• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

14.06.2018

19:45

HARADINAJ NA SILU PRAVI 'VOJSKU KOSOVA': Napraviće je, ako treba, i protiv volje i Srbije i NATO?

Politika

HARADINAJ NA SILU PRAVI 'VOJSKU KOSOVA': Napraviće je, ako treba, i protiv volje i Srbije i NATO?

Podeli vest

Premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj rekao je da će na silu formirati vojsku Kosova'! Kada je shvatio da Srpska lista ni po koju cenu neće podržati transformaciju Bezbednosnih snaga Kosova (BSK) u 'vojsku Kosova', Haradinaj je najavio da će prekršiti svoj ustav i tzv. 'vojsku Kosova' formirati na osnovu specijalnog zakona

- Uzimajući u obzir da su nam za formiranje vojske potrebne dve trećine glasova u Skupštini, uključujući i glasove srpskih poslanika, ne možemo da računamo da imamo te glasove. U određenom trenutku bićemo primorani da 'vojsci Kosova' mandat damo zakonom - rekao je Haradinaj.

Nemaju podršku

Formiranje tzv. vojske Kosova je nemoguće jer Albanci nemaju podršku međunarodne zajednice. Ovakve izjave služe jedino da dodatno destabilizuju situaciju na Kosovu i da vrše pritisak na Srbiju, kaže analitičar Mišel Zubenica.

Komentarišući Haradinajeve najnovije pretnje, ministar odbrane Aleksandar Vulin naglašava da Srbi ne podržavaju formiranje 'vojske Kosova' i naglašava da ona neće ni biti formirana.

SRBI SU OK! RUSKINJE, NEMOJTE SE SEKSATI SA AMERIMA, NEMCIMA, BRAZLCIMA...! Duma izdala 'pravilnik' za seks na SP!

- Čak i po tome što oni zovu zakonima, ne mogu da formiraju vojsku bez glasanja Srpske liste, a Srpska lista neće glasati. Pokušavaju da nađu Srbe, njih dvojicu ili trojicu, zatim da ih školuju u Makedoniji i misle da će na taj način pokazati da Srbi podržavaju 'vojsku Kosova'. Međutim, bezuspešno, jer Kosovo nije država - podvlači Vulin.

Na drugoj strani, general u penziji Božidar Delić ističe da treba biti oprezan jer se mesecima radi na formiranju ove "vojske".

SRPSKE SLUŽBE PROVALILE BRITANCE: U BiH dolazi 40 britanskih obaveštajaca zamaskiranih u vojnu jedinicu!

- Pripreme za formiranje 'vojske Kosova' odavno su završene. Tu mislim na organizacione, kadrovske i materijalne zadatke. Albancima pomažu njihovi prijatelji iz EU i Amerike. Zakon po kom je potreban konsenzus, odnosno saglasnost Srba, može se promeniti. Sigurno je da im niko iz sveta to neće zameriti. Haradinaj će se pohvaliti i sa Srbima koji će biti pripadnici te 'vojske' - objašnjava Delić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17