• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.06.2018

12:00

(FOTO) VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA ZGRADI NEMAČKE AMBASADE: Vi ste naš partner i zahvalni smo na podršci na evropskom putu Srbije!

Politika

(FOTO) VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA ZGRADI NEMAČKE AMBASADE: Vi ste naš partner i zahvalni smo na podršci na evropskom putu Srbije!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji budućeg sedišta Ambasade Nemačke u Beogradu, a potom će položiti i kapsulu u temelje nove zgrade

Sa predsednikom, kojeg je dočekao ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, radove je obišao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić. 

Vučić u obilasku radova nemačke ambasadeTanjug

Vučić u obilasku radova nemačke ambasade - Nemačka je naš partner, zahvalni smo na podršci na našem evropskom putu. Mnoge članice EU su na nižem nivou od Srbije danas, mi moramo da unapređujemo situaciju u Srbiji i menjamo se na bolje. Imaćemo dva tri puta povećanje plata i penzija, ali nakon toga ako ne budemo radili neće biti povećanja, jer ne pada novac s neba - rekao je predsednik. 

Vučić u obilasku radova nemačke ambasadeTanjug

Vučić u obilasku radova nemačke ambasade

Predsednik je najavio "da koliko sutra otvaramo fabriku u Kruševcu koja će zaposliti 2500 radnika". 

- Nemačka je naš prvi ekonomski partner i to niko ne može da promeni u narednih 20 godina. Zato su nam potrebni dobrosusedski odnosi. Živelo prijateljstvo Srbije i Nemačke - rekao je Vučić.

POSTIGNUT DOGOVOR! Srbiji novi aranžman s MMF

Vremensku kapsulu, na koju su, pored današnjeg datuma, utisnute reči na nemačkom "polaganje kamena temeljca - Nemačka ambasada Beograd, izgradnja nove zgrade", položio je predsednik Vučić, ambasador Ditman, gradonačelnik Radojičić i izaslanik nemačkog Ministarstva spoljnih poslova za Jugoistočnu Evropu Kristijan Helbah. 

Polaganje vremenske kapsulePrintscreen TV Pink

Polaganje vremenske kapsule

Nova zgrada Ambasade Nemačke nalazi se na staroj adresi, Kneza Miloša 74-76, a rok za završetak radova je 2020. godina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Felix

pre 5 godina

Neka plate prvo 250 milijardi eura odstetu za drugi svetski rat a posle toga jos 20milijardi za 99tu pa cemo da sirimo srpsko nemacki frendšip

Simic

pre 5 godina

Biće to još jedna lepa zgrada u našoj državi.

Maki

pre 5 godina

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic na ovaj nacin pokazuje postovanje, sve pohvale na ovako lepom prijateljskom gestu pri obilasku radova na zgradi nove Nemačke ambasade.

Najbolja

pre 5 godina

Izgradnja nove zgrade ambasade Nemacke, obecava jos bolju saradnju i veca ulaganja u srpsku privredu i ekonomiju. Svakako netreba zaboraviti i čvrstu podršku koju Srbija ima od Nemačke na svom putu ka EU.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija