• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

19.06.2018

18:38

LJAJIĆ: Hotijevo avanturističko iscrtavanje granica

Politika

LJAJIĆ: Hotijevo avanturističko iscrtavanje granica

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i predsednik SDPS-a Rasim Ljajić, povodom izjave Tačijevog savetnika Redžepa Hotija da bi podela Kosova značila i da delovi Sandžaka pripadnu Kosovu, rekao je da je takvo avanturističko iscrtavanje granica dovelo do ratova devedesetih godina, a da su regionu i narodima ovog prostora sada potrebne nove investicije, bolja infrastruktura i veći životni standard

Ljajić je Tanjugu rekao da Hoti rešenje za aktuelne probleme traži u prošlosti, i to na potpuno pogrešan način, i u istorijskom i u političkom smislu.

- Kada bi se primenio Hotijev recept, nijedna granica, ne u regionu nego na svetu, ne bi ostala na svom mestu. To je u direktnoj suprotnosti sa međunarodno proklamovanim principom o nepovredivosti granica, a kršenje tog principa bi ceo svet uvelo u sukobe i globalnu nestabilnost - poručio je Ljajić.

On je ukazao i na činjenicu da se iz Prištine čuju glasovi koji čas koriste istorijski, a čas etnički kriterijum za rešavanje aktuelnih političkih problema, zavisno šta im u kom trenutku odgovara.

Upitan šta misli o Ugljaninovoj izjavi o autonomiji Sandžaka, Ljajić je rekao da je Sandžaku mnogo potrebniji autoput od autonomije.

- Ako svim građanima Sandžaka ne obezbedimo dobre puteve, škole, bolnice, fabrike i kvalitetne uslove za život, onda će to biti samo prostor bez ljudi, jer će odlaziti tamo gde to mogu da nađu. Politika Vlade Srbije je upravo usmerena ka realizaciji tih prioriteta, a institucije sistema Srbije su jedino mesto gde se svi tekući problemi mogu i treba rešavati - zaključio je Ljajić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija