• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.06.2018

16:48

LINTA: Zagreb, Sarajevo i Priština imaju isti cilj, OTIMANJE SRPSKE IMOVINE!

Politika

LINTA: Zagreb, Sarajevo i Priština imaju isti cilj, OTIMANJE SRPSKE IMOVINE!

Podeli vest

Povodom svetskog dana izbeglica, koji se obeležava sutra, predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da Zagreb, Sarajevo i Priština vode politiku otimanja srpske javne i privatne imovine i stečenih prava s ciljem stvaranja etnički čistih područja

Linta stoga upozorava da Srbi i drugi oštećeni građani nemaju nikakvih šansi da ostvare svoja osnovna ljudska prava u Hrvatskoj, BiH i na KiM.

- Preostali Srbi u Hrvatskoj, BiH i na području lažne države Kosovo, posebno južno od reke Ibar nalaze se u teškoj situaciji jer se njihova prava sistemski krše, a u porastu je govor mržnje i nasilje prema preostalim Srbima - rekao je Linta u saopštenju prosleđenom medijima.
Prema njegovim rečima, pravosuđa u Zagrebu, Sarajevu i Prištini nisu ni nezavisna niti profesionalna što je, kaže, jasna poruka da proterani Srbi i srpski povratnici ne mogu očekivati da će pravnim putem da povrate svoja oteta imovinska prava ili da se kazne brojni zločini nad srpskim zarobljenicima i civilima.

Miodrag Lintatanjug/beta

Miodrag Linta Linta zato poziva međunarodne organizacije, posebno Ujedinjene nacije, Evropsku uniju Savet Evrope i OSCE, da traže od vlasti u Zagrebu, Sarajevu i Prištini da krenu sa primenom Aneksa G Bečkog sporazuma o sukcesiji pod nazivom „Privatna svojina i stečena prava“.

Kako navode, u Aneksu se jasno kaže da će svim fizičkim i pravnim licima na prostoru bivše Jugoslavije biti vraćena i zaštićena prava koja su imali na dan 31.12.1990. godine, a svi ugovori sklopljeni za vreme rata da će biti proglašeni ništavnim.

VUČIĆ POTVRDIO: Sastajem se sa Tačijem u Briselu, nastavak dijaloga u nedelju 24. juna

Takođe, Linta poziva međunarodne organizacije da traže od vlasti u Zagrebu, Sarajevu i Prištini da počnu sa kažnjavanjem ratnih zločinaca iz svog naroda.

- Bez poštovanja ljudskih prava oštećenih građana, bez poštovanja međunarodnog prava, bez kažnjavanja ratnih zločinaca i poštovanja svih žrtava bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, nije moguće očekivati da se uspostavi trajni mir i stabilnost na zapadnom Balkanu, a kamoli da dođe do pomirenja između naroda koji žive na prostoru bivše Jugoslavije - naveo je Linta u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zanimljivo

pre 5 godina

Zagreb, Sarajevo i Priština imaju isti cilj, OTIMANJE SRPSKE IMOVINE! - Ne samo imovine, oni vekovima otimaju i Srpsku zemlju, prisvajaju sve sto stignu. Sve nase vole sem nas samih.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija