• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

14.06.2018

22:27

(VIDEO) SRPSKA "PROROČICA" KENGURICA ŽOZI: "Orlovi" na Mundijalu debituju pobedom!

Fudbal

(VIDEO) SRPSKA "PROROČICA" KENGURICA ŽOZI: "Orlovi" na Mundijalu debituju pobedom!

Podeli vest

Kengurica Žozefina najavila je pobedu reprezentacije Srbije protiv Kostarike u prvom meču E grupe na Svetskom prvenstvu

"Orlovi" sa Kostarikancima igraju u nedelju (14.00) u Samari, a Žozefina je u organizaciji Informera i Beogradskog zoološkog vrta prognozirala ishod ovog meča.

Ispred Žozi su bile postavljene dve činije sa identičnom hranom, a pored njih su se nalazile zastave Srbije i Kostarike. Ideja je bila da pobedu odnosi onaj tim iz čije posude Žozefina izabere da jede. U ovom slučaju to je bila Srbija.

Ženka kengura nije imala dilemu i odmah je prišla posudi sa našom zastavom, od koje nije htela da se odvoji.

Novak Đurović

Drugu činiju, koja je stajala veoma blizu, nije čak ni pogledala. Verujemo da je Žozefina napravila dobar izbor i da će naša reprezentacija slaviti u prvom meču na Mundijalu.

Inače ova kengurica ima šest godina i već petoro mladunaca.

- Ona potiče od rase valabi, rođena je u Srbiji u Beogradskom zoo-vrtu. Međutim, majka ju je brzo izbacila iz torbe, grizla ju je i maltretirala, pa je nekoliko meseci živela kod mene - objasnio je veterinar Jožef Ezveđi i dodao:

- Kako je Žozefina bila siroče, brinuo sam o njoj i vodio računa o njenoj ishrani, koja je kao kod bebe, na dva-tri sata. Ona to nije zaboravila i ima veliko poverenje u mene.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pojela

pre 5 godina

U toj činiji bilo vise hrane, pa je prvo tu "udarila", a posle je pojela i iz druge činije.

Srecko

pre 5 godina

Ja sam pravi pravcati optimista. NAPRED U NAPAD,MOJA SRBIJO!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija