• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/mediji

12.06.2018

20:09

UDAR NA SRBE! AMERI ŠALJU VOJSKU NA KOSOVO, A BRITANCI U BiH: Zadatak suzbijanje ruskog uticaja U SRPSKOJ I SRBIJI!

Politika

UDAR NA SRBE! AMERI ŠALJU VOJSKU NA KOSOVO, A BRITANCI U BiH: Zadatak suzbijanje ruskog uticaja U SRPSKOJ I SRBIJI!

Podeli vest

Amerikanci prebaciju vojsku iz Nigerije na Kosovo u bazu Bondstil. Istovremeno, i Britanci šalju spacijalce koji bi trebalo da pojačaju njihove snage u BiH, a sve pod parolom suzbijanja ruskog uticaja među Srbima i na Balkanu 

Američki predsednik Donald Tramp poslao je pismo Kongresu u kojem detaljno navodi u kojim su sve područjima prisutni američki vojnici koji se, kako se navodi, "bore u globalnom ratu protiv terorista", a kako je preneo Botasot, vojnici koji će biti povučeni iz Nigerije biće premešteni na Kosovo.

Interesantno, ova odluka je doneta nekoliko dana nakon što su na Kosmetu uhapšena dvojica terorista koji su planirali napade na Kfor. Kako je navedeno, osnovni sud u Prištini odredio je E. H. i G. Š. jednomesečni pritvor zbog sumnje da su planirali samoubilački napad na snage Kfora, ali i pripremali terorističke napade na Kosovu, u Belgiji i Francuskoj, saopštio je taj sud.

Dvojica okrivljenih privedena su 5. juna. Informacija o privođenju saopštena je, međutim, tri dana kasnije - juče, kada im je sud i odredio jednomesečni pritvor.

- Aktuelne operacije koje su SAD sprovele uz pomoć brojnih međunarodnih partnera bile su uspešne, pre svega u Iraku I Siriji. Ukoliko je potrebno, u odgovoru na terorističke pretnje odobrićemo dodatne mere u interesu zaštite građana i interesa SAD - naveo je između ostalog Tramp.

(VIDEO) PUTINA ČEKA PAKAO TOKOM SP U FUDBALU! Ukrajina gomila vojsku uz Donbas, Ameri sa Trumana spremaju udar na Siriju!

U pomenutom pismu se, osim Kosova, pominju i Avganistan, Irak, Sirija, Arapsko poluostrvo, Jordan, Liban, Turska, Somalija, Džibuti, Liberija, Kamerun, Čad, Nigerija, Filipini, Egipat i Gvantanamo. U ovom trenutku nije poznat tačan broj američkih vojnika na Kosovu, ali se procenjuje da ih trenutno ima oko 690.

S druge strane, najbliži saveznik SAD Velika Britanija će u BiH šalje, takođe, dodatne vojne trupe kako bi se priključile vojnim misijama Evropske unije i NATO u BiH.

Britanski sekretar za odbranu Gevin Vilijamson tokom poslednjeg sastanka ministara odbrane zemalja članica NATO u Briselu najavio je da je njihov zadatak sprečavanje ruskog uticaja u BiH i uplitanja u opšte izbore u oktobru, prenosi britanski "Tajms".

AMBASADOR ČEPURIN: Rusija bi mogla da se uključi u rešavanje KOSOVSKOG PROBLEMA!

- To demonstrira našu opredeljenost da se u BiH sprovedu pošteni i slobodni izbori, te da se održe bez malignog spoljnog uticaja - kazao je Vilijamson.

Fotomomntaža

Vojni analitičari upozoravaju da je na sceni ponovo "hladni rat" i da je antiruska histerija osnovno geslo politike dela zapadnih zemalja.

Oni podsećaju  da je krajem maja razotkriven plan Britanije, prema kojem su britanaske obaveštajne službe već instalirale logistički i operativni centar u Sarajevu s ciljem da oslabe pozicije Milorad Dodika pred dolazeće izbore, a pojačale su svoje prisustvo i u Srbiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Penzionerj

pre 5 godina

Kriminalci i ubice su ameri i britanci, to su najveci teroristi Sveta ali docice i njima kraj. Srbiju niko za stalno nije porobio nitice. Zuti manijak.

Bilja

pre 5 godina

Ti ne shvatas da su nas unustili i psihicki,zdravstveno,ekonomski i svakako...Ko smo mi sem gubitnici ...Ali nama na kraju Niko nije kriv sem nas samih i korunpiranih politicara...

Aca

pre 5 godina

Ajmo se prisetiti komentara pre nego sto je taj "zuti manijak" dobio izbore...Trampe Srbine, Trampe ovo, Trampe ono. Svi su oni isti i Obama je lepo rekao da je Amerika brod koji zna gde plovi, a ko je kapetan uopste nije bitno pa zato evo nam ga Tramp.

Deda Đoka

pre 5 godina

Ma mogu i ameri i briti da pošalju vojsku gde hoće, ali u srpsku dušu i srce ne mogu da dobace. Tamo je već zauzeto. A jedino je to važno i jedino se to vrednuje. Zna se ko je tamo.

Rasha

pre 5 godina

U skladu sa ponasanjem velikih sila i uvodjenjem novih vojnih jedinica a sa ciljem demonstracije sile, posebno na teritoriji Kosova i Metohije koja je jos uvek po uredbi 1244 sastavni deo Srbije, dakle predsednik Srbije treba i mora uputiti zahtev gospodinu Putinu i traziti da njihove, Ruske vojne jedinice ugosti u Nishu. Jedino takav balans snaga moze umiriti strane sile. Pa neka pricaju sta god hoce. Ako zelite mir, non stop se pripremajte za rat!

SS

pre 5 godina

Jel se to Putin plaši da pošalje svoje baćuške po Srbiji i Bosni kao na neki izlet za početak,da konačno pokaže da ima zube,pobogu.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija