• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.06.2018

22:59

DAČIĆ ZAPRETIO ZAPADU: PAZITE ŠTA RADITE, PAŽLJIVO VAS PRATIMO: Srbija zna koje zemlje treba prisiliti da priznaju KiM, I KO JE ZADUŽEN DA IH NA TO NATERA!

Politika

DAČIĆ ZAPRETIO ZAPADU: PAZITE ŠTA RADITE, PAŽLJIVO VAS PRATIMO: Srbija zna koje zemlje treba prisiliti da priznaju KiM, I KO JE ZADUŽEN DA IH NA TO NATERA!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je da Srbija ima saznanja o tajnom dokumentu iz Prištine, spisku od 24 države koje treba na sve načine pritiskati da promene stavove o nezavisnosti Kosova ili članstvu lažne države u pojedinim međunarodnim organizacijama, kao i listi zemalja zaduženih da sprovode taj pritisak

List Telegraf objavio je da su zemlje koje treba da vrše pritisak birane po uticaju i bliskosti sa onima koje treba disciplinovati. Navodi se da su se na spisku onih koji rade za Prištinu našle Austrija, SAD, Nemačka, Italija, Francuska, Velika Britanija i druge, a s druge strane, na meti su Jermenija, Alžir, Bolivija, Egipat, Jamajka, Meksiko, Nepal, Slovačka, Tunis, Zambija i druge zemlje.

Dačić je kazao da su sve države sa spiska onih koje treba da pritiskaju druge upozorene da vode računa šta rade.

- Skrenuli smo pažnju svim zemljama da to predstavlja problem u našim odnosima i da pažljivo pratimo sve - naveo je Dačić.

Na spisku država koje treba pritiskati su 22 koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, ali i one koje su to učinile - Slovenija i Egipat, pa tako Ljubljanu treba da "pritiska" Austrija, a Kairo - Francuska, Austrija i Ujedinjeni Arapski Emirati, navodi list.

Spisak zemalja objavljen u listu ima četiri kolone - prva je sa odrednicom da li je ili nije priznala Kosovo, druga je kom kontinentu pripada prema normativima Interpola, treća je ime države na koju treba uticati, a u četvrtoj se navode države čiji je zadatak da utiču.

OPASNE NAMERE: ŠIPTARI HOĆE SANDŽAK I JUG SRBIJE! Ratni zločinac Hašim Tači opet preti SRPSKOJ DRŽAVI!

Na spisku država koje treba "pritiskati" su, pored Slovenije i Egipta, one koje nisu priznale Kosovo - Alžir, Jermenija, Bahami, Butan, Bolivija, Gruzija, Jamajka, Mauricijus, Meksiko, Maroko, Nepal, Nigerija, Rumunija, Sejšeli, Sent Marten, Slovačka, Sent Vinsent i Grenadiri, Trinidad i Tobago, Tunis, Ukrajina, Vatikan i Zambija.

fotomontaža

Za neke od njih je zaduženo i po nekoliko država, a "najviše posla" trebalo bi da ima Austrija, koja samostalno ili udružena sa drugima, "pokriva" Slovačku, Sloveniju, Vatikan, Butan Meksiko, Bahame...

LINTA: Zagreb, Sarajevo i Priština imaju isti cilj, OTIMANJE SRPSKE IMOVINE!

Među onima koji će pritiskati su zapadne sile SAD, Velika Britanije, Francuska, Italija, Kanada, Nemačka, ali i UAE i Malta, stoji u dokumenti koji je objavio ST.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Tako je, Dačiću! Sve treba dobro analizirati i uložiti kintu tamo gde treba, kao što to i drugi rade. Lobirati za interese Srbije ili podsetiti na stara prijateljstva i partnerstva. Građani Srbije to zaslužuju. Zaslužuju i relaksiran život, dobre odnose sa komšijama, ali bez ponižavanja od belosvetskih mangupa, koji su provaljeni davno. Ali lepo ih je videti na spisku kome bi trebalo dodati i neka imena kvislinga iz Srbije. Čisto da se prepoznaju, ko su i šta su, u očima svoje države i naroda.

mauser

pre 5 godina

Da, baš su se predstavnici navedenih zemalja smrznuli ..... možeš si mislit.

istina

pre 5 godina

Hahahaha dacic zapretio eno cela se evropa trese od straha

caslav

pre 5 godina

Znamo mi ko nas je bombardovao ko nam misli zlo i ko je prodana duša i bez spiska.

hogar

pre 5 godina

Ha ha ha ha ha ha ha ha ha Ne čemu je je ovaj????Da i meni malo prebaci :)

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija