• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.06.2018

12:38

VUČIĆ: NEMAČKA TREBA DA POKAŽE POŠTOVANJE I SASLUŠA SRBIJU, PA TEK ONDA DA DONOSI ODLUKE!

Politika

VUČIĆ: NEMAČKA TREBA DA POKAŽE POŠTOVANJE I SASLUŠA SRBIJU, PA TEK ONDA DA DONOSI ODLUKE!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas zvanični Berlin da, pre nego što donosi odluke o Srbiji, pokaže takvo poštovanje prema našoj zemlji da sasluša šta Beograd misli i želi, kao što to Srbija čini i sa onima sa kojima je u prošlosti razgovarala samo kada je bila pritisnuta

Vučić je to rekao u obraćanju na svečanosti polaganja kapsule u temelje nove zgrade Ambasade Nemačke u Beogradu. Predsednik Srbije je izrazio nadu da će Evropa ostaviti otvorena vrata za Srbiju.

Istakao je da Srbija želi da bude članica EU, ali i da isto tako želi da pokaže odlučnost u menjanju sebe i sopstvenih navika i odnosa prema budućnosti, što je, istakao je, ključno.
Ukazao je da je najlakše da se osvrćemo na teme iz prošlosti, kada govorimo o budućnosti, ali je neophodno, prema njegovim rečima, da razmišljamo kako da promenimo zemlju, da razmišljamo o deci i da znamo da rad donosi nabolji rezultat. 

Vučić je rekao da bi mogao (izaslaniku nemačkog Ministarstva za evropske poslove Kristijanu) Helbahu, kada priča o vladavini prava, da kaže da su u mnogim oblastima i neke članice EU na nižem nivou od Srbije, pa i u ekonomiji.
Ali, to, istakao je, nije nešto čime bismo morali da se hvalimo, niti bi to bio zadovljavajući nivo. 

Aleksandar Vučić Tanjug

Aleksandar Vučić

- Moramo sebe da menjamo, popravljamo, da unapređujemo situaciju u Srbiji, da razmišljamo o svojoj budućnosti - istakao je Vučić. 

Objasnio je da kad kaže da menjamo sebe misli na to da ćemo imati još jedno dva tri puta povećanje penzija i plata, zahvaljujući disciplini i odgovornosti države, ali da imamo svest o tome da posle ta tri povećanja neće biti novca, niti će nam pasti s neba, ako ne budemo više radili.Moraćemo, kaže, da radimo više, da bi zaradili više novca, da ne da tražimo izgovor u nekom drugom, da ne mislimo da možemo neodgovorno i lagodno da živimo. 

- Kad to promenimo, bićemo jedna od najuspesnsijih nacija u EU, gde god da budemo - rekao je Vučić.

Nadamo se, kaže, da će EU ostaviti vrata otvorena za Srbiju, jer, mi želimo da budemo deo EU, ali moramo i da pokažemo odlučnost u menjanja sebe i sopstvenih navika.

- Da pobegnemo od zavereničkih teza i tema, da razmišljamo kako da promenimo zemlju, da razmišljamo za decu i da znamo da rad donosi najbolji rezultat - primetio je.

(FOTO) VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA ZGRADI NEMAČKE AMBASADE: Vi ste naš partner i zahvalni smo na podršci na evropskom putu Srbije!

Zato veruje da će nova zgrada ambasade Nemačke biti svedok uloge Nemačke u Srbiji i kako je proteklih godina promenjena, te kako je Nemačka pre dve godine bila drugi spoljnotrgovinski partner Nemačke, ranije sesti.

- A sada je prvi i niko to ne može da promeni narednih 20 gdoina - kaže predsednik Srbije.

Zato su nam, kaže, potrebni mir i stabilnost, dogovor s komšijama i poštovanje, kao i dogovor sa onima sa kojima godinama nismo ozbiljno razgovarali, već samo zato što smo bili pritisnuti. 

- Moramo da saslušamo druge, kao i što moramo da zamolimo druge da saslušaju nas. Pre nego sto donosite odluke o Srbiji, ako ništa drugo, molimo vas da pokažete takvo poštovanje prema Srbiji da želite da saslušate šta Srbija misli i želi, a odluka je, naravno, na vama -  zaključio je Vučić.

JEREMIĆ OPET IZMIŠLJA: Vučić planira nemire na KiM!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
opozicija

pre 5 godina

Ja ne mogu vise da radim...Mesecno radim 240 sati, a placa me 200 sati i za topli obrok dobijem 100 din. mesecno, a regres 40 din. dnevno...Dragi moj Predsednice posaljite Vaseg ministra za rad malo u bazu, ali nenajavljeno i konacno objavite koliko su plate u privredi...Moze i vlasnik Informera da posalje svoje novinare po firmama umesto u rijaliti programima...

Dule

pre 5 godina

Odličan komentar našeg Predsednika nemačkom državniku.

Moka

pre 5 godina

Ako predsednik uspe u svojoj nameri svaka mu čast!

Alhemičar

pre 5 godina

Став Србије се мора поштовати и наше мишљење.

Gvozden

pre 5 godina

Унапређење односа са Немачком је веома добра вест за све нас.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija