• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.06.2018

09:51

(VIDEO) BRAVO "ORLOVI", SAMO GAZITE! Kolarov bombom razneo Kostarikance na startu SP!

Fudbal

(VIDEO) BRAVO "ORLOVI", SAMO GAZITE! Kolarov bombom razneo Kostarikance na startu SP!

Podeli vest

Pobeda Srbije na premijeri Mundijala! Pogotkom Aleksandra Kolarova iz slobodnog udarca "orlovi" su savladali Kostariku 1:0 u prvom kolu E grupe 

Meč na "Kosmos" areni u Samari rešio je kapiten Aleksandar Kolarov golčinom iz slobodnog udarca u 57. minutu susreta. "Orlovi" naredni meč igraju 22. juna protiv Švajcarske u Kalinjingradu. 

Važna tri boda osvojila je Srbija u borbi za drugi krug Mundijala, a ova pobeda na startu bez sumnje biće veliki podstrek orlovima u nastavku takmičenja i pred okršaj sa "sajdžijama". Odigrali su Krstajićevi puleni odličan meč, vezni  red je izdominirao, kao i odbrana predvođena mladim Nikolom Milenkovićem, dok su najveću opasnost po gol Kostarikanaca predstavljali Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić. "Tikosi" su samo zahvaljujući sjajnom Navasu prošli sa jednim golom u mreži. 

Kontrolisali su "orlovi" igru tokom prvih 45 minuta igre, imali loptu u posedu, ali nisu uspeli to da materijaliziju. Dve najbolje šanse imao je Sergej Milinković Savić, ali se u oba navrata našao u ofsajd poziciji. 

Reuters

Prvo je šutirao mlako nakon asistencije Kolarova, pa je Navas to lako zaustavio. Potom u finišu meča makazicama opalio po lopti, međutim i ovog puta je briljirao čuvar mreže tikosa, mada je sudija pokazao da je Milinković Savić bio u ofsajdu. Delovalo je da nije bio, ali na našu žalost nije bio ni gol. 

S druge strane, Kostarikanci su igrali defanzivno, gledali kako da sačuvaju svoj gol, a preko Urenje pokušali u nekoliko navrata da ugroze Stojkovića. Naša poslednja linija nije baš briljirala tokom prvog dela, pa su nas tikosi" u dva ili tri navrata ozbiljno zabrinuli, sreća što ni oni nisu imali sreće u završnici. 

Vrlo brzo smo se po povratku sa poluvremena svi uhvatili za glavu. Mitrović je bio jedan na jedan sa Navasom koji je kao hobotnica zaustavio šut našeg napadača. 

Ali, samo sedam minuta kasnije ludnica među srpskim navijačima. Kolarov je golčinom magičnom levicom iz slobodnog udarca pocepao mrežu Kostarikanaca. Navas? Nije mogao ništa ovog puta.

SRBIJA - KOSTARIKA 1:0 (0:0)

Strelac: Kolarov u 57. minutu za Srbiju.

Stadion: "Kosmos" arena. Sudija: Malag Diediju (Senegal).

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov, Matić, Milivojević, Tadić (od 82. Rukavina), Milinković Savić, Ljajić (od 70. Kostić), Mitrović (od 89. Prijović).

KOSTARIKA: Navas, Gonzales, Duarte, Akosta, Gamboa, Kalvo, Guzman (od 73. Kolindres), Borhes, Ruiz, Venegas (od 60. Bolanos), Urenja (od 67. Kembel).

UŽIVO

Drugo poluvreme

Kraj!

93'. Frka na terenu, Matić je ušao u sukob sa klupom Kostarike jer mu ne daju loptu, ali sve je dobro prošlo. Nema kartona.

90'. Još 5 minuta.

90'. Dobar pokušaj Kostića sa disance, ali je lopta prozujala preko gola.

89'. Poslednja promena u ekipi Srbije - Prijović menja Mitrovića!

87'. Au Mitre! Obrukao se naš napadač, a moglo je da bude 2:0! Bio je u fantastičnoj šansi za pogodak, ali se nameštao, nameštao... a onda pao preko Gonzalesa. Šteta!

82'. Druga izmena Srbije - Tadić ide na klupu, u igri je Rukavina.

82'. Tošić u duelu sa Kembelom. Išao je naš štoper glavom gde neko ne bi ni nogom, na sreću dobro je prošao.

- Fudbaleri Srbije pretrčali su tokom 80 minuta 89 kilometara, jedan više nego rivali.

76'. Pletemo mrežu oko gola Navasa. Kostić je umalo povećao na 2:0, ali je loše reagovao i Navas je vrhovima prstiju izbacio loptu.

76'. Sergej je šutirao sa distance, iako je imao bolje rešenje, ali nije video samog Kostića.

Peđa Milosavljevic Informer

73'. Opasnost pred golom Stojkovića, ali na vreme interveniše mladi Milenković. Dobro je, odbranili smo se.

70'. Menja Krstajić, Kostić je u igri umesto Ljajića.

67'. Nova izmena u ekipi Kostarike. Urenja je ustupio mesto Kembelu.

63'. Pritiska Kostarikanaca posle primljenog gola, imala su priliku da priprete Stojkoviću, ali smo se odbranili.

60'. Odmah menjaju Kostarikanci, Bolanos u igri umesto Venegasa.

59'. Branislav Ivanović dobio je žuti karton nakon što je oborio protivnika. 

58'. Selektor Krstajić odmah smiruje strasti, poručuje fudbalerima da utakmica još nije gotova. 

57'. GOOOOL! Vodi Srbija 1:0! Bomba Kolarova! Kakav gol, golčina kapitena iz slobodnjaka za vođstvo! Sada se lakše diše. Ni hobotnica Navas ovde ništa nije mogao.

56'. Slobodan udarac za Orlove, prilika za kapitena Kolarova.

54'. Korner za Srbiju, Ljajić je ubacio loptu u peterac, ali je Duarte držao MItrovića sa obe ruke, pa naš napadač nije mogao da reaguje. 

50'. Auuuuu kakva prilika. Sergej je iz prve proigrao Mitrovića, koji je bio jedan na jedan sa Navasom, ali kao hobotnica je golman Kostarike. Sve brani!

49'. Kolarov je na centru terena, drži se za leđa. Nadamo se da kapiten nije ozbiljno povređen.

Počelo je drugo poluvreme, sa centra su krenuli Kostarikanci!

Peđa Milosavljevic Informer

Prvo poluvreme:

47'. Urenja je pokušao da se ušeta u naš peterac, ali pored Tošića se ne prolazi. Samo  ukoliko se služite niskim udarcima kao tikosi.

43'. Jaoooooo! Makazice Sergeja, opet Navas briljira na golu Kostarike. Sudija ponovo  pokazuje ofsajd. Čini se da nije bio, ali nije bio ni gol.

42. Lako su došli Kostarikanci posle nekoliko pasova da šutiraju. Kalvo je pokušao, lopta završava pored stative.

40'. Treći korner za Kostariku, i ništa od prilike da nam priprete posle prekida, naši lako dolaze do lopte i otklanjaju opasnost.

39'. Dobro se sve zavšilo. Tošić je okliznu, lopta je došla do Urenje, koji šutira po sredini gola ali preko prečke.

36'. Tošić je nezgodno pao na ruku nakon sudara sa jednim igračem Kostarike, ali sve je u redu sa našim štoperom, vraća se u igru.

35'. Tadić je iznudio slobodan udarac. Kolarov je uzeo loptu, ubacuje sjajno u petarac, ali Navas boksuje i otklanja opasnost.

31'. Tadić i Sergej su kombinovali na levoj strani, ali prekombinovali i akcija je propala.

27'. Sreća pa je bio ofsajd, jer su se navijači Srbije uhvatili za glavu od muke! Kolarov je dodao za Sergeja, koji je bio u idealnoj šasni za gol, ali mlako šutirao, samo dodao do golmana Navasa. Sudija je ipak pokazao da je bio u nedozvoljenoj poziciji. Uf, kakva je ovo šansa bila.


26'. MIlivojević, Tadić, pa Mitrović...Nažalost Kalvo izbacije tu loptu malo pre nego što je naš napadač stigao da reaguje.  

22'. Kalvo je faulirao Tadića i zaradio prvi žuti karton na maču. Sa obe noge išao je na našeg asa. Tadiću se ukazuje pomoć, ali borac je on, nastaviće meč bez problema. 

20'. Dušan Tadić je ubacio loptu u kazneni prostor tikosa, ali su na mestu i ovog puta bili Kostarikanci.

15'. Jaooo! Šteta! Sjajan prodor, Ivanović je ubacio loptu u sredinu, trebalo je da dođe do Mitrovića, ali nije. Navas je izbacio iz peterca.

13'. Mitrović je primio loptu na ivici šesnaesterca, šutirao, lopta je išla po sredini gola, ali je golman Navas bio na mestu. 

reuters‚

12. Opet prilika za Kostariku. Gonzales je i ovog puta glavom pokušao, ali Stojković nije imao potrebu da reaguje, lopta ide preko gola. Loša reakcija naših u odbrani. 

8'. Kapiten Kolarov je pripretio sa distance, raspalio je po loti sa oko 25 metara  ali je lopta završila u gol-autu.

5'. Novi korner za Srbiju, Lajić je i ovog puta ubacio loptu, ali niko od naših nije bio u izglednoj poziciji da pripreti tikosima.

3'. Centaršut Duartea, Gonzales je pokušao glavom, ali slabo, lopta u rukama našeg golmana Stojkovića.

2'. Ruiz je momentalno uzvratio na drugoj strani, ali pogađa spoljni deo mreže. Korner za Kostariku.

2'. Nova šansa za orlove, panika među igračima Kostarike, ali nekako su uspeli da iznesu loptu iz svog peterca.

1'. Mitrović je odmah pripretio tikosima. Sjajna dubinska lopta , ali loš prijem sprečio je našeg napadača opasnije da pripreti rivalu. Samo korner, izvodi ga Ljajić.

Prvi kreću reprezentativci Srbije.

- Idemo, meč je počeo!

Posle himne Kostarike, sledi himna Srbije.

Reuters

Reuters

Uz srpske fudbalere u Samari su Vanja Udovičić i Zoran Laković.

Ori se "Kosmos" arenom pesma: "Danas je dan za pobedu" od Beogradskog sindikata. Svaka reprezentacija na Svetskom prvenstvu pre početka utakmice prestavi se nekom pesmom, a naša je "Danas je dan za pobedu"! Pa, neka bude tako. 

 Filip Kostić se družio sa navijačima pre utakmice. 

Reuters

Kostarikanac Randal Azofeifa i Duško Tušić u prijateljskom ćaskanju pre meča. Odlično se poznaju, zajedno su igrali u Genčlerbirligiju. 

Reuters

Reuters

Dolazak srpskih fudbalera na "Kosmos" arenu.

Kapiten Kolarov je spreman da se bori za srpski grb.

Informer


Informer

- Srbijaaaaa - opremljeni ruski navijači ispred stadiona Kosmos arena.

Informer

Informer

Blago orlovima, ova Ruskinja će ih bodriti sa tribina. 

Informer

Imaće podršku "orlovi" protiv Kostarike , pristižu srpski navijači na Kosmos arenu. 

Informer

Informer

Informer

Srpski navijači ubeđeni su u pobedu Srbije protiv Kostarike. 

- Došao sam iz Inđije, ali sam prvo bio u Moskvi. Dopada mi se Samara, oduševljen sam Rusijom, a posle utakmice putujem u Kalunjingrad da navijam za Srbiju protiv Švajcarske, a potom se vraćam u Moskvu. Mislim da ćemo zauzeti prvo mesto u grupi. Brazilci bi trebalo da razmišljaju o nama kako da nas zaustave a ne mi o njima

Što se tiče meča sa Kostarikom.

- Biće 3:0 za Srbiju - ubeđen je Dragan iz Inđije.

Fudbaleri Kostarike krenuli su ka Kosmom areni!

Pristižu naši navijači u Samaru. 

Na tribinama Kosmos arene biće i najvatreniji navijači Spartaka, koji su u Samaru došli samo da bi bili vetar u leđa "orlovima" protiv "tikosa".

Informer

Srpski izveštači sa Svetskog prvenstva u Rusiji su jedinstveni: "orlovi" će pobediti Kostariku, a dilema je jedino koji će biti rezultat.

Nekadašnji kapiten Partizana Nenad Đorđević imao je poruku za srpske fudbalere pred duel sa Kostarikom.

- Da li čuješ mila, moga konja kas, da li čuješ sa planina, došao je red i na nas!N Napred!  Jedan tim srcem svim i zajedno možemo sve - poručio je Đorđević "orlovima".

Navijači Zemuna, "taurunum bojsi", spremni su za okršaj Srbije i Kostarike. 

Pristalice Zemuna su zbog "orlova" u Rusiji, a u bratskim odnosima su sa navijačima Krila Sovjetov iz Samare, pa nema sumnje da će "orlovi" imati i njihovu podršku sa tribina stadiona Kosmos.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija