• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.06.2018

11:26

POPOVIĆ: Saradnja Srbije i Estonije u oblasti inovacija i digitalizacije!

Politika

POPOVIĆ: Saradnja Srbije i Estonije u oblasti inovacija i digitalizacije!

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se sa ministarkom za preduzetništvo i informacione tehnologije Estonije, Urve Palo, i tom prilikom poručio da postoji ogroman potencijal za saradnju Srbije i Estonije u oblasti inovacija i digitalizacije

 

Popović je napomenuo da je u Estoniji vlada ove zemlje bila predvodnik digitalizacije, tako što je podsticala privatne kompanije da rešavaju društvene probleme i razvijaju rešenja za digitalizaciju javnih usluga.

- Estonija ima najnapredniji ambijent za razvoj elektronskog poslovanja, a takođe i jednu od najefikasnijih elektronskih državnih uprava u svetu - istakao je Popović.

On je napomenuo da je Estonija jedna od najagilnijih evropskih država kada je u pitanju razvoj digitalnog društva.

- Estonija omogućava preduzetnicima elektronska prebivališta. To znači da preduzetnici sa bilo koje lokacije u svetu mogu da otvore bankovni račun i pokrenu biznis u Estoniji, a samim tim i u EU - objasnio je Popović i dodao da čak 145 građana Srbije imaju elektronska prebivališta u Estoniji.

On je naveo da Srbija različitim merama podstiče saradnju nauke i privrede i razvoj inovacija u Srbiji.

- Posebno su zapaženi naši rezultati u digitalizaciji poljoprivrede i spremni smo da ta iskustva podelimo sa našim partnerima iz Estonije - naveo je Popović.

Ministarka Palo istakla je da je Estonija spremna da pruži podršku Srbiji u digitalizaciji i unapređenju efikasnosti državne uprave.

Ona je navela da Estonija na različite načine podstiče preduzetništvo i ulaganja u istraživanja i razvoj. Palo je istakla da je funkcija istraživanja i razvoja obavezna za strane investitore u Estoniji ukoliko investitor očekuje značajniju podršku države.

Ministarka Palo prihvatila je poziv ministra Popovića da poseti Srbiju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija