• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.Grbović - M. Dobromirović

19.06.2018

18:07

OPASNE NAMERE: ŠIPTARI HOĆE SANDŽAK I JUG SRBIJE!  Ratni zločinac Hašim Tači opet preti SRPSKOJ DRŽAVI!

Politika

OPASNE NAMERE: ŠIPTARI HOĆE SANDŽAK I JUG SRBIJE! Ratni zločinac Hašim Tači opet preti SRPSKOJ DRŽAVI!

Podeli vest

 Ako pričamo o podeli Kosova, moramo da dobijemo Sandžak i deo juga Srbije, poručio Tačijev zamenik Redžep Hoti. Ivica Dačić za Informer: Puste želje! Tači nam sigurno neće crtati međe!

Hašim Tači, ratni zločinac i predsednik lažne države Kosovo, ponovo je otvoreno zapretio Srbima novim ratom!

Redžep Hoti, Tačijev stranački zamenik, rekao je juče da bi u slučaju podele Kosova Albanci morali da dobiju deo Sandžaka u Srbiji i deo Sandžaka u Crnoj Gori, ali i takozvanu Preševsku dolinu (Preševo, Bujanovac, Medveđa, prim. aut.). 

Projekat 'velike Albanije'
U projektu 'velike Albanije' upisani su i takozvani Sandžak i jug centralne Srbije, sve do Niša
Milovan Drecun, Odbor za Kosovo i Metohiju

Hoti je rekao i da Srbija priča o podeli Kosova jer se plaši stvaranja 'velike Albanije', čime je indirektno potvrdio da Priština radi na tom zločinačkom projektu!

Američka podrška

Tačijev zamenik tvrdi da je Kosovo organizovana institucionalna država koja ima vojne i policijske snage.

- Kosovo i Albanci imaju dobar geostrateški položaj. Imaju SAD i NATO iza sebe, podršku severne Makedonije i zvanično priznanje od svih susednih zemalja, izuzev Srbije. Zbog svega toga mogu razumeti to što politička elita u Srbiji provokacijama i lažnim vestima doliva ulje na vatru i stalno zagovara podelu Kosova. Podela nije na dnevnom redu. Uostalom, odvajanje se ne može dogoditi bez pripajanja Kosovu dela Sandžaka koji pripada Srbiji i dela Sandžaka u Crnoj Gori. Ne može se dogoditi podela Kosova bez uzimanja doline Preševa. Beograd podelu Kosova smatra stvarnom opcijom kako bi se sprečilo stvaranje 'velike Albanije', od koje srpska država ima strah - rekao je Hoti.

Dušan Proroković

mojugao

ANALITIČAR
Albanci su dobili instrukciju da budu protiv podele Kosova. Ovo je njihov način da tu ideju odbiju.

Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova, na drugoj strani naglašava da su ovo samo puste želje Albanaca.

- Oni priželjkuju i demarkaciju granice između Kosova i Srbije, ali toga neće biti jer je to administrativna granica i nikad neće biti državna granica. Ovo je samo jedna u nizu provokacija Prištine. Tači nam sigurno neće crtati nekakve međe i granice! Potrebno je da međunarodna zajednica reaguje na ovakve i slične provokacije - podvlači Dačić.

print screen

Otkrio opasne namere

Milovan Drecun, predsednik Odbora za Kosovo, smatra da je Hoti razotkrio namere kosovskih Albanaca.

Kancelarija za Kosovo: San koji remeti mir
Kancelarija za KiM saopštila je juče da svako javno iznošenje pretenzija prema tuđim teritorijama jeste pretnja stabilnosti regiona i utiče na pogoršanje međunacionalnih odnosa na Kosovu.
- Hoti opet aktuelizuje fašističke snove o 'velikoj Albaniji'. Njegova ratoborna retorika počiva na lažnoj predstavi o snazi, kao i na strahu zbog činjenice da se u svetu sve više uviđa da je podrška albanskim separatistima bila velika greška - navode u Kancelariji za KiM.

- Ma koliko god izgledala neozbiljna, ta ideja zapravo ukazuje na nameru Albanaca da stvore 'veliku Albaniju'. U tom zamišljenom projektu i takozvani Sandžak i jug centralne Srbije treba da budu u sastavu 'velike Albanije'. Osim toga, Hoti pokušava da unapred kaže kako bi bilo moguće rešenje postići kada se konačno bude dogovarao status Kosmeta. Naravno da to ne može tako da se radi, pogotovo ne otvorenim aspiracijama da se destabilizuje Srbija - upozorava Drecun.

(FOTO) NOVI ŠOK U ĆIRILICI! Haradinaja pitali da li želi da pripoji Kosovo Albaniji! Evo šta je rekao!

DRECUN: Hoti otkriva stvarne namere Albanaca!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sandzaklija

pre 5 godina

Sandzak nece Kosovo ???? Srbija je nasa zemlja !!!

Ljubo

pre 5 godina

Nimalo naivno ,i potrebno da se duboko zabrinemo .Znamo i Siptare ,znamo i Sandzaklije . Znamo koliko dugo su ostvarivali svoje planove Siptari do sada i gde su dosli a gde smo mi Srbi .Zapitali se ikada neko sta ce biti ,mozda ne za mog zivota i moje generacije,ali od nasih unuka sasvim moguce , jos ako na celo Srbije dodje onakva dilajla kao Jeljcin u Rusiji ,kao sto smo i mi imali izdajnike Tadica i njegov tim ....gde ce i kolika Srbija biti .Nije vreme da se opustimo ,vec kroz suze da se dobro zamislimo ,gde smo doveli nasu Srbiju u zadnjih sto godina.A pogotovo gresku kao od 1945 pa na ovamo.Sve smo ispite popadali .Samo mogu da se u Boga nadam i ogromne probleme u nama neprijateljskim naklonjenim drzavama ,jer inace .....

Vox

pre 5 godina

Sta znas kosu Sandzaklije... Kazi ko su lupaš gluposti.... Ja sam Sandzaklija nemoze nikad Albanija biti moja zemlja vec Srbija i odgovorno tvrdim kao Musliman da sam vise uradijo za.Srbiju nego ti kao Srbin....

Stojan

pre 5 godina

Neki Srbi bi sve uradili i dali samo da udju u EU. Kao da ih tamo ceka med i mleko a morace im biti zahvalni ako im dozvole da ciste njihove toalete.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija