• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.-M.D.

20.06.2018

17:54

NOVINAR STEFAN CVETKOVIĆ BIO 'OTET',  A ZVAO MAMU! Tužilaštvo podnelo krivičnu prijavu protiv PREVARANTA, KOJI JE LAŽIRAO OTMICU!

Politika

NOVINAR STEFAN CVETKOVIĆ BIO 'OTET', A ZVAO MAMU! Tužilaštvo podnelo krivičnu prijavu protiv PREVARANTA, KOJI JE LAŽIRAO OTMICU!

Podeli vest

Više javno tužilaštvo goni novinara Stefana Cvetkovića jer je lažirao svoju otmicu. Ključni dokaz prevare: Dva sata posle 'otmice' zvao majku

Protiv novinara Stefana Cvetkovića iz Bele Crkve podneta je krivična prijava zbog lažiranja sopstvene otmice! Više javno tužilaštvo utvrdilo je tokom istrage, na osnovu svih relevantnih dokaza, da nikakvog kidnapovanja nije ni bilo i da je Cvetković masno slagao baš sve u vezi sa svojim navodnim nestankom, a u pokušaju da u Srbiji izazove politički haos i nestabilnost.

Lažna priča
Jasno je da je priča izmišljena. Logično je da žrtva otmice sve ključne dokaze preda policiji. Ovo što je on uradio je komično
Vladimir Rebić

Ključni dokaz koji tereti Cvetkovića jeste činjenica da je u noći između srede i četvrtka, kada je navodno bio otet, sa svog mobilnog pozvao svoju majku. Taj poziv registrovan je u četvrtak tačno u 01.26, a Cvetković tvrdi da su ga nepoznati otmičari zarobili u sredu oko 23 časa!?

Dokazi sve govore

Uprkos utvrđenim činjenicama i brojnim očiglednim lažima u kojima je uhvaćen, Cvetković je i juče na konferenciji za medije nastavio da laže, menjajući iskaz o tome kako je došlo do navodne otmice. 

U svemu tome imao je zdušnu podršku CIA TV N1 (vidite okvir). S druge strane, u saopštenjima Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu i Višeg javnog tužilaštva u Pančevu navodi se da je utvrđeno da u Cvetkovićevom iskazu postoje brojne nelogičnosti.

CIA TV N1 cenzurisala Informer

Američka CIA TV N1 prenosila je juče uživo konferenciju novinara Stefana Cvetkovića. Međutim, baš u trenutku kada je novinarka Informera postavila pitanje Cvetkoviću, televizija N1 je naglo prekinula prenos i tako cenzurisala naše novine i novinare. Toliko o slobodi medija za koju se zalažu.
Istovremeno, njihovi gledaoci nisu imali prilike da vide brojne trenutke s konferencije u kojima se Cvetković upetljavao u sopstvene laži.


Pronađeni materijalni dokazi pokazali su sasvim suprotno od onoga što je ispričao novinar.

"Nakon analize podataka i dokaza, utvrđeno je da nije došlo do izvršenja krivičnog dela protivpravno lišenje slobode ili otmica ili bilo kog drugog krivičnog dela u kome se Cvetković Stefan javlja kao oštećeni... Utvrđeni materijalni dokazi i izjave svedoka, uključujući i izjavu samog Cvetkovića, ne potvrđuju ključne navode njegove izjave date nadležnim policijskim službenicima, a u kojoj tvrdi i prijavljuje izvršenje nekog od navedenih krivičnih dela na njegovu štetu", navodi se u saopštenju tužilaštava.

"Izolovani DNK profil koji je izuzet sa sata i koji je, po iskazu Cvetkovića, otrgnut s njegove leve ruke od strane NN izvršioca, a koji nije imao rukavice, sadrži samo nesporni DNK profil Cvetkovića. Analizom 21 brisa, uzetih spolja i iz unutrašnjosti putničkog vozila, izolovani su DNK profili Cvetkovićevog oca, majke i njega samog, a nema izolovanog profila NN eventualnog počinioca. 

Pregledom video-nadzora s benzinske pumpe utvrđeno je da Cvetković nije prošao kroz zonu pumpe i samim tim nije uočeno ni vozilo koje ga je pratilo. Listingom zadržanih podataka za njegova tri privatna broja telefona utvrđeno je da je u 01.36 časova Cvetković komunicirao sa majkom Dragicom, a kontakt je ostvaren u vremenu kada je, prema sopstvenim navodima, otet", navodi tužilaštvo.

Skidao se go pred novinarima

ilustracija/Novak Đurović

Cvetković je u jednom trenutku ustao sa svog mesta i naočigled okupljenih novinara skinuo se go do pasa! Skinuo je košulju i majicu koju je nosio i ostao samo u pantalonama da bi potom obukao drugu majicu na kojoj je bila ispisana parola o slobodi medija...
Ni ovaj Cvetkovićev 'striptiz' nije prenosila televizija N1.

Sve to, međutim, nije sprečilo Cvetkovića da juče pred brojnim novinarima u Beogradu nastavi da se upetljava u sopstvene laži.

- U sredu uveče su me otele tri osobe. Jedan je imao oružje i značku koja je podsećala na policijsku, a mogla je biti i vatrogasna i bilo koja druga. Ostala dvojica su imala maske. Nisu me maltretirali niti tukli, ali ni komunicirali sa mnom. Imao sam povez preko očiju i nisam mogao da vidim gde me vode. Jedan od njih mi je samo rekao: 'Da li si svestan šta radiš? ' Naslutio sam slovenački akcenat... - ispričao je Cvetković, da bi potom dodao kako su ga posle izvesnog vremena otmičari upitali gde želi da ga ostave. Prema njegovim tvrdnjama, odveli su ga u pogrešnu kuću.

- Rekli su mi da ne skidam kapuljaču barem pet minuta ukoliko želim da živim. Niko me od policije nije našao. Ja sam tada s fiksnog telefona pozvao policijskog službenika čiji broj znam. Taj policajac je odmah kolima došao po mene i onda su me prevezli u Beograd - naveo je Cvetković.

mojugao

Božidar Spasić

Bivši obaveštajac

Cvetkovićeva navodna otmica je pokušaj opozicije da destabilizuje Srbiju. On nastavlja da diskredituje svoju državu. Sve što je rekao je izmišljotina. Radi se o želji čoveka da dobije publicitet.

Da stvar bude još komičnija, on je novinarima pokazao plastične papuče, roze šorts i majicu u kojima je bio na dan 'otmice', kao i krunski dokaz - zavezanu plastičnu kesu iz hipermarketa u kojoj se navodno nalazila kapa koju su mu otmičari stavili.

- Predaću ovu kesu dvema stranim ambasadama radi preventive. Tu može biti samo moj i DNK otmičara. Napola ću je preseći. Jednu za rusku i nemačku ambasadu. Tražiću međunarodnu istragu o ovom slučaju - poručio je Cvetković.

Krio DNK tragove

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je juče da je Cvetković izneo niz nelogičnosti i laži, što dokumentuju sve analize MUP i nadležnog tužilaštva u Vršcu.

- Jasno je da je priča izmišljena i potpuno netačna. Logično je da, kada želite da se krivično delo nad vama rasvetli, sve ključne dokaze predate policiji. On je tu neku kapu sve ove dane držao na skrivenom mestu i praktično onemogućio da se uzmu potrebni DNK tragovi - objašnjava Rebić, dodajući da je način na koji je događaj predstavio novinarima i javnosti komičan.

PA OVAJ JE PATOLOŠKI LAŽOV! Cvetković i pre deceniju bio ŽESTOKO ISTRIPOVAN, pa pokušao da PREVARI JAVNOST!

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA PINKU: Cvetković je uhvaćen u laži! "Otmica" je nameštaljka za izazivanje POLITIČKE NESTABILNOSTI U SRBIJI!

ŠEŠELJ UBEĐEN: IZA LAŽNE OTMICE CVETKOVIĆA STOJI ZAPAD: Lider Radikala o režiranom nestanku novinara iz Bele crkve!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mališa

pre 5 godina

Da li je na ispitivanju rekao " majke mi ne lažem"

Maja

pre 5 godina

Otmice očigledno nije bilo,a nadležni organi će se ,nadam se,pozabaviti sa ovim čovekom koji je uznemirio širu javnost!

Maja

pre 5 godina

Ovaj slučaj je definitivno izmišljen,to je jedino ovde jasno.

snezana

pre 5 godina

Pa kako je mogao da zove mamu,da mu otmicari nisu dali da se javi mamici?Bas sam se slatko nasmejala sad

cveta

pre 5 godina

fini neki otmicari,pustili ga da se javi mami i nijednu modricu mu nisu ostavili....kakva je to otmica bila eeeee....Samo u njegovoj glavi je bila,strasno sta sve covek ne radi radi privlacenja paznje a da nije svestan da ce ga ta lazna otmica kostati cistog obraza

Ljube

pre 5 godina

Baš bi bilo zanimljivo znati koliki mu je IQ jer verujem da bi bar 50% klinaca koji gledaju ID ili CBS bolje "organizovali" sopstveno kidnapovanje. Kaznite ga za lažno prijavljivanje i uznemiravanje javnosti i naplatite sve izazvane troškove do poslednjeg dinara. Nema potrebe da ide u zatvor pa da ga još i hranimo - kad bude u dugovima do guše i sa izvršiocima na pragu ne treba mu veće kazne i lekcije za ostatak života.

Dejan

pre 5 godina

Sve te njegove izjave i predstave za malu decu nece mu pomoci morace sve da plati!

Mira

pre 5 godina

Ako je ovo tacno onda on treba odgovarati za svoje postupke!

Helena

pre 5 godina

Ovaj tzv novinar se toliko upleo u sopstvene laži da ovo već postaje smešno.

Davor

pre 5 godina

Sumnjiv je, pogotovo što mu nije prvi put da izmišlja.

buba

pre 5 godina

Ovog Cvetkovica treba debelo kazniti laznjak prevarant uzas jedan.

Srki

pre 5 godina

Најошртрије казнити преваранта.

mima

pre 5 godina

Cvetkovic je pre 11 god isto digao laznu uzbunu kao I sada da bi u Srbiji izazvao haos zato ga propisno kazniti.

Đorđe

pre 5 godina

Možda je ljubazno zamolio otičare da nazove mamu, a ono rekli pozdravite mamu vašu

Milana

pre 5 godina

Novinar želi da bude poznat a nema po čemu, klasično za opoziciju

Mirko

pre 5 godina

Pa ljudi zar nevidite da je gospodin sve isplanirao i pokušao ali traljavo izveo jer ga gospoda iz dosa i strani ambasada nisu dobro isškolovali i dali su mu pogrešan scenario.

nina

pre 5 godina

treba ga najstroze kazniti a ujedno da svima bude za nauk sta se desi kada saradjujes sa opozicijom i kada radis protiv zakona i drzave

pauna

pre 5 godina

o ovom nazovi novinaru ne treba pisati.muka mi je od ovakvih muljatora zatrovase ovaj narod i decu nam izvitoperise.da ima stida pokrio bi se po usima i ucutao.nalogodavci pitam vas da li vidite na koje ste grane pali.sto vi vise mrzite gospodina vucica narod ga sve vise ceni i postuje,sta mu zamerate mudrost,obrazovanje,zdrav razum,kulturan odnos.umesto da se dicite sto imamo predsednika za ponos vi bubasvabe jedne grizite.sto rece jedan opozicionar dosta je bilo.ne pritiskajte vise narod imacete na izborima 0,50%

Draganb

pre 5 godina

Istina brzo izadje na videlo, ili u laži sukratke noge

pavle

pre 5 godina

A m i se brinuli i za mamo kojoj su navodno oteli sina

Zlaja

pre 5 godina

Mamice Mamice malo me kidnapovali, al mi ti umuti nekoliko komada jaja, taman dok malo ohlade stizem. Ljubim te

Zlaja

pre 5 godina

Ovaj sat sto imas na ruci, jel to isti plastični ko sto ti pokidase? Da si zaista hteo da bude uverljivije mogao si makar sat od par stotina eura da prežalis a ne da podmećes plastiku od 100dinara sa buvljaka.

Tanja

pre 5 godina

Pošto je otmica očigledno izrežiran potez jadnog nazovi ,novinara, koji je obrukao svoju profesiju iako sva udruženja sada ćute i neograđuju se o ovakve postupke, sada lepo neka plati sve toškove koje je njegova ideja, lažne otmice proizvela.

Marija

pre 5 godina

Konfuzna i nerealna priča kojom pokušava da dobije medijsku paznju.

Jovana

pre 5 godina

Ma mora da su ga "oteli" neki fini i dragi "otmičari", takvih je na svakom ćošku :)) Ne bi bilo u redu da mu se mamica sekira kao ostatak države...

Sara

pre 5 godina

Ovo je zaista urnebesno! Cvetkovic se nevidjeno izblamirao!

hana

pre 5 godina

Sve same lazi i lazi, covek je na kraju izmislio sopstvenu otmicu

Ljhubica

pre 5 godina

Sto se Cvetkovic ne izjasni sta zeli javnosti da kaze,da li je to da svako moze da lazira svoju otmicu ili je zeleo da provocira vlast i da izazove nemire.

Bibi

pre 5 godina

Kakav je jadnik ovaj Cvetković. Bruka i srmaota za Srbiju imati ovakvog nepristojnog novinara..

mister

pre 5 godina

Pa to su demokratski otmičari. Svi oteti imaju pravo na jedan besplatan telefonski poziv!:))))

Moka

pre 5 godina

Ovo je već postalo smešno, sa izjavama koje daje i pričama koje kruže znači baš loš scenarijo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59