• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.06.2018

16:45

BRNABIĆ I ČAPUTOVIČ: Poljska opredeljena da jača saradnju sa Srbijom

Politika

BRNABIĆ I ČAPUTOVIČ: Poljska opredeljena da jača saradnju sa Srbijom

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom spoljnih poslova Poljske Jacekom Čaputovičem o bilateralnim odnosima dve države, situaciji u regionu i evroitegracijama Srbije

Premijerka Brnabić je zahvalila šefu poljske diplomatije a kontinuiranu podršku Poljske procesu evrointegracija Srbije i ukazala na činjenicu da je ta država jedan od glavnih zagovornika proširenja Evropske unije. 
Ona je istakla da je Srbija spremna za otvaranje pet novih poglavlja do kraja godine, od kojih očekuje da tri budu otvorena tokom bugarskog predsedavanja Savetu Evropske unije.

Ana Brnabić sa Jacekom ČaputovičemTanjug

Ana Brnabić sa Jacekom Čaputovičem

Čaputovič je naveo da je današnja poseta potvrda dobrih odnosa dve zemlje i da je Poljska opredeljena da dalje jača saradnju sa Srbijom, kako političku, tako i na ekonomskom planu.

(FOTO) DAČIĆ NA DRUGOJ BEOGRADSKOJ KONFERENCIJI: Članstvo u EU istorijska šansa za modernizaciju i promene

On je istakao da Poljska u potpunosti podržava evropski put Srbije, koji je važan za čitav region Zapadnog Balkana. Određivanje okvirnog datuma pristupanja Evropskoj uniji, Čaputovič prepoznaje kao dobru odluku koja može dati pozitivne rezultate.

Ana Brnabić sa Jacekom ČaputovičemTanjug

Ana Brnabić sa Jacekom Čaputovičem

Predsednica vlade ukazala je na to da je Srbija posvećena normalizaciji odnosa sa Prištinom kroz dijalog, koji se vodi pod okriljem Evropske unije, kao i da očekuje da Priština konstruktivno pristupi implementaciji Briselskog sporazuma u svim dogovorenim segmentima, što uključuje prvenstveno formiranje Zajednice srpskih opština. 

Brnabić je istakla da je pitanje južne srpske pokrajine veoma osetljivo za Srbiju, ali da je Beograd spreman da nastavi razgovore sa Prištinom u cilju pronalaženja kompromisnog rešenja. Sagovornici su se složili da su odnosi dve države na visokom nivou i da treba raditi na jačanju ekonomske saradnje i privlačenju novih poljskih investicija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija