• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

20.06.2018

18:10

ŠOKANTNA SAZNANJA ADVOKATA TOME FILE: Haradinaj mi je priznao, Amerika želi VELIKU ALBANIJU!

Politika

ŠOKANTNA SAZNANJA ADVOKATA TOME FILE: Haradinaj mi je priznao, Amerika želi VELIKU ALBANIJU!

Podeli vest

Toma Fila kaže da mu je Ramuš Haradinaj u Hagu rekao da se protivi ujedinjenju lažne države Kosovo i Albanije, ali da će do toga doći ukoliko zatraži Vašington

Najpoznatiji srpski advokat Toma Fila tvrdi da mu je ratni zločinac i aktuelni premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj rekao da Sjedinjene Američke Države žele da naprave 'veliku Albaniju'!

Sluša gazdu
Pitali smo ga: "Je l' hoćete da se pripojite Albaniji?" Odgovorio je: "Nisam lud! Ali ako Amerikanci kažu, pripojićemo se..."
Toma Fila

Fila kaže da mu je Haradinaj svojevremeno u Hagu rekao da se protivi ujedinjenju Kosova i Albanije, ali da će do toga sigurno doći ukoliko to želi Vašington. Prema njegovim rečima, Haradinaj je bio iznenađen činjenicom da Srbija ne sluša Ameriku, jer bi joj u tom slučaju 'išlo mnogo bolje'.

'Gospodar Kosova'

Naš sagovornik kaže da je u trenutku Haradinajeve priče o 'velikoj Albaniji' u Hagu bio u društvu Nikole Šainovića.

Već rade na tome
 Već danas oni se energetski povezuju i tako prave energetsku veliku Albaniju Marko Đurić, Kancelarija za KiM

Dačić: Upozorene 24 države o pritisku

Tanjug

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je da Srbija ima saznanja o tajnom spisku iz Prištine od 24 države koje treba na sve načine pritiskati da promene stavove o nezavisnosti Kosova.
- Sve države koje treba da pritiskaju druge su upozorene da vode računa šta rade. Skrenuli smo pažnju svim zemljama da to predstavlja problem u našim odnosima i da pažljivo pratimo sve - naveo je Dačić.

- Haradinaj je rekao da se čudi Srbiji zato što ne sluša ono što Amerika priča. Jer, tobože, Prištini ide dobro, pa bi u slučaju da slušamo Vašington i nama krenulo nabolje. Onda je u nekom trenutku bila priča o eventualnom ujedinjenju Kosova i Albanije. Pitali smo ga: "Je l' hoćete da se pripojite Albaniji?" Haradinaj nije krio da je protiv te ideje, jer mu je očigledno lepo da gospodari "svojim i celim" Kosovom. Direktno nam je odgovorio: "Nisam lud! Kosovo je moje. Ali ukoliko Amerikanci kažu, pripojićemo se. Ako oni budu to zatražili, u redu je..." - prenosi Fila.

Šta Šiptari podrazumevaju pod 'velikom Albanijom'

* Današnja Albanija
* Kosovo, Preševo, Bujanovac, Leskovac, Vranje i Prokuplje
* Ulcinj, Plav, Rožaje i Podgorica (Crna Gora)
* Zapadna Makedonija i Skoplje
* Deo Grčke do grada Janjine i ostrvo Krf

Komentarišući Filinu izjavu, Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, kaže da su Albanci na Kosovu jako razočarani i da nije nikakva tajna da mnogo njih priželjkuje ujedinjenje sa Albanijom.

- Ta lažna država nesumnjivo je postala prava crna rupa Evrope. Tamo je čak 63 odsto ljudi nezaposleno, a većina građana želi stvaranje 'velike Albanije', a ne nezavisno Kosovo. Već danas oni se energetski povezuju i tako prave 'energetsku veliku Albaniju'. Osim toga, velike države koje podržavaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova otvoreno kažu da bi najviše volele da Srbija prizna Kosovo. Ali kompromisno rešenje nije priznanje Kosova, jer bi to bilo ispunjenje onoga što Albanci traže - upozorava Đurić.

Sve manje prostora

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić smatra da predsednik države danas ima daleko mali prostor za delovanje u odnosu na sve njegove prethodnike.

mojugao

BEDŽET PACOLI
Svi izraelski saveznici su priznali Kosovo i nema razloga da Izrael ne donese takvu odluku. Štaviše, Izrael već uveliko kasni sa tom odlukom.

- Prostor je širine oštrice žileta po kojem predsednik gazi. Vučić pokušava da od izgubljene partije izvuče remi. Ne predaje se uprkos tome što protiv sebe ima Albance kojima se gleda kroz prste. Nije tajna da Albanci iza sebe imaju SAD i značajan deo domaće političke elite, koja im svesno ili nesvesno pomaže. Jedino dijalog Srbiju drži u igri. Nastavak dijaloga je potreban, jer dokle god smo u njemu, postoji šansa za rešenje - zaključuje Krstić.

DAČIĆ ODGOVORIO TAČIJU: Granica između Kosova i Srbije ne postoji!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gravud

pre 5 godina

Sve ce to Rusi pozlatiti. Dosao je i nama blagoslov. Dugo smo ga cekali. Siptari ce se skloniti iz Srbije i vise nego sto Srbima treba.

Milo

pre 5 godina

Pa ko ne bi hteo Veliku muslimansku albaniju koja se ostavruje mirno i lepo i polako sa KURCEM tako da svaki albanc ima po 5-10dece nego onu mitomansku i genocidnu Veliku krivoslavnu srbiju?

Dragan

pre 5 godina

Ovaj ne zna sta prica Nikad velika Albanija Bice velika Srbija

Saradžogla

pre 5 godina

Драгане,где ти то живиш?Албанаца има у Грчкој,Македонији,Србији,Црној Гори а југ Италије је њихов.На нашем Космету шиптари су српскога рода и живе као робови нарко албанске мафије!Наша власт то не говори свету?Плате одређеним америма и ,,њихово се једе,,!Бомбардовањем срба амери су се обрукали да горе није могло.Спасили смо им 520 авијатичара за време Другог светског рата да их не заробе немци и усташе а подмукли енглез Тони Блер наговорио је Хилари Клинтон да пошаље унуке спашених авијатичара да бомбардују србе.Такав јерес никада није учинила ни једна војска.Све ратове које води Америка која мисли да је Сједињена воде нафтне компаније и пензионисани генерали који имају власништво над фабрикама оружја.

Ljubo

pre 5 godina

Nije nama kriv niko sto smo ludi ,Siptari ne spavaju ,ne sanjare,ne fantaziraju ,...oni rade za sebe protiv drugih .I da mi neko objasni ,da mozda nece biti manji ...Kospa -kikiriki nacija sa stadiona , uzima pola Balkana .....?!...

Stojan

pre 5 godina

Siptari su poslusni, prave sluge a krvolocni. Amerikanci to vole i upotrebljavaju ih za sta im zatreba. Zato hoce jaku Albaniju da bi postizali preko njih sve sto hoce u tom regionu. Amerikanci nece da im vojska gine kao u Vietnamu zbog cega se njihov narod okrenuo protiv rata. Sada oni naoruzaju i istreniraju one kojima mogu lako da ispru mozak i upotrebljavaju ih za svoje prljave ratove.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Велика Албаија је фашистички пројекат Хитлера и Мусолинија...Није остварен ни 1941. неће бити ... - никада...!! Неће дати БОГ и Срби...!! Јер Велика Албанија подразумева ГЕНОЦИД над српским и свим неалбанским живљем који се нађе и њеним границама....! Зато СМРТ Великој Албанији... - Пре њеног рођења...!! СМРТ ФАШИЗМУ и албанском нацизму...!!

caslav

pre 5 godina

Šiptarski zločinci KIM doživljavaju kao svoj ratni plen i ličnu prćiju, čak i ako se spoje sa albancima KIM će ostati pod njihovom vladavinom. Kriminalci su stvorili sebi državu u kojoj stvaraju pravila po svom aršinu.

Marinero

pre 5 godina

Najobicnije spinovanje i to u tim godinama, siptari sanjaju o jednoj drzavi pa sto ne bi i mi sa R. Srpskom i Kosovom. Ne moramo da slusamo vise Nemce jer su se dve Nemacke spojile, samo nama Srbima ne daju. Da je resenje lako vec bi se naslo, samo borba ostaje.

Smolie

pre 5 godina

Šiptari nemaju ništa. Kosovo je baza i nista više. A oni životinje u USA rezervatu. Kad bih Srbija pristupila NATO Kosovo bih se vratilo odmah u nas sastav. To se kladim.. Šiptari su ovde ne bitni, čak mi ih je i zao jer su jadni i bedni ustvari

Goran

pre 5 godina

SAD žele region koji je stalno pod tenzijama kako bi oni mogli u svakom trenutku da izazovu sukobe. To je njihov način delovanja.

kole

pre 5 godina

Čisto im je dosadno fali im neki uragan da ih malo zabavlja pa da gledaju u svoje dvorište.

rados

pre 5 godina

Opste poznata cinjenica koja ako krene u ostvarivanje toga dovesce do treceg svetskog rata koji moze dovesti i do konacnog unistenja sveta.

vicko

pre 5 godina

Izgleda da mnogi nisu svesni kolika se opasnost nadvila nad Evropom.

MIlos

pre 5 godina

pa prodali se za sacicu parica, Americkih dolarcica. Hijaooo.. Ova goveda na vlasti, popice krv nama i svom narodu. Da nisu pojedini tako zatrovani mrznjom, rado bih posetio Albaniju .

Miroslav

pre 5 godina

Njihovi postupci sve govore, priznanja su bespotrebna da bismo to shvatili.

kornjacarade

pre 5 godina

opste je poznato da je to od pocetka bio njihov cilj ... amerikanci su zakuvali i rat na kosovu , pa bombardovanje i tako dalje redom sve sto se desavalo , a sve sa ciljem da naprave veliku albaniju

Ivana

pre 5 godina

Ocigledno je da Amerika zeli veliku Albaniju, ali morace da se stane na put njihovim zeljama.

Nena

pre 5 godina

Srbija nikad nece da dozvoli da se formira Velika Albanija niti ce se odreci svoje juzne pokrajne.

Tina

pre 5 godina

Mnogo se Amerikanci mešaju u ono što nije njihova stvar.

Mija

pre 5 godina

Jasno je odavno kome je u inetersu da razori Srbiju, Haradinaj i Tači su marionete sami nebi mogli ništa.

Biljana

pre 5 godina

Strašno koliko su ojačali, koliko ih je Amerika uzdigla i zaštitila, al ne zato što ih vole , već što sa njima mogu da manipulišu i koriste bogatstvo Kosova za sebe... neće Amerikanac dozvoliti da se iko sem njih okoristi o Kosovo sem njih lično!

Dragan

pre 5 godina

Normalno da zeli,to bi fakticki bila Amerika u evropi.Svima je vec kristalno jasno da je Amerika finansijer ovih suludih ideja o velikoj Siptariji.

mala

pre 5 godina

Srbija zna sta je amerima u cilju, nista nova informacija.

Lala

pre 5 godina

Pa naravno, od pocetka svega na KiM se vidi potpis Amerike.

Kale

pre 5 godina

Amerikanci su se zaigrali, nisu racunali na ovakvo jacanje Rusije i nasih odnosa sa njima i Kinom.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

То ми знамо одавно још од пре 100 година , на нама је и на Русији да то спречимо ако треба и војно ако буде било потребе.

Alhemičar

pre 5 godina

Запад нема мира само уносе нестабилност и немире у региону.

Niki

pre 5 godina

Haradinaj moze da prica sta hoce, pitanje je sta ce biti.

Sasa

pre 5 godina

Svaki atom snage koji Vasington ulaze u to da Srbija prizna nezavisnost lazne drzave Kosovo je uzaludan, Srbija nije zemlja kojoj moze Vasington da manipulise.

Albanac

pre 5 godina

VI nama ste potcenivali uvek mislite Da smo dvrosece ili burekdjije ili kiriki semenke kako kazez ti Lubo ali grdno ste pogreseli pa vidi .necemo veliku Albaniju samo Republika Kosovo kao Svajcarska otvoreno i prema Srbiju i prema Albaniju i dobro susedski odnosi sa svim u Balkan.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59