• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

13.06.2018

19:16

ŠIPTARI NAPADAJU SEVER KOSOVA U TOKU MUNDIJALA?! Dramatična upozorenja ruskih obaveštajaca, EKSTREMISTI SPREMAJU BLIC-KRIG!

Politika

ŠIPTARI NAPADAJU SEVER KOSOVA U TOKU MUNDIJALA?! Dramatična upozorenja ruskih obaveštajaca, EKSTREMISTI SPREMAJU BLIC-KRIG!

Podeli vest

Albanski ekstremisti u Prištini najozbiljnije razmatraju plan da tokom svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji napadnu i zauzmu sever južne srpske pokrajine, saznaje Informer

Do ovih dramatičnih informacija došle su ruske službe bezbednosti koje su zvanični Beograd pre desetak dana upozorile da Šiptari planiraju da posle 20. juna, u jeku Mundijala, krenu u frontalni napad na Srbe severno od Ibra. Albanci misle da je ovo idealan trenutak za napad jer će većina svetskih medija i političara biti zaokupljena fudbalom, pa se neće dići mnogo buke oko nasilja.

Psihološki rat protiv Srbije

Ljuban Karan, bivši potpukovnik Kontraobaveštajne službe, kaže da je albanska agresija malo verovatna.
- Ove najave više liče na psihološki pritisak na Srbiju. Ipak, eventualni napad za vreme Mundijala zaista bi ostao u senci tog događaja, ali to bi pokazalo i da SAD i NATO ne interesuju albanski gubici u besmislenoj akciji - zaključuje Karan.

Blic-krig" akcija

Prema rečima naših izvora, Albancima je iz SAD stigao signal da bi sever Kosova trebalo da zauzmu u vreme Svetskog prvenstva.

- Ako pažljivo pratite međunarodne sportske događaje i ratne sukobe, primetićete da je, recimo, rat u Gruziji izbio dan pre početka Olimpijskih igara u Pekingu 2008. Ili da je rat u Siriji izbio istog meseca kad se završavalo Evropsko prvenstvo u fudbalu 2012. godine. Neki očigledno misle da je onaj trenutak kada je svetska javnost zaokupljena sportom idealan trenutak za pokretanje ratnih operacija. Sada postoje ozbiljne informacije da takav plan imaju i šiptarski ekstremisti i da im je iz SAD sugerisano da sever Kosova reše brzo, za 48 sati, i to u toku Mundijala... - prenosi Informerov izvor koji je imao uvid u informacije koje su nam dostavile ruske službe.

Kako saznajemo, Albancima je i dalje najveća prepreka to što ne znaju kako će zapravo reagovati Vojska Srbije, odnosno predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Da su sigurni da se Srbija neće mešati i da Vučić neće narediti vojsci da uđe u pokrajinu, oni bi odavno krenuli na sever. Ali nisu sigurni. U stvari, sve su uvereniji da bi napad na sever bio veliki rizik po njih. Tako da još ništa nije sigurno, sve su opcije otvorene... - navodi naš sagovornik.

AMERIČKI PLAĆENICI I TERORISTI U OFANZIVI NA SRPSKU I SEVER KOSOVA: Džamijska ruta, pakleni plan za BANJALUKU I BEOGRAD!

I dok u Beogradu niko od zvaničnika nije želeo da komentariše naša saznanja, komandant Kfora Salvatore Kouči indirektno je potvrdio da postoji rizik od sukoba.

Beta/Fotomomtaža

- Bezbednosna situacija na Kosovu trenutno je mirna i stabilna. Međutim, ako bude nekog upozorenja za narušavanje bezbednosti, spremni smo da preduzmemo sve mere kako bi Kosovo bilo sigurno. Situacija je zasad pod kontrolom i procenjujemo da li su incidenti u poslednjih meseca dana (pročitajte tekst sa strane) etnički motivisani ili ne. Ti događaji povećavaju tenzije - poručuje Kuoči.

Rusija se uključuje

Moguće je dublje uključivanje Rusije u kosovski problem, ako takvi predlozi budu stizali. Moskva će biti na strani Beograda i podržati odluku koju Srbija i srpski narod smatraju prihvatljivom, kaže ruski ambasador Aleksandar Čepurin.

Bezbednosni stručnjak Milan Petrić kaže da je moguć pokušaj da se u vreme Mundijala udari na sever pokrajine.

ŠVAJCARCI PROVALILI ZMIJU! Tači knjigom pokušava da sakrije zločinačku prošlost!

- Separatisti su spremni na sve samo da ne ispoštuju obaveze iz Brisela. Očajni su jer dolazi kraj pregovora i ništa im ne preostaje osim da opet destabilizuju region. Ako to urade, EU i SAD moraju to osuditi - podvlači Petrić.

I Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta za bezbednost "Edukons", ističe da albanski ekstremisti ozbiljno prete.

- Nadaju se da će evropska i ruska javnost biti zaokupljene Mundijalom i da neće brzo reagovati na "blic-krig" akciju od 48 sati. Jedina nedoumica im je da li će Vojska Srbije reagovati... - naglašava Bjegović.

Čeka se "Bondstil"

Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbednosti u Banjaluci, smatra da ove informacije nisu neosnovane.

AP/fotomontaža

- Sportske manifestacije se često koriste za realizaciju skrivenih planova, kao što je bio napad na Južnu Osetiju u vreme Olimpijskih igara u Pekingu. Albanski ekstremisti odavno prete, ali bez miga iz "Bondstila" neće se oni mrdnuti. Pravo pitanje nije šta planiraju, već kakav će biti srpski odgovor. Rezolucija UN 1244 je dokument koji nam daje pravo na vojno i policijsko prisustvo na Kosovu, mi imamo pravo da branimo svoj narod - zaključuje

Da li je ovo slučajno?
Tanjug

* Olimpijske igre 2008. godine (8-24. avgust u Pekingu)RAT U GRUZIJI OKO JUŽNE OSETIJE I ABHAZIJE POČEO 7. AVGUSTA ISTE GODINE* Evropsko prvenstvo u fudbalu 2012. (8. jun - 1. jul u Poljskoj i Ukrajini)GRAĐANSKI RAT U SIRIJI ZVANIČNO
POČEO 15. JULA ISTE GODINE.
* Svetsko prvenstvo u fudbalu 2014. godine (12. jun - 13. jul u Brazilu)RAT U UKRAJINI OKO KRIMA POČEO U
APRILU/MAJU ISTE GODINE

GENERAL LAZAREVIĆ RASKRINKAO NATO PLAĆENIKE: Šamarčina bridi i u Pentagonu, UZ LEGENDARNOG KOMANDANTA STALI HEROJI ODBRANE SRBIJE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Margo

pre 5 godina

Nego sta, u RIKVERC! Vreme je da ovu pricu zavrsimo, ali isto tako da NE dozvolimo migrantske kampove da nam ne bi kroz nekoliko plodnih generacija Arapin bio predsednik!

sumadinac neprskani

pre 5 godina

i jesmo li spremni da ih ko domacini lepo docekamo ?

atila

pre 5 godina

Kad god se u Rusiji nešto digadja nato zl,ikovcci koriste priliku:Ukrajina,sad Kosovo i tako redom.Ovo što ši,ptari pripremaju to nije jihov potez već blagoslov zapadnih fa,šista.Oni bi se usudili.Kako ne.

Janko

pre 5 godina

Znači kad kreću,onda su aigurni da On neće poslati vojsku.hm...a ko im je to rekao?!

baki

pre 5 godina

a meni prosto neverovatno ko jos veruje na ovakve price.

vladimir

pre 5 godina

Šiptari i "blic krig", pa "blic krig" sproveo je jedna izuzetno jak narod, prema najjačem narodu, a ovde se radi o divljem plemenu.

Knindja

pre 5 godina

PA da super plan dok VI uzivajte u igri orlova oni ce da udare zavalilo I'm je srpskih organa

mister

pre 5 godina

Od vaših "analiza" je počela da me boli glava. Šta mislite kako je nama koji živimo na teritoriji koju nam "napadate" svaki dan???...Pa pogodićete jedan dan i onda ćete se faliti kako ste o tome pisali...dosta bre više! Imamo decu koja idu u školu i na fakultete...radimo...još i vas da slušamo!

Pera Bandera

pre 5 godina

A meni su već izlizane te priče. Ako nismo u stanju da ih zaustavimo i vratimo u tri p. m. onda neka uđu, a mi ćemo se "boriti diplomatskim sredstvima" kako već godinama ponavljaju naši miroljubive glavešine.

DEDA RAKA

pre 5 godina

Ja klepam sekirče i krpim opanke - i sremam se na "nove igranke" !

Jure

pre 5 godina

Ja sam cuo od bugarskih obavještajaca da napadaju u vreme finala.

Kosovka

pre 5 godina

Gde god se "šuška", tu nešto ima. Mene ne čudi mnogo Amerika, već Evropa da podržava Šiptare, da stvsra "bure baruta" na Balkanu, a samim tim i u Evropi. Spustite loptu i razmislite čija je to Zemlja?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija