• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.06.2018

16:30

DAČIĆ ODGOVORIO TAČIJU: Granica između Kosova i Srbije ne postoji!

Politika

DAČIĆ ODGOVORIO TAČIJU: Granica između Kosova i Srbije ne postoji!

Podeli vest

Granice između Kosova i Srbije ne postoje i zato nisu utvrđene, poručio je danas prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i istakao da je potpuno neprihvatljivo i nemoguće da neko Srbiji danas postavlja bilo kakve ultimatume

Reagujući na izjavu predsednika privremenih kosovskih institucija, Hašima Tačija, da će se u nedelju, tokom nastavka dijaloga u Briselu na stolu naći pitanje granice između tzv. Kosova i Srbije, Dačić je poručio:

- Mislim da je povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova od Liberije naš skromni doprinos nastavku dijaloga. Da vidimo da li je sve rešeno ako oni misle, a to što oni pričaju prvo treba da završe ono što su potpisali pa da se ubacuju druge teme.

Dačić je na konferenciji za novinare kazao da ne zna da li će biti u delegaciji naše zemlje u nastavku dijaloga u Briselu, mada je predsednik Aleksandar Vučić nagovestio takvu mogućnost, ali da zna da je pre pet godina potpisao Briselski sporazum, koji Albanci nisu realizovali.

- Šta će sada da izmisle još da potpišemo, pa da čekamo još pet godina. Prvo da vide hoće li da završe šta su potpisali. Ubacivanje drugih tema, kao ranije, nije više moguće. To je bilo moguće pre desetak ili dvadesetak godina. Neko da danas Sbriji postavlja ultimatume je potpuno neprihvatljivo i nemoguće. Ne priča se o tome da se dođe do kompromisa oko granica, već o utvrđivanju, jer granice ne postoje - naglasio je on.

JOŠ JEDNA POBEDA SRBIJE! Liberija povukla priznanje nezavisnosti Kosova

Dačić je kazao da prvo treba da se vidi da li postoje granice između Kosova i Albanije, a pošto vidimo da nema kontrole to je „velika Albanija“.

Osvrnuvši se na odluku Liberije da povuče priznanje kosovske nezavisnosti, Dačić je rekao da je to nešto što Prištnu izuzetno nervira, jer pokazuje da nije sve rešeno.

Upitan za tzv. zelenu tranzverzalu, Dačić je kazao da kod dela Albanaca postoji želja za njenim stvaranjem.

- To nije ništa novo, to postoji više vekova. To je poznata želja još iz doba Austro-ugarske i Turske da se odvoje Srbija i Crna Gora linijom koja bi išla preko Kosova, Sandžaka i BiH. Prepreka tome je severno Kosovo i u tome je stvar - jasan je Dačić.

Očigledno je, kazao je, da bi neko voleo da se to pitanje reši na takav način da Srba tamo više nema.

- Mislim da su to fanzatije opasne po region - upozorio je šef srpske diplomatije.

Ne brinu ga, kazao je, Albanci i velikoalbanske teorije, već njihovi mentori koji se prave da to ne čuju i ne znaju, pa kada zakuca na njhova vrata ta vrsta ekstremizma i terorizma ispadne da su i oni zabrinuti zbog toga.

- Mnoge od tih zemalja podržavale su razne osobodilačke pokrete koji su postali glavna teroristočka pretnja. Iza ideje Zelene tranzverzale je islamski ekstremizam - poručio je Dačić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Док се не врати 250.000 протераних Срба са Косова и Метохије... - нема наставка преговора у Бриселу... О чему преговори...? Док се не врати и последњи протеран Србин на Косово...СТОП ПРЕГОВОРИМА...!!

Margo

pre 5 godina

Kakva granica, tako je Dacicu! Mi cemo vrlo brzo biti u poziciji da VRATIMO otete teritorije gde zive Srbi, da se organizujemo patriotski i jace, cak i da uvecamo svoje teritorije, a ne da ih DAJEMO! Samo pametno!

istina

pre 5 godina

Kako nema granice pa ni jedan od vas nemoze na kosovo dok mu kosovske vlasti ne odobre

Mauda

pre 5 godina

Pa zato sto je teritorija okupirana...........ali uskoro ce biti oslobodjena.

Net

pre 5 godina

NEMA DRUGOG PUTA, OD PUTA NA KOSOVO! Na današnji dan VOJSKA JUGOSLAVIJE SE POVUKLA SA KiM, a Srbi to OVAKO pamte (VIDEO)

Baba Stana

pre 5 godina

Pa kad nema a ti udji na Kosovo..Ima brate moj i to debela...ceka te i Srpska i Kosovska granica..

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija