• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.V.

20.06.2018

18:21

MLADIĆ TRAŽI HAPŠENJE GLAVNOG HAŠKOG LEKARA! Advokati bivšeg komandanta VRS u pravnoj ofanzivi!

Politika

MLADIĆ TRAŽI HAPŠENJE GLAVNOG HAŠKOG LEKARA! Advokati bivšeg komandanta VRS u pravnoj ofanzivi!

Podeli vest

Uz hapšenje glavnog haškog lekara, Mladićeva odbrana traži i izuzeće sudija Merona, Ađijusa i Daćuna

Advokati generala Ratka Mladića zatražili su od Haškog tribunala da doktoru Paulusu Falkeu, glavnom lekaru pritvorske jedinice u Sheveningenu, skine imunitet kako bi mu se sudilo zbog nesavesnog lečenja!

Dobio dobroćudne aritmije?!

Više ne tvrde da otac nema aritmije, već ih nazivaju 'nevinim'. Još malo pa će reći da su dobroćudneDarko Mladić, sin Ratka Mladić

Mladićevi branioci zahtevaju da se, osim Falkea, istraži i postupanje njegovog zamenika, kao i upravnika zatvora. Prema rečima generalovog sina Darka, odbrana je sve potkrepila medicinskom dokumentacijom iz koje se vidi da Falkeov lekarski tim pravi propuste, skriva od sudija simptome bolesti i onemogućava odbrani pristup informacijama u vezi sa Mladićevim zdravstvenim stanjem.

- Njegovo stanje je nepromenjeno. Ne daju mu lekove za srce iako ima aritmije. Prvo su tvrdili da ih uopšte nema, ali kad ga je naš tim lekara pregledao i utvrdio da postoje, rekli su da je to počelo dva-tri dana pre pregleda. Da skandal bude veći, više ne tvrde da nema aritmije, već ih nazivaju 'nevinim'. Još malo pa će reći da su to dobroćudne aritmije! - ogorčeno priča Darko Mladić.

mojugao

Goran Petronijević
ADVOKAT
Mehanizam je morao da bude formiran od potpuno novih sudija kako bi bio nepristrasan. Ove sudije su se u prethodnim slučajevima izjašnjavale u korist tužilaštva i samim tim ne mogu da budu objektivne.

Prema njegovim rečima, zbog apsurdnog funkcionisanja suda u Hagu odbijen je zahtev za izuzeće sudija Teodora Merona, Karmela Ađijusa i Lijua Daćuna.

- Apelaciono veće sa Meronom na čelu odbilo je zahtev uz obrazloženje da nema kapacitet da o tome odlučuje. Uputili su nas na predsednika Mehanizma u Hagu, odnosno opet na sudiju Teodora Merona! Problem je i to što smo tražili njegovo izuzeće, pa bi po pravilima suda trebalo da odlučuje prvi stariji sudija posle njega, a to je Ađijus, koji je takođe obuhvaćen žalbom. To je apsurd - upozorava Darko Mladić.

HAŠKI TRIBUNAL ODBIO ZAHTEV ODBRANE RATKA MLADIĆA ZA IZUZEĆE SUDIJA: Nemamo kapacitet da se s tim bavimo!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17