• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.06.2018

12:40

STEFANOVIĆ ODGOVORIO OPOZICIJI ZBOG REFERENDUMA O KIM: Volja naroda se mora poštovati!

Politika

STEFANOVIĆ ODGOVORIO OPOZICIJI ZBOG REFERENDUMA O KIM: Volja naroda se mora poštovati!

Podeli vest

Volja naroda je ultimativna stvar koju svako ko je na vlasti mora da poštuje, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović komentarišući navode opozicije da predsednik Srbije Aleksandar Vučić hoće da se sakrije iza volje naroda uz pomoć referenduma kada je u pitanju rešenje za Kosovo i Metohiju

- Ne mogu da verujem da neko smatra lošim to što će predsednik Srbije Aleksandar Vučić poštovati volju naroda, šta hoće da nam kažu da oni kada bi došli na vlast ne bi poštovali volju naroda. Valjda je volja naroda ultimativna stvar koju svako mora da poštuje - kazao je Stefanović na konferenciji za medije održanoj u Palati Srbije.

Dodao je da svako na vlasti mora da osluškuje volju naroda svakoga dana i da se povinuje toj volji, da služi svom narodu, a ne da služi nečijim interesima.

- Sada je Vučić katastrofa zato što hoće da poštuje volju svog naroda, pa valjda treba da poštuje, kao što to i čini - istakao je ministar.

(VIDEO VUČIĆ NA RTS POVODOM GODIŠNJICE NA MESTU PREDSEDNIKA: Najvažnije je što smo sačuvali STABILNOST I MIR, biće refenduma o Kosovu!



Naveo je da najverovatnije ne postoji ništa drugo što u ovom trenutku može da se kritikuje, pa da sada ne valja predsednik Srbije zato što poštuje volju naroda.

Osvrnuvši se na stav opozicije da to što Vučić poštuje volju naroda predstavlja primer totalitarnog režima, suštinske autokratije u jednoj državi, Stefanović je rekao:

- To je katastrofa. Prvo se dogovorio sa Nikolajem Velimirovićem da ga postavi za patrijarha iako je čovek umro 1956. godine, a onda je odlučio da poštuje volju naroda - ne zna se šta je gore - ironičan je bio Stefanović.

PREDSEDNIK VUČIĆ O KOSOVU: Da li mislite da Albanci neće krenuti da zauzmu sever naše pokrajine?!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
djordje

pre 5 godina

Upravo tako,zuto-ridja opozicija da se pita uzela bi novac i dala nasu svetu zemlju Kosovo i Metohiju.

Jana

pre 5 godina

Lose je samo onima koji po zadatku mrze i pljuju Vucica bez puno petljanja u razmislje o tome. Cela masinerija je spremana da napadne Vucica koja god da odluka bila u vezi sa KIM, u vezi sa bilo cim! E, a ako narod bude odlucivao, a njegovo je i da odluci, ne mogu nasi rasturaci dedovine da urade ono za sta su se zavetovali i debelo naparili dzepove - rusenje ove vlasti i totalno unistenje nase drzave!

Kodih

pre 5 godina

Bravo Vucicu! Odluka o referendumu bi ubila deset muva istovremeno, a stvorila jedinsto, nacionalni ponos, ujedinjenost, a KiM sacuvano - sve ono sto hoce vec decenijama a nam oduzmu!

Andrijana

pre 5 godina

Srbija je demokratska zemlja i mora se postovati volja naroda, mislim da i njima to treba da bude jasno.

Maja

pre 5 godina

Evo, ovakve izjave Opozicije ih samo karakterisu kakvi bi bili kad bi bili na vlasti...

Petra

pre 5 godina

Bas zbog ovakvog razmisljanja, narod ih nikad' nece postaviti na vlast!

Alhemičar

pre 5 godina

Narod će na referendumu imati konačno mišljenje i to je jedino ispravno.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Na referendumu će s esvi izjasniti o budućnosti KiM,

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija