanse.

Filip

pre 5 godina

Srpska vojska će odgovoriti svakom izazovu i zaštiti srpski narod.

nele

pre 5 godina

Tačno je da je hleb njjeftiniji i da se zemlja polako izvlači iz krize i tačno je da Vučoć to radi ali to i dalje nije objašnjenje skupog goriva!!!Da li mi to plaćamo Ruse da nas brane ili...

Ero

pre 5 godina

To što opzicija radi samo za to je i sposobna,mi obični građani vidimo dobro šta ko ima za ponudit.Oni isključivo kroz govore nude nam nešto što je već naše.Nek nam ponude samo jedo SLOBODU MEDIJA.

nole

pre 5 godina

Pogledajte racun za struju i probajte ga odgonetnuti.Kad podelim iznos racuna sa brojem kilovata cena je 12,4 euro centa.Stavite hleb na vagu pa izracunajte koliko kosta kilogram.Gorivo kupujemo svi a cena pogadja najvise nas obicne ljude.

nik

pre 5 godina

Nezahvalnici obicni, umesto da uvek sipate za 1000 dinara, onda uvek kosta isto gorivo.

Jossi

pre 5 godina

Ja sam glasao za Vucica i ne radi se o rusenju vlasti nego stvarno su preterali sa cenom goriva,ovde je sve skupo u odnosu na druge zemlje,cena goriva najveca a vozila sto vozimo najjeftinija peosek starosti 15-20 god i cena do 2000 e

Vanja

pre 5 godina

Zuti jurisnici vise ne biraju sredstva, sad su poceli da kinje gradjane...nece im poci za rukom da dodju na vlast, ma sta ucinili.

Luka

pre 5 godina

Briga njih za gorivo! Oni samo to koriste da bi napravili takozvane proteste i stvorili lažnu medijsku sliku.

slađa

pre 5 godina

Sve u svemu, drago mi je zbog ove dece koja su dobila vrhunski smeštaj. Nije dobro da ih dotiče politika, jer oni su ono najbolje što će država Srbija imati kao resurs, kao blago za budućnost. Tajkuni nisu nikakakva novost, ali se nadam da će jednom postati prošlost. Ako bih mogla da držim predsednika Vučića za reč. Automobil nemam, od države nisam dobila ništa niti sam ikada tražila, tako da mirne savesti mogu da kažem da sama, kao i većina građana ove zemlje, zarađujem pošteno za svoju egzistenciju. Ali se uvek radujem i poštujem napredak koji dotiče one koji su talentovani, marginalizovani, ugroženi na bilo koji način, zapostavljeni u opštoj preraspodeli dobara i sredstava.

Dejan

pre 5 godina

Ljudi da li neko vidi da je srpski seljak unisten, i da nema para, da mu je skupa nafta, susa vec drugu godinu unistava useve, narod protestvuje zbog cena, da li neko zeli da cuje seljaka? Svi se vade na politicare? Dodjite da porazgovaratr sa seljacima u macvi, kod mene u komsiluk pa da vidite zasto seljak protestvuje. Ako zelite da cujete istinu.

mima

pre 5 godina

Opozicija nece da se pomiri sa katastrofalnim porazom na izborima pa sad podkopavaju sbojim ispadima Srbiju.

buba

pre 5 godina

Opozicija ne moze nista Vladi Srbije jer nisu dobili poverenje fradjana.

milica

pre 5 godina

Pojedinci gube strpljenje budemo li još čekali u koloni neko bi mogao i batina da dobije

srki

pre 5 godina

Neće im to poći za rukom narod je na pravoj strani

Goga

pre 5 godina

Benzin je samo izgovor, i to nije miran protest ako se blokira put i ometaju gradjani u svakodnevnom obavljanju dužnosti.

Danka

pre 5 godina

I ova rezija opozicije je mnogo losa kao i svaka druga.

Zoran

pre 5 godina

Svaka čast na hrabrosti Predsedniče, Jedini si ti smeo pre nekoliko godina da objaviš kako je Kosmajac najveći diler droge u Srbiji. Sada ti jedini smeš da ukažeš ko stoji iza protesta zbog benzina.

Aleksandar Minic

pre 5 godina

Zapravo sada se traze povodi i opipava puls naroda

Tina

pre 5 godina

Tu se u opoziciji ne zna samo ko je veći lažov... Ili su svi podjednako veliki lažovi~

Luka

pre 5 godina

Dok predsednik drzave vredno radi i bori se za bolju buducnost svih gradjana, opozicija organizuje proteste i pravi nemire na ulicama. Problem skupoce goriva u Srbiji mora da se resava na drugaciji nacin, a ne organizovanjem protesta.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija