• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

16.06.2018

11:10

NAJVAŽNIJA UTAKMICA SRBIJE POSLEDNJIH GODINA! Evo šta su sve KRSTAJIĆ I KOLAROV rekli pred meč sa Kostarikom

Fudbal

NAJVAŽNIJA UTAKMICA SRBIJE POSLEDNJIH GODINA! Evo šta su sve KRSTAJIĆ I KOLAROV rekli pred meč sa Kostarikom

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić i kapiten Aleksandar Kolarov izašli su pred novinare na poslednjoj konferenciji pred meč sa Kostarikom

Po propisima FIFA, poslednja zvanična konferencija ne može da se prenosi uživo putem video snimka, ali pratili smo je tekstualno.

Selektor Mladen Krstajić je rekao da nema nijednu dilemu oko tima i da zna sastav već pet dana, ali nije želeo da ga otkrije. 

Kapiten Aleksandar Kolarov je istakao da je ovo najvažnija utakmica reprezentacije Srbije poslednjih godina i da je najvažnije da igrači budu pošteni među sobom, jer samo tako mogu da naprave dobar rezultat na Mundijalu.

Informer

UŽIVO:

Za kraj, pitanje je bilo za selektora Krstajića da li zna tim koji će zaigrati u nedelju.

KRSTAJIĆ: Nemam dilemu, već pet dana znam sastav. Nemam šta novo da kažem tu. To je ono što se zna.

Levi bek i kapiten "orlova" ne krije da bi voleo da postigne gol protiv Kostarike.

KOLAROV: Nadam se da ću dati gol, bio bih presrećan, kao što ću biti i ko god drugi da bude dao gol. Ovde je bitan timski duh, a ne lična zadovoljstva. Ako budemo ljudi među sobom, korektni i pošteni jedni prema drugima, onda ćemo nešto napraviti.

Kolarov je dobio i pitanje na španskom, od verovatno novinara iz Kostarike, da kaže nešto o igračima te centralnoameričke reprezentacije.

KOLAROV: Što se tiče igrača Kostarike, znam da vi sad hoćete od mene nekoliko imena, pa da napišete da ih se plašimo. Znamo ih sve, znamo kakav su tim, igrali su odlično na prošlom SP, biće težak meč, ali uvereni smo u naš kvalitet. Ruiz? Jeste poznajem ga, igrao je u Fulamu. Gledali smo individualno i njega i ostale igrače. On je najkvalitetniji, tehnički najbolji njihov igrač. Branićemo se kolektivno i grupno. 

A, kapiten i selektor su dobili pitanje da kažu koju reč i o Kostariki.

KOLAROV: Mislio sam da će Maroko da dobije Iran, na osnovu prijateljskih utakmica. Tako da ni porazi Kostarike u mečevima pred Mundijal, od Belgije i Engleske, neće nas zavarati.

KRSTAJIĆ: Neće nas zavarati utakmica ni protiv Belgije, ni Engleske, znamo šta su vrline i mane Kostarike. Spremni smo za utakmicu i znamo šta nam je činiti.

Informer/pedjamilosavljević

Novinare je zanimalo da čuju od Kolarova šta će, kao kapiten, reći saigračima pred izlazak na teren u nedelju u Samari.

KOLAROV: Kapitenska traka meni nije otežavajuća okolnost, već me tera da dajem sve od sebe kao primer. Probaću da mentalno rasteretim saigraće. Ovo je šansa kakva se retko pruža, a nas 23 smo srećnici. Nećemo se zadovoljiti samo time što smo došli. Moramo da budemo ponosni šta smo uradili i da budemo svesni toga. 

Selektor i kapiten su dobili pitanje o Branislavu Ivanoviću, koji je, po opštem mišljenju izveštača iz Rusije, prilično neraspoložen na pripremama.

KRSTAJIĆ: Suvišno je trošiti reči o njemu, ako bog da, sutra će oboriti rekord reprezentacije (po broju odigranih utakmica). Pokazao je godinama i titulama u klubovima Evrope koliko je dobar. Želimo da i njemu sutra ulepšamo dan, poštujemo rivala, ali verujemo u svoj kvalitet.

KOLAROV: Sigurno da je Bane mnogo doneo reprezentaciji i da niko neće oboriti njegov rekord. On je lider ove reprezentacije godinama i svi ga izuzetno cenimo. 

Isto pitanje dobio je i kapiten Kolarov, a njegov odgovor je malo drugačiji:

- Ovo je najbitnija utakmica u poslednjih nekoliko godina za Srbiju! Bilo koji rezultat sutra neće promeniti to da nam i duel sa Švajcarskom bude krucijalan. Nadamo se najboljem u nedelju.

Ponovo pitanje za selektora: koliko je utakmica sa Kostarikom važna u borbi za prolaz u osminu finala.

KRSTAJIĆ: Bitna je, kao i ostale dve. Utakmice ne delimo na važne i manje važne, sve tri su veoma bitne. Ovo su male kvalifikacije u grupi, a mi želimo da se domognemo drugog kruga. Poštujemo i Švajcarsku i Brazil i Kostariku. Momci su spremni i žele da dokažu kvalitet.

Informer/pedjamilosavljević

Pitanje je dobio i kapiten Aleksandar Kolarov, da kaže mišljenje o tome što će u timu biti mnogo mladih igrača, koji će debitovati na SP.

KOLAROV: Mislim da može, a i ne mora da bude problem što neki igrači nemaju dovoljno iskustva. Ne pripremaju se za meč kao ja ili neki isusniji, ali teren uvek govori istinu i nadam se da će ona biti sutra na našoj strani. Momci koji su ovde to su zaslužili kvalitetom i ličnošću, neiskustvo im neće biti problem.

Spletom okolnosti, meč sa Kostarikom biće ujedno prva takmičarska utakmica za Krstajića na klupi Srbije.

KRSTAJIĆ: Ne odvajam prijateljske i zvanične, iako se u tim mečevima nešto uigrava. Kod nas se sve takmice gledaju kao takmičarske, bilo Maroko ili Kostarika. Što se tiče mog iskustva trenerskog, nemam taj problem, jer radim s ozbiljnim i profi momcima. Dokazani u svojim klubovima. Tri nedelje smo zajedno, odlična je atmosfera i to me sve čini srećnim. Za svaku utakmicu ekipu spremam na isti način. Ozbiljno angažovano. Van terena smo drugari, ali na terenu je ozbiljno i zna se ko šta radi.

Naredno pitanje za Krstajića je bilo da srpski tim ima najviše mladih igrača ispod 23 godine.

KRSTAJIĆ: Nismo se bavili time  koliko tim ima godina, doveli smo najbolje igrače. Ima još nekoliko fudbalera koji zaslužuju da budu ovde, ali nisu mogli svi da dođu. Mitar i Sergej su mladi, perspektivni i ambiciozni, dokazuju se iz dana u dan. Rasterećeni i koncentrisani, bez pritiska i znaju šta im je činiti.

Na pitanje kako je spavao i da otkrije tim koji će početi meč, Krstajić je rekao:

KRSTAJIĆ: Spavao sam mirno i opet ću večeras, jer je ekipa odlično odradila pripreme. To ste svi mogli da vidite. Momci su bili sjajni. Što se tiče sastava, možda ga vi bolje znate nego ja, ali bilo bi neozbiljno da ga sad izdiktiram!

KRSTAJIĆ: Došao je momenat da se obratimo pred samu utakmicu. Što se tiče protekle tri nedelje, zadovoljni smo atmosferom i radom. Nije lako da igrači koji su imali naporne sezone posle kratke pauze opet krenu sa pripremema, psihološki opterećeni sezonom. Ali, napravili smo dobar uvod u ono što nas očekuje, a to je meč s Kostarikom. 

I krećemo... 

- Početak konferencije kasni koji minut, čeka se da u pres salu uđu Krstajić i Kolarov.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija