• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.06.2018

16:57

(FOTO) VUČIĆ PORUČIO IZ TURSKE:  Ovo je nova vidljiva potvrda uspešnih bilateralnih odnosa dve zemlje!

Politika

(FOTO) VUČIĆ PORUČIO IZ TURSKE: Ovo je nova vidljiva potvrda uspešnih bilateralnih odnosa dve zemlje!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Eskišehir gde  na poziv turskog predsednika Redžepa Tajipan Erdogana prisustvuje svečanom otvaranju Transanadolijskog gasovoda (TANAP), a odmah po dolasku sastao se sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom

Vučić i Porošenko su razgovarali o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji, a ukrajinski predsednik je porucio da njegova zemlja poštuje teritorijalni integritet Srbije i zatražio od Vučića da apeluje na političare u Srbiji da ne vode antiukrajinsku kampanju.

Srpski predsednik je izrazio zahvalnost za principijelnu poziciju Ukrajine po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i istovremeno naglasio da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine. 

Informer

On je konstatovao da dve zemlje imaju tradicionalno prijateljske odnose i istakao da je Srbija zainteresovana za dalje proširenje bilateralne saradnje. 

Informer

- Moje prisustvo danas ovde predstavlja novu vrlo vidljivu potvrdu uspešnih bilateralnih odnosa Srbije i Turske koji doprinose, kako napretku naše dve zemlje, tako i regiona Zapadnog Balkana - rekao je Vučić i dodao.

Informer

- Izgradnja TANAP-a je veoma važna iz dva razloga: prvo, zato što daje nadu da region Jugositočne Evrope neće ostati izolovan kada su u pitanju veliki energetski projekti. Drugo, zato što će ovaj projekat poboljšati energetsku povezanost ovog dela Evrope, a samim tim će imati i uticaj na poboljšanje investicione klime i, siguran sam, dolazak novih investitora u zemlje regiona. Srbija želi da vidi region koji je povezan infrastrukturnim projektima, ali istovremeno povezuje zemlje regiona sa drugim zemljama - dodao je predsednik Srbije i zaključio.

Informer

- Ovde sam jer me pozvao predsednik Erdogan i čestitam i njemu i predsedniku Alijevu na ovom projektu. Divimo se načinu na koji je predsednik Erdogan uradio određene stvari za svoj narod i svoju zemlju. Pod vašim rukovodstvom Turska će imati ne samo dobre odnose sa Azerbejdžanom već i sa Srbijom - istakao je Vučić.

Predsednik Vučić je naglasio da je ekonomska saradnja daleko ispod potencijala i interesa dve strane i dodao da je veoma važno raditi na usaglašavanju bilateralnog Sporazuma o slobodnoj trgovini.

Informer
Informer

- Ukrajina poštuje i poštovaće teritorijalni integritet Srbije - istakao je Porošenko i zamolio Vučića da iskoristi svoj autoritet i apeluje na političare u Srbiji da ne vode antiukrajinsku kampanju. 

Informer

- Naši narodi i naše zemlje su veoma bliski i zato treba raditi na razvoju ekonomskih i kulturnih odnosa, kao i na saradnji u drugim oblastima - naglasio je ukrajinski predsednik.

Informer

Susretu dvojice predsednika prisustvovao je i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Informer

Predsednici Vučić i Porošenko prisustvovali su danas ceremoniji puštanja u rad Transanadolijskog gasovoda TANAP u turskom gradu Eskišehiru, na poziv predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srb ije.

Informer

Informer

VUČIĆ: Snosim deo krivice što sam molio Vladu da ih pusti da protestuju - NASILJE NEĆEMO DOZVOLITI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 5 godina

Velika je cast kada Erdogan pozove naseg predsednika, koji odmah koristi priliku za bilateralne susrete!

buba

pre 5 godina

Prijateljska saradnja uz sve pocasti dva predsednika Srbije I Turske na otvaranju gasovoda.

Ivan

pre 5 godina

Ovo je velika cast i veliko iskazivanje postovanja prema Srbiji, dobro bi bilo da ako se stvori mogucnost da se konektujemo na taj gasovod.

Dragan

pre 5 godina

Nas predsednik je pocastvovan ovim pozivom gospodina Erdogana.

kornjacarade

pre 5 godina

OVAKVU ČAST MOŽE IMATI SAMO ALEKSANDAR VUČIĆ

Pjer

pre 5 godina

Dobri ekonomski odnosi su ,čini se,prerasli u prijateljske odnose dva predsednika !!!

MISA

pre 5 godina

TURSKA IMA SVE VECI I BOLJI ODNOS SA SRBIJOM I SAMO TAKO NEK SE NASTAVI.

Ivan

pre 5 godina

Ovaj gest Turskog predsednika je svakako za pohvalu. Vučiću je ukazana čast prilikom prisustvovanja ovoj ceremoniji. To je još jedan pokazatelj koliko je Srbija cenjena.

Milka

pre 5 godina

Odnosi izmedju Turske i Srbije su sve bolji i stabilniji, iz dana u dan.

Milorad

pre 5 godina

Postujem Predsednika A.Vucica i podrzavam.ali Porosenka i Ukraince ne mogu .zbog zlodela nanetih narodu Donbasa.zbog spaljenih Pravoslavnih crkava.zbog granatiranja mirnog naseljenja.zbog dece koja se skoluju u zemunicama,plaseci se za svoje zivote od Ukrainske artiljerije,takve ne podrzavam

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija