• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer..rs

21.06.2018

09:46

VUČIĆ O UKIDANJU PRESUDE ŽANDARMIMA: Kako da objasnim bratu da je kriv što je bubrezima napao pendreke?

Politika

VUČIĆ O UKIDANJU PRESUDE ŽANDARMIMA: Kako da objasnim bratu da je kriv što je bubrezima napao pendreke?

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine, u nedelju u Briselu, da je Srbija spremna da razgoavra o kompromisima, ali ne i da prihvati bilo kakve pritiske

On je preneo novinarima da je sinoć kontaktirao ljude u Briselu i rekao „ako su ovo stavovi Albanaca da ne gubimo vreme, da ne dolazim“, a da je zamoljen da dođe.

- Ako mislite da postoji ta batina kojom možete da me naterate da slušam i služim Haradinajevim, Hotijnajevim, Hodžajevim izjavama, nemojte da me zovete uopšte - poručio je Vučić.

Kazao je da nije fasciniran njihovim ingenizionim idejama, i da se ne plaši ni pritiska sa zapada.

- Pogrešnog čoveka ste našli za pritiske. Ako ste premni da razgovarate o kompromisa, mi smo spremni. MI ništa ne zakucavamo, i spremni smo da razgovaramo - naglasio je Vučić.

On je kazao da, ako na takav način misle Albanci da razgovaraju sa Srbijom, naša delegacija će otići u Brisel i reći "sve najbolje vam želimo", a Evropi "kada ispune Briselski sporazuma da nastavimo".

- Mislili su da me slome pred Brisel pričama o porodici, trovanja vode, navodnog otimanja novinara - kazao je predsednik.

printscreen

Govoreći o ukidanju presude žandarmima za prebijanje njegovog brata Andreja, Vučić je rekao:

- Kada vas ubeđuju da su krivi bubrezi moga brata što su napali nečije prendreke, a pre toga su pričali da nije dao ličnu kartu, posle čega se ispostavilo da je dao sva dokumenta... Šta ćete, tako vam je u diktatorskim zemljama - rekao je upitavši se kako starijem sinu Danilu da objasni zašto vode kampanju protiv njega.

printscreen

Predsednik je rekao da neće bitangama "ni albanskim ni srpskim" dozvoliti da mu napadaju Srbiju.

Predsednik Vučić je izjavio da njegov stariji sin Danilo, koji je prisustvovao utakmici Svetskog prvenstva u Rusiji u blizini osoba osuđivanih za teška krivična dela, nije učinio ništa nažao bilo kome i dodao da ima problem da mu objasni zbog čega se protiv njega vodi hajka u pojedinim medijima. 

- Nikome moj sin nije ništa ukrao, niti nažao učinio. Za razliku onih čija jedna porodica ima 100 miliona evra bogatstva. Kriv je što je platio kartu u ekonomskoj klasi, za razliku od tih lopuža koje idu biznis klasom do Njujorka i kartu plaćaju 5.000 evra. Nemojte njegove slike da tražite, imam ja svoje slike mnogo gore da vam pokažem... Ali oni ne znaju šta će, jer sam im oduzeo mogućnost da kradu, jer dovodim fabrike, jer radim šest puta više nego moji prethodnici - rekao je Vučić u Pančevu. 

On je rekao da mu nije lako da objasni svom sinu zbog čega "su ga napali" što je išao da navija za Srbiju i "što je stajao tri mesta od nekog, iako čak i ne navija za Partizan". 

Vučić je dodao da možda nije uvek najbolji brat i otac, jer ne provodi dovoljno vremena sa svojom porodicom, ali da neće dozvoliti da se vodi hajka protiv njih.

Ujedno, upitao se o odnosu medija prema njegovo ćerki.

- Šta čekate, da Milica postane punoletna? Pa, onda drvlje i kamenje na nju - šokiran je predsednik: - Nećete da me slomite, samo ste me ojačali.

- Bednici koji misle da nečiju decu treba da napadaju da bi nekoga pobedili... Više neće moći - poručio je predsednik.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59