• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.06.2018

11:10

POČELA VANREDNA SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE: Razmatra se reizbor Jorgovanke Tabaković za guvernera NBS

Politika

POČELA VANREDNA SEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE: Razmatra se reizbor Jorgovanke Tabaković za guvernera NBS

Podeli vest

Na zahtev 158 poslanika danas je počela nova vanredna sednica Skupštine Srbije

Na sednici će se između ostalog razmatrati ponovni izbor Jorgovanke Tabaković za guvernera Narodne banke Srbije (NBS), kao i više zakona iz oblasti državne uprave i lokalne samouprave.

Poslanici su pre početka rasprave iskoristili pravo da traže obaveštenja od predstavnika vlasti i da postave pitanja, što im je omogućeno na početku rada utorkom i četvrtkom.

Poslanici bi posle toga trebalo da objedinjeno razmatraju izbor guvernera i predlog za izbor Željka Jovića za viceguvernera NBS. 

PREDSEDNIK VUČIĆ predložio Jorgovanku Tabaković za guvernera NBS!

Razmatraće se objedinjeno i predlog za izbora članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije - predlog zaštitnika građana je Janko Lazarević, a poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Vida Petrović Škero. 

Predloženo je da se objedinjenma rasprava vodi o predlogu Udruženja novinara Srbije i Nezavisnog udruženja novinara Srbije da član odbora Agencije za borbu protiv korupcije bude Živojin Rakočević. 

Razmatraće se i odluka o izboru predsednika sudova koji je podneo Visoki savet sudstva. Na dnevnom redu su izmene i dopune zakona o lokalnoj samoupravi, o državnoj upravi, o matičnim knjigama, i o javnim agencijama koje je podnela Vlada Srbije. 

Jorgovanka TabakovićTanjug

Jorgovanka Tabaković

Skupština će razmatrati objedinjeno i Predlog zakona o platama zaposlenih u javnim agencijama i drugim organizacijama koje je osnovala Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave. 


Na dnevnom redu su i izmene i dopune zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina, o službenoj upotrebi jezika i pisama, koje je takodje podnela Vlada Srbije. 

Narodni poslanici razmatraće i predlog izmena i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji, koji su podneli narodni poslanici Studenka Kovačević, Miletić Mihajlović, Darko Laketić i Dejan Radenković, kao i potvrđivanje Dodatnog protokola Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi o pravu da se učestvuje u poslovima lokalnih vlasti, čiji je podnosilac Vlada Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kontesanera

pre 5 godina

Jorgovanka Tabaković je pokazala dobre rezultate rada u prethodnom periodu, naročito po pitanju očuvanja makroekonomske stabilnosti naše zemlje, te je njen ponovni izbor na toj funkciji u potpunosti opravdan.

kiki

pre 5 godina

Zena je pokazala svoje znanje i rezultate i treba da iostane na toj funkciji.

Milovan

pre 5 godina

Jovanka je pravo resenje za NBS. Ljutili se vi do sutra. Zena zna znanje.

gaga13

pre 5 godina

Kada neko dobro radi svoj posao, treba da ga i nastavi.

Mwn

pre 5 godina

Jadranka je dobro obavljala svoj posao i treba nastaviti da radi!

marija

pre 5 godina

Guvernerka Tabaković je u potpunosti zaslužila svoj reizbor.

Iki

pre 5 godina

Jorgovanka je svojim radom dokazala da je dobar guverner.

kristinad

pre 5 godina

Jorgovanka je dokazala, da je najpodobnija ličnost za tu funkciju.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija