• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.06.2018

16:12

RADNA GRUPA: Što pre istražiti slučaj novinara Cvetkovića!

Politika

RADNA GRUPA: Što pre istražiti slučaj novinara Cvetkovića!

Podeli vest

Slučaj novinara Stefana Cvetkovića treba što pre istražiti i utvrditi šta se desilo, jer će u suprotnom, ukoliko slučaj ostane nerešen to predstavljati veliki problem za bezbednost novinara, kredibilitet novinarske profesije, tužilaštva, policije i svih državnih organa

To su poručili članovi Radne grupe za podizanje nivoa bezbednosti novinara, nakon sastanka održanog u Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković rekla je je sastanak protekao konstruktivno i kvalitetno, i da veruje da će radna grupa uskoro nastaviti razgovore koji se tiču bezbednosti novinara.

Na pitanje koliko je važno da se ovaj slučaj što pre istraži u cilju dalje bezbednosti novinara, ona je podsetila da su se tužilaštvo i direktor policije Vladimir Rebić juče oglasili i da je podneta krivična privična prijava protiv Cvetkovića.

- U ovom trenutku ništa više ne bih mogla da vam kažem - dodala je ona.

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić preneo je novinarima da su na sastanku razmenjene bitne informacije, ali i da su predstavnici medijskih udruženja naveli ono što smatraju nedopustivim u ovom procesu.

- Ono što je bila osnovna primedba je upliv politike u ovaj slučaj u smislu davanja određenih informacija od strane onih koji za to nisu ovlašćeni, kao i ''curenje'' informacija ka medijima koji su ih zloupotrebljavali, tabloidima - naveo je Matić.

Dodao je da najvažnije to što je novinar Cvetković živ, te da je sada na tužilaštvu, policiji i predstavnicima medijskih udruženja da se rad grupe zadužene za bezbednost novinara unapredi, kako bi informisanje javnosti o ovakvim situacijama bilo mnogo uspešnije.

- Mislim da bi bilo dobro da smo imali neku vrstu vanrednog zajedničkog štaba u Beloj Crkvi u cilju bolje komunikacije sa medijima, kako ne bi dolazilo do dezinformacija - rekao je on i dodao da bi tužilaštvo trebalo da ima mnogo jaču PR službu i intenzivniju komunikaciju sa medijima na nacionalnom nivou.

Tako bi se, kaže, odgovorilo na sva pitanja i ne bi bilo prostora za spekulacije i dezinformacije.

Ako ovaj slučaj ostane nerešen, to će predstavljati veliki problem za bezbednost novinara, kredibilitet novinarske profesije i nadležnih institucija, rekao je Matić, koji se nada da se to neće dogoditi, a veruje i da je zbog toga neophodno u što kraćem vremenskom periodu slučaj policijski i tužilački razrešiti.

Potpredsednik NUNS-a Dragan Janjić rekao je da je sastanak bio dobar i da su sva udruženja zadovoljna postupanjem zvaničnih državnih organa - MUP-a i tužilaštva.

- Udruženja nisu ovde da bi štitila bilo koga, već da vidimo kako stoje stvari i da se utvrdi šta se desilo - dodao je Janjić.

Član radne grupe ispred UNS-a Dušan Telesković poručio je da na sastanku ništa nije odlučeno, ali da su predstavnici policije i tužilaštva izneli informacije na osnovu kojih sumnjaju da je otmica "lažirana".

- Ne bih voleo da iznosim te informacije ali, na osnovu onog što su zaključili, deluje mi uverljivo da je sve bilo izlažirano - zaključio je Telesković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Alhemičar

pre 5 godina

Cvetković da odgovara za lažnu otmicu i obamnu , dosta smo slušali njegove laži.

GajbexG

pre 5 godina

Nema tu sta da se ispituje, covek je jednostavno sve izmislio.

GajbexG

pre 5 godina

Covek je samo bio izgleda zeljan paznje i malo vise medijskog prostora...

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Sve je jasno kao dan Cvetković je lagao na svkoj izjavi i iskazu , sada mora da snosi sankcije .

Andrijana

pre 5 godina

Polozaj novinara treba da bude bolji po pitanju njihove bezbednosti, sto se tice Cvetkovica i njegove otmice, vazno je takodje da i drustvo u Srbiji zna sta se tacno desilo i zasto je lazirao svoju otmicu.

Vesna

pre 5 godina

Нека се све истражи само се бојим да је ово само детаљ из тог припремљеног плана притиска на Србију да би се на сваки начин омаловажавала Србија, да би се онемогућавала да решава горуће проблеме него овакве намештаљке ! Мислим да је овај новинар плаћен од неких непријатеља Србије да блати државу Србију!

Nikica

pre 5 godina

A sta ce vam radna grupa zbog lazova koji nas je kostao pola milona evra...taj lik je zreo da ga ispita radna grupa tuzilastva.

scekic

pre 5 godina

Dobro je sto ce se ozbiljno raditi na ovom slucaju. To je za svaku pohvalu.

Suzana

pre 5 godina

Potrebno je što pre istražiti slučaj Cvetkovića i rešiti te nelogičnosti.

Talamba

pre 5 godina

Pa ne znam o cemu zasedajukad je doticni novinar pljunuo svoju profesiju, i bacio ljagu na sve novinare u srbiji ali on nije usamljen slucaj takvih novinara ima dosta u Srbiji!

Mile

pre 5 godina

Taj "novinar" je najobicniji provokator koga koriste da destabilizuju situaciju u zemlji, nista vise.

Milan

pre 5 godina

Što pre treba ispitati slučaj novinara Cvetkovića jer ima mnogo nebuloza koje je izneo u javnost novinar Cvetković.

Sanjica

pre 5 godina

Slucaj ce sigurno biti ispitan do kraja.Nema sanse da ostane neresen posle svega ovoga.

sasa

pre 5 godina

Slučaj Cvetković treba da istražuju istražni organi, a ne radna grupa.

Tomislav Petrovic

pre 5 godina

Potvrditi njegove laži, a nakon toga ga kazniti.

Mia

pre 5 godina

Potpuno se slazem!Mislim da je neophodno saznati istinu i preduzeti odgovarajuce mere,da ubuduce ne bi imali ovakve situacije!

hamekame

pre 5 godina

Ma što pre hospitalizovati Cvetkovića u jedno od mentalnih institucija.

Anja

pre 5 godina

Cvetkovića ovde treba istražiti, jer je čovek notorni lažov!

Nena

pre 5 godina

Ne brinem ja, naši istražni organi će dobro ispitati ceo slučaj!

Tamara

pre 5 godina

Svako ko je pokušao da naudi Srbiju bio je kažnjen.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija