• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.06.2018

23:15

SRPSKA LISTA: Reagovati na zveckanje oružjem iz Prištine

Politika

SRPSKA LISTA: Reagovati na zveckanje oružjem iz Prištine

Podeli vest

 Srpska lista je danas saopštila da očekuje reagovanje međunarodne zajednice na zveckanje oružjem političkih predstavnika kosmetskih Albanaca i odbacila tvrdnje da Srbi na Kosovu i Metohiji podržavaju formiranje takozvane "vojske Kosova"

- U nesposobnosti da svim građanima na Kosovu i Metohiji obezbede bolje uslove za život, politički predstavnici kosmetskih Albanaca građanima nude ratne i separatističke priče - ističe se u saoštenju i dodaje.

- Tako su danas izjavili kako za Prištinu rat sa Srbima nije završen, na šta očekujemo najhitniju reakciju međunarodne zajednice, napominje Srpska lista i ističe da je zveckanje oružjem više nego opasno za mir i bezbednost svih na Balkanu.
Srpska lista ističe da je notorna laž da Srbi podržavaju formiranje tzv. kosovske vojske.

- Još jednom ponavljamo da Srpska lista nikada neće dati podršku za formiranje takve kvazi vojske, koja je protivna Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Kumanovskom vojno-tehničkom sporazumu, ali pre svega interesima i bezbednosti srpskog naroda i države Srbije - napominje se u saopštenju.

Srpska lista podseća one, koji to žele da zaborave, da Kumanovski sporazum ne predviđa formiranje nikakve nove vojske na teritoriji KiM, gde jedine vojne snage mogu biti Kfor i do hiljadu pripadnika Vojske Srbije, uz saglasnost Kfora.

Ranije tokom dana, kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je na pres konferenciji da će će kosovska vojska biti formirana u toku ove godine i da je vojska "dobila poverenje svih strana, čak i Srba sa Kosova". 

- Sa Srbijom smo imali rat koji je prekinut 9. juna 1999. godine, ali zvanično će rat biti prekinut kada dve strane priznaju jedna drugu. Baš kao što je priznala Hrvatsku, Bosnu, Srbija bi trebalo da prizna i Kosovo. Ovo je u našem interesu i ne treba da se plašimo da zajedno sednemo za pregovarački sto i ozvaničimo priznanje - rekao je Haradinaj.

ĐURIĆ: Međunarodna zajednica da reaguje zbog ratne retorike!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dejan

pre 5 godina

Da li se neko zapitao da su uz pomoc institucija albanci promenili 150 imena u srpska imena ili cak napravili izmisljene osobe sa srpskim imenima kako bi kao imali dovoljan broj srba "laznih" koji podrzavaju vojsku kosova? Treba hitno traziti proveru identiteta tih srba kroz kfor i savet bezbednosti!

Branko

pre 5 godina

Albanci su dobili zadatak da plaše i provociraju Srbe da bi prihvatili nepovoljnu ponudu koja im je pripremljena.

Andrijana

pre 5 godina

Pristinske vlasti ozbiljno javno podrzavaju i vrse podstrek na nasilje nad Srbima na Kosovu, ovako nesto zaista mora da se spreci. kroz institucije policiju i vojsku kada kfor nece, a i politicki, vlada RS da apeluje opet EU jer situacija je ozbiljna.

darko

pre 5 godina

Kriminalcima koji su na vlasti u Prištini ne odgovara mir

Nikola

pre 5 godina

Međunarodna zajednica treba što pre da reaguije i da spreči ovakve pretnje i provokacije iz Prištine.

kornjacarade

pre 5 godina

VELIKE SILE MORAJU REAGOVATI NA PROVOKACIJE PRIŠTINE

Sara

pre 5 godina

Zvaničnici međunarodne zajednice treba da kazne one koji su odgovorni za zločine prema nevinim žrtvama na KiM!!

kornjacarade

pre 5 godina

formiranje vojske kosovo je pusta želja prištine

Nina

pre 5 godina

Sramno je sta rade nevinom srpskom narodu na KiM , a svi cute i ne reaguju!!!

Petar Pan123

pre 5 godina

Po meni treba reagovati isto zveckanjem...Ne treba ulaziti u nikakve ratne sukobe! Ne smeju ni oni, samo provociraju! Treba nam jos dosta strpljenljna da resimo problem na Kosovu

Una

pre 5 godina

A sta drugo mogu da urade Pristinski teroristi nego da provociraju.

Joca

pre 5 godina

Međunarodna zajednica da reaguje i osudi ponašanje Haradinaja.

Marina

pre 5 godina

Srpska lista će učiniti sve da Srbi budu bezbedni .

DEDA RAKA

pre 5 godina

A Evropa kao mulac ćuti jer VELIKOG BRATA nesme da naljuti !

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija