• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.06.2018

08:55

MARKO ĐURIĆ: Ne očekujem ništa od nove runde dijaloga sa Prištinom!

Politika

MARKO ĐURIĆ: Ne očekujem ništa od nove runde dijaloga sa Prištinom!

Podeli vest

 Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić izjavio je danas da ne očekuje ništa od predstojeće runde dijaloga u Briselu, istakavši da će svi pritisci koji se vrše na srpske pregovarače u dijalogu sa Prištinom imati kontraefekat, kao i da oni nisu slučajni

- Ne očekujem ništa od tih razgovora. Ako imate onakve užasne izjave Tačija, Hotija i Hodžaja kada pričaju o KiM kao o njihovoj teritoriji, a nije ni milimetar njihov, jasno vam je da nisu spremni ni za kompromis ni za dijalog, pa nema razloga da nešto posebno očekujem - rekao je Ðurić u Dnevniku RTS.

On je naveo da je s tim u vezi razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. 

- Predsednik je sinoć razgovarao sa predstavnicima EU i jasno mi je poručio da ako su stavovi Prištine zaista takvi kakve Tači, Hodžaj i ostali opisuju, onda nema ni svrhe da se na takav način o bilo čemu razgovara i sasvim sigurno oni koji misle da mogu da različitim pritiscma - a to nisu slučajni pritisci - izmišljotinama i lažima dovedu Srbiju u slabiji položaj, neće u tome uspeti - poručio je Ðurić.

Kako je naveo, količina pritiska koji primenjuju i prema predsedniku i prema njegovoj porodici nije slučajna i "sve to ima za cilj da izvrši psihiloški pritisak na pregovarače Srbije pred važne razgovore u Briselu".

- Svi pristici koji se vrše u vezi s tim mogu da imaju samo kontraefekat. Mi ćemo svakako razgovarati s ciljem da se pronađu rešenja, ali nećemo pristajati da se na uštrb interesa zemlje nešto uradi - naglasio je direktor Kancelarije za KiM.

On kaže i da Beograd želi da teme runde dijaloga u nedelju budu i primena sporazuma o ZSO i budućnost uopšte, ali ističe da ti razgovori ne mogu biti ograničeni.

- Tači tvrdi da on raspolaže teritorijom Kosova. To nije njegova teritorija, to je teritorija Srbije i to treba svima da bude jasno - kaže Ðurić.

On izražava nadu da su prestavnici Prištine bili u Brisel nedavno pozvani "na preslišavanje što već pet godina izbegavaju primenu sporazum o ZSO i drugih sporazuma".

- Ali, to ćemo sutra pitati i predstavnike EU - napominje Ðurić, koji na pitanje da li nova faza dijaloga podrazumeva i novi format, kaže da da je za Beograd - format EU.

- A videćemo šta nas čeka u Briselu i da li će oni imati nekakvih ponuda. Za nas je Brisel adresa - zaključio je Ðurić.

NAVIKLI DA OTIMAJU! Haradinaj sad TRAŽI I PENZIJE OD SRBIJE!

ÐURIĆ: Priština nije spremna na kompromis!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija