• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/webtribune

16.06.2018

22:16

ŠOKANTNO UPOZORENJE  RUSKOG ANALITIČARA: Kime pazi se Amera, ista obećanja DOBIJAO JE I GADAFI!

Vesti

ŠOKANTNO UPOZORENJE RUSKOG ANALITIČARA: Kime pazi se Amera, ista obećanja DOBIJAO JE I GADAFI!

Podeli vest

Wikiliks pokazuje da lider Severne Koreje nije želeo da prati kinesku političku liniju, jer mu se previše mešala u poslove

Zaista želimo da verujemo da će samit između Donalda Trampa i Kim Džong-una dovesti do dugoročnog mira i prosperiteta za sve, kako su to proglasila ova dva lidera.

Ako Tramp i Kim uspeju da uspešno sprovedu ber neke od deklaracija koje su napravili 12.06.2018. godine – to bi zaista bila fantastična diplomatska akcija vredna Nobelove nagrade za mir, bez sumnje, piše Denis Čurilov za ruske medije.

(VIDEO/FOTO) ISTORIJSKI SASTANAK: Tramp i Kim potpisali "veoma važan" zajednički dokument!

Međutim, ono što je zabrinjavajuće je obrazac ponašanja SAD-a koji se vidi u novijoj istoriji, sa njima i njihovim posrednicima/saveznicima koji prave nagle preokrete u nekim od važnih sporazuma, npr. iranski sporazum, uveravanja data Viktoru Janukoviču nekoliko dana pre nego što je EU dozvolila da ga nasilno sruše, ili prethodni dogovori sa Kimovim ocem, Kim Džong-ilom, i desetine drugih primera koji se nisu završili  dobro po one koji su verovali zvaničnoj retorici SAD.



I ne zaboravite prijateljsko rukovanje Baraka Obame i Muamera Gadafija malo pre nego što je on brutalno ubijen od strane varvarskih ekstremista podržanih od strane SAD-a.

Takođe, imajte na umu da SAD imaju više političkih, industrijskih i finansijskih grupa, sa sopstvenim interesima (koji ne moraju nužno biti u skladu sa javnim izjavama Trampove administracije, uz mnogo otvorenog i direktnog suprotstavljanja svemu što predsednik radi), tako da, čak i ako je Tramp iskren u svojim naporima za mir, trebalo bi da budemo svesni njegovih ograničenja kada se radi o pravom sprovođenju deklarisanih politika.

printscreen/facebook

Pa, nadajmo se najboljem, ali pripremimo se za najgore.

Postoje neke priče, čak i teorija zavere, da je Kim Džong-un pokušavao da uspostavi dobre odnose sa SAD zato što želi da… pobegne iz kineske geopolitičke orbite.

Neki materijali Wikiliksa pokazuju da, otkako je trenutni lider Severne Koreje došao na vlast, on je prilično nevoljno pratio kinesku liniju, za razliku od njegovog oca i dede. 

TRAMP ZAPRETIO KIMU: UBIĆU TE KAO GADAFIJA! Nečuvena poruka šefa Bele kuće Pjongjangu!

Barem su tako mislile neke američke diplomate. Kineski zvaničnici i vojni komandanti postaju sve više frustrirani njegovim političkim manevrima, očigledno, tako da je Kim odlučio da poradi na onim razrađenim diplomatski šemama koje su ga približile Sjedinjenim državama, pošto se plašio da bi se Narodna Republika Kina mogla vojno umešati.

Stoga, Kim Džong-un bi zapravo više voleo da SAD imaju jače vojno prisustvo na Korejskom poluostrvu (npr, da imaju više vojnika i vojnih baza u Južnoj Koreji), jer bi to ograničilo Kinu i osiguralo njegovu poziciju lidera Severne Koreje (bar kratkoročno).

Tanjug/AP

To je samo teorija. Ne znamo da li je to zapravo tačno, i da li se Kim Džong-un zapravo ozbiljno žalio na kineske lidere – to je samo nešto što su neki ljudi iz američke diplomatske i obaveštajne zajednice govorili u svojim internim memorandumima i plaćenim predavanjima nedavno (i da, oni često greše u svojim presudama; pročijate mišljenje Hilari Klinton o Ukrajini i Evroazijskom trgovinskom savezu kada je ona bila državni sekretar, na primer – ona se obično ne predstavlja kao posebno sofisticirana ili uverljiva političarka o pitanjima koja su od ozbiljne geostrateške važnosti). Tako bi sve to mogla biti obična glupost.

KINEZI OTKRILI KIMOVU STROGO ČUVANU TAJNU: Ovo je pravi razlog odustajanja Severne Koreje od NUKLEARNIH TESTOVA!

Međutim, ako je to tačno, onda je Kim naivan, gubitnik poput Gorbačova koji nije naučio lekciju iz grešaka njegovog oca (Kim Džong-il je takođe sklapao dugoročne sporazume o suspenziji nuklearnog programa sa SAD, samo da bi on bio odbačen; a takođe smo videli i sličnu stvar sa iranskim sporazumom otkako je Tramp došao u Belu kuću).

BIĆE NOVOG SUSRETA?! Tramp poručio Kimu: VIDIMO SE KAD GOD BUDEŠ SPREMAN!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija