• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.06.2018

14:19

ŠVAJCARCI PROVALILI ZMIJU! Tači knjigom pokušava da sakrije zločinačku prošlost!

Politika

ŠVAJCARCI PROVALILI ZMIJU! Tači knjigom pokušava da sakrije zločinačku prošlost!

Podeli vest

Švajcarski dnevnik Noje Cirher Cajtung žestoko je optužio predsedika privremenih kosovskih institucija, Hašima Tačija, da je biografska knjiga, koju je nedavno promovisao po svetskim centrima, napisana zbog njegovog straha od Specijalnog suda koji treba da sudi pripadnicima tzv. OVK za ratne zločine počinjene tokom rata na KiM

Švajcarski dnevnik navodi i da je namera Tačija da sa ovom knjigom poboljša svoj, inače, veoma narušen imidž, te da sve to ima veze sa "strašnim optužbama" Specijalnog suda sa kojima bi se bivši komandant OVK mogao suočiti NCC piše da je Tači u knjizi, koju su pisali britanski autori, prikazan kao "super star", jer političari koji knjigom žele da poboljšaju svoj imidž uglavnom za to imaju tri razloga među kojima je i da autori, koje odabere za jednu prikladnu cenu, pišu samo ono što on želi, prenela je prištinska GazetaExpress.

Prištinski dnevnik navodi da je to idealno spasonosno rešenje za političara koji imaju narušeni imidž, uključujući i Tačija, inače, bivšeg gerilca i komandanta OVK, koji je, kako se navodi, do guše umešan u neke događaje.

Express piše da bi Specijalni sud za ratne zločine tzv. OVK mogao da optuži Tačija, koji je, kako se navodi, doduše takvu mogućnost uvek negirao.

Napominje se i da je on uvek negirao i optužbe da je potpisivao ugovore vredne milione evra tokom poslednjih godina sa firmama za lobiranje u SAD i Engleskoj.

Opisujući korice knjige, Express piše da je Tači na njima sada prosedi 50-godišnjak sa osmehom kakve imaju zvezde igranih filmova, a i naslov je, kažu, pohvalan: "Nova država, moderni državnik".

Napominju da su autori knjige o Tačiju dva britanska novinara koji nisu imali nikakve veze sa događajima na Kosovu ili regionu, niti su o njima izveštavali.

Dodaje se da se u knjizi Tači poredi sa Čerčilom, Mandelom i Džordžom Vašingtonom, što je, kažu, izazvalo debatu među novinarima koji autore optužuju da su "izvrtanjem činjenica ispleli legendu".

Sve to je podstaklo deo opozicije da zatraži parlamentarnu istragu u vezi sa knjigom o Tačiju s ciljem da se razjasni da li ju je platio novcem poreskih obveznika.

Napominje se, međutim, da na nedavnoj promociji knjige u Beču, niko od novinara nije postavio ovo pitanje.

"Diplomate u penziji su podržale svog prijatelja. Umesto kritičke diskusije, bilo je pohvala i od strane domaćina, direktora bečke Diplomatske akademije. Kosovarima koji žive van države. Davani su autogrami i pravljeni ''selfiji'' s predsednikom, koji se smešio sa korica knjige.

Tu scenu su prenosile četiri televizije sa Kosova, gde, kako se navodi, inače, nije moguće kupiti tu knjigu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Irena

pre 5 godina

Nadam se da knjiga nece uticati na istragu i presudu, smatram da je to bitno i samim albancima.

leonida

pre 5 godina

Ništa me ne iznenađuje, ozirom da su autori naši večiti "prijatelji", bolje rečeno prijatelji naših neprijatelja, mirođije u svakoj čorbi.

Aleksandar

pre 5 godina

Dali zaista oni koji podržavaju ratne zločince na Kosovu i Metohiju kao Nemačka, SAD, Francuska i ostale sile iz NATO-a misle da su bolji od njih, jer stara poslovica kaže ko se sa takvim druži je jednako zločinac. Pa kako nam onda oni zamazuju oči i govore da su nam prijatelji, pardon tačno da njihov narod nije zločinački već oni koji ih podržavaju i sa njime vode ucenjivačku politiku da bi opravdali bombardovanje Srbije i pokušali da se izvuku iz zločina ( niko neče da prizna da su se us.ali od istine da nebi ih njihov narod prepoznao.

Zoran52

pre 5 godina

Ugledao se na svog mentora Vesli Klark koji je počinio ratne zločine (bombardujuću Srbiju i ubijajući decu) i vršeći genocid nad albanskim civilima koje je proterao sa KiM u Albaniju a napisao je isto knjigu. I Džejmi Šej isto. Tako i jadni Tači hoće da prikrije žutu kuću i druge zločine.

Dule

pre 5 godina

Hvala Švajcarcima. Kod ljudi koji su čistog srca, takve stvari ne mogu da prođu. Tačijeve ruke su krvave,i smrde nečovještvom, ničim se ne mogu sprati, ponajmanje Britanskim mastilom.

Mili

pre 5 godina

Švajcarci najbolje znaju o Tačiju jer je OVK osnovao u Kantonu Zugu u Stehauzenu iza Mercedes Garaze .Taci je IV renter tj invalid rada uSvajcerskoj a odlzeci na Kosovo postaje sposoban komandant UČK neka vam je na sramotu Švajcarci to ne pisete da je srbin na svim novinama bi pisalo i vi to tobro znate jer ste odobrili tu zlocinacku vojnu organizaciju sram vas bilo

Mia

pre 5 godina

Mislim da mu nece ta knjiga ispisana silnim lazima pomoci da sakrije svoja nedela!Kad,tad ce on odgovarati za sve zlocine ,koje je pocinio!

Miki

pre 5 godina

Treba da ga je sramota za sva zlodela koja je pocinio!

Hana

pre 5 godina

Tači bi svašta da sakrije ali ne može. Istina uvek pobedi.

Ljupce

pre 5 godina

Konacno da Zapad pocinje da reaguje na mafijase sa Kosova, Taci je ubica koji pobio veliki broj Srba samo da bi mogao da nastavi da mafija na visim nivoima, oruzijem, drogom...

POTAMAN

pre 5 godina

Knjiga se ne pise da opere grehe...ali ako se istraga vodi po tim knjigama od osude nema nista...ali vazni su dokazi i istraga a ne narucena knjiga.

Paja

pre 5 godina

Svi ti likovi iz teroristicke organizacije OVK su zreli za sudjenje, samo problem je sto ih stiti Brisel i Vasington...pravda je spora ali dostizna.

savko

pre 5 godina

hahaha on napisao knjigu,hahahah,pa kako moze on da napise knjigu kada je nepismen,auu covece sta sve mi moramo da slusamo i gledamo,mislim da je krajnje vreme da se R.Srpska pripoji Srbiji,posto ,se izmedju juznog dela Kosova i Albanije sklonila granica,srdacno vas Zdravko Colic.

Anita

pre 5 godina

Pa prvo teško da je on to napisao, a ko god da je napisao ne može oprati njegove okrvavljene ruke.

buba

pre 5 godina

Taci svoju proslost nikad nece moci da sakrije jer je ratni zlocinac koji treba da odgovara za svoja dela.

Ivana

pre 5 godina

Haradinaj nije ni krio. Sve je u knjizi priznao, pa ga oslibodiše. A ovaj... Može da piše šta hoće. Istina se zna.

mima

pre 5 godina

Taci je zmija ali nece proci bez kazne koju je zasluzio ma koliko mislio da ce je sakriti.

trifke

pre 5 godina

oni ga provalili Svajcarci ne nisu sve su znali ali cute ko K.... oni su mnogo ali mnogo dvolicni. Pola njihove reprezentacije igraju Siptari. Smesno

Stana

pre 5 godina

Istina se nikada nece moci sakriti, moze pokusavati sta zeli.

Milana

pre 5 godina

Moze pokusavati sta zeli, istina se nikada nece moci sakriti.

Mirko

pre 5 godina

Sada je Heroj i dobrica a uratu je bio koljač i ubica Srba.Sve radi uz pomoć mentora iz SAD i EU jer su i oni slični njemu.

Nikolina Matejic

pre 5 godina

Tačija i njegovu zločinačku prošlost ne mogu oprati ni sve reke ovoga sveta, a kamoli smešna hvalospevna knjižica koju su za pare napisala dva britanska novinara, a čije pare, Tačijeve ili poreskih obveznika, tek treba da se utvrdi.

Kaja

pre 5 godina

Nikada Taci nece moci da sakrije svoju mracnu proslost!

kornjacarade

pre 5 godina

tači je ratni zločinac i kriminalac kojem treba suditi za sve što je učinio na kim

Kajzer Soze

pre 5 godina

Nikada se nece zaboraviti njegovi zlocini, bice mu sudjeno kad tad.

dami

pre 5 godina

Nema te knjige koja može sakriti njegova zločinačka dela

Marko

pre 5 godina

Ništa zlotvoru neće pomoći, stići će na naplatu sve što je činio.

Marko

pre 5 godina

Taci, kao i ostali, Haradinaj, Oric, Silajdzic, Dudakovic, Mesic, Bakir Izetbegovic i jos dosta njih, nikada nece oni zavrsiti u zatvor zbog svoje zlocine nad Srbima. Treba samo konstatacija i da srpski organi reaguju adekvatno, kao stara UDBA ili kao sto to rade Izraelci sirom sveta, da vam ne objasnim o cemu se radi, ali ne sprovesti takve metode, to je samo ponovo ubijanje srpske zrtve jos i jos i jos. Sramota da Srbija ne reaguje kao ozbiljna drzava koja stiti svoje interese i gradjane.

avanturista

pre 5 godina

zločinačka ovk se mora kazniti i sprovesti osudu

provincijalka

pre 5 godina

Zmija je htela da promeni kožu, ali joj nije uspelo.

Petar Pan

pre 5 godina

Doci ce i tebi sudnji dan! Zlocini nikad ne zastarevaju! Svi znamo sta si radi pre i posle pombardovanja... Ne moze se sve sakriti!

Najbolja

pre 5 godina

Taci koliko god se trudio svoju proslost nikad nece moci da sakrije jer je dokazani ratni zlocinac i profiter koji treba da odgovara za sva počinjena zla.

Najbolja

pre 5 godina

Očigledno potez jednog očajnika koji želi da se iskupi na sve moguće načine. Teško će Tačiju ovo pasti sa adrese Švajcarskog dnevnika Noje Cirher Cajtung , ko bi rekao ali za svaku pohvalu Švajcarskom dnevniku na mišljenju i kritikama gore pomenutog.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija