• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - M. DAKIĆ

18.06.2018

18:14

OVAJ MORA NA ROBIJU! SPREMA SE KRIVIČNA PRIJAVA ZBOG STRAŠNE PREVARE! Lažirao svoju otmicu u dilu sa šefom opozicije!

Politika

OVAJ MORA NA ROBIJU! SPREMA SE KRIVIČNA PRIJAVA ZBOG STRAŠNE PREVARE! Lažirao svoju otmicu u dilu sa šefom opozicije!

Podeli vest

Dokazano da je Stefan Cvetković, novinar iz Bele Crkve, inscenirao svoju otmicu kako bi izazvao haos u Srbiji. Biće optužen za ozbiljno krivično delo. Bio u dogovoru najmanje sa jednim političarem. Na poligrafu slagao sve osim imena i prezimena!

Stefan Cvetković, novinar iz Bele Crkve, inscenirao je svoju otmicu kako bi izazvao politički haos u Srbiji i zbog toga će biti optužen za ozbiljno krivično delo. Ovu prevaru, kako je pokazala istraga, dogovarao je i pripremao sa najmanje jednim liderom opozicije.

Provera Cvetkovićevih kontakata, mobilnih telefona i

Tri godine zatvora

Cvetkoviću preti krivična prijava zbog uznemiravanja javnosti i lažnog prijavljivanja. To mu je do tri godine zatvora"

Toma Fila, advokat

mejlova pokazala je da je ovaj novinar sve vreme preko 'lica iz kriminogene sredine iz Prištine' bio u dosluhu sa najmanje jednim poznatim opozicionarom. Osnovano se sumnja da je njihov plan bio da se, po ukrajinskom scenariju, država Srbija i predsednik Aleksandar Vučić optuže za Cvetkovićev nestanak, što bi potom destabilizovalo čitavu zemlju.

Opasne namere

Dosadašnja istraga nedvosmisleno je utvrdila da je Cvetković danima unapred planirao prevaru.

- Cvetković je neposredno pre 'otmice' imao kontakte sa sumnjivim ljudima iz Prištine. Ti kontakti doveli su istražitelje do jednog od lidera srpske opozicije. Prema presretnutim porukama i mejlovima, plan je bio da

mojugao

TIHOMIR KNEŽEVIĆ OSNOVNO TUŽILAŠTVO

Predmet je stigao u tužilaštvo. Čekaju se dokazi, poput DNK sa lica mesta, dokazi vezani za položaj gde se sve Cvetković nalazio. Pre ponedeljka, utorka ne možemo da dobijemo te dokaze.

se Cvetković krije u jednoj od kuća u Beloj Crkvi dok se ne stvore povoljni uslovi da bude prebačen u Rumuniju. Za to vreme, situacija u Srbiji bi bila dovedena do tačke usijanja. Uveliko su planirani masovni protesti praćeni zahtevima za Vučićevu ostavku. Međutim, srpske službe bezbednosti provalile su plan i uspele da osujete ove zločinačke namere... - prenosi naš izvor.

Ovako je Cvetković lagao

* Tvrdio da mu je jedan od odmičara strgao sat sa ruke, ali je utvrđeno da na satu nema tuđih otisaka ili DNK tragova. Ni u kolima iz kojih je navodno izvučen nije bilo tragova tuđeg DNK, već samo njegovih i njegove porodice

* Tvrdio je da su ga otmičari čitav dan pre otmice pratili po Beloj Crkvi i okolini. Međutim, pregledom sigurnosnih kamera u restoranima, na benzinskim pumpama i drugim mestima utvrđeno je da ni sam Cvetković nije bio na mestima koja je naveo, a kamoli navodni otmičari.

* Ispričao je kako su ga 'otmičari' selili sa lokacije na lokaciju po Beloj Crkvi, i to sa kesom na glavi, da bi ga na kraju pitali gde u gradu da ga ostave!?!

Prema njegovim rečima, Cvetković je tokom iskaza i poligrafskog testiranja slagao bukvalno sve osim imena i prezimena.

- Cvetković se upetljavao u jednu laž za drugom. Lagao je da je sam smislio čitavu akciju, pao je na pitanjima "Da li ste režirali svoju otmicu" i "

Na ova pitanja je "pao" na poligrafu

* Da li ste režirali svoju otmicu?
* Da li ste imali pomoć drugih lica u organizovanju svoje otmice?

Da li ste imali pomoć drugih lica u organizovanju svoje otmice"... - otkriva Informerov izvor.

Inače, sam Cvetković je na saslušanju u Upravi kriminalističke policije tvrdio da su ga otele nepoznate osobe čija lica nije video. Navodno su mu pretili, ali ga nisu tukli. Ipak, Cvetković je i tada imao mnoge "šupljine" u svoj priči.

Komentarišući ove navode, kriminolog Zlatko Nikolić kaže da Cvetković nje mogao sam sve da organizuje.

Potraga građane koštala 500.000E

Lažna otmica Stefana Cvetkovića koštala je državu i njene poreske obveznike pola miliona evra! U dvodnevnoj intenzivnoj potrazi za njim učestvovalo je oko 300 policajaca i pripadnika BIA, angažovani su helikopteri, ronioci, Žandarmerija, službeni psi tragači, operativci koji su danonoćno bili na terenu, a takođe je saslušano više desetina osoba, proveravani su mejlovi, telefonski pozivi, društvene mreže, DNK tragovi...

- Očigledno je da je imao pomoć drugih ljudi! Sam to nije mogao da izvede niti da smisli. Način na koji se ponaša i stvari koje je pisao pokazuju da je reč o bezidejnom čoveku koga je neko potpalio na sve ovo. On je samo prihvatio da bude u centru pažnje. Ipak, sve je ovo izvedeno krajnje diletantski... - navodi Nikolić, uz opasku da je sve urađeno po ugledu na lažiranu smrt ukrajinskog novinara Arkadija Bapčenka, za šta su bili optuženi Rusija i predsednik Vladimir Putin.

Umešan strani faktor

Advokat Toma Fila

mojugao

NENAD POPOVIĆ


Predložićemo da se oformi posebna radna grupa koja bi definisala mere odbrane za slučajeve plasiranja lažnih vesti i vođenja 'specijalnog rata' protiv Srbije.

smatra da Cvetkoviću preti rigorozna kazna zbog lažiranja otmice i lažne uzbune.

- Treba utvrditi da li je u pitanju egzibicionizam ili nešto mnogo ozbiljnije. Talas dezinformacija traje i mislim da je strani faktor tu umešao prste. Krivična prijava može da bude zbog uznemiravanja javnosti i lažnog prijavljivanja. Nije to nimalo naivno delo i preti mu kazna zatvora od tri godine - podvlači Fila.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija