• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.06.2018

12:53

GOJKOVIĆ: Pronađen još jedan komad skupštinskog nameštaja, UKRADENE STVARI STIGLE DO SOKOBANJE!

Politika

GOJKOVIĆ: Pronađen još jedan komad skupštinskog nameštaja, UKRADENE STVARI STIGLE DO SOKOBANJE!

Podeli vest

Još jedan komad mobilijara sa inventarskim brojem Parlamenta, pronađen i vraćen Skupštini, saopštila je danas predsednica Narodne skupštine Maja Gojković 

Ovaj mobilijar se do sada nalazio u Sokobanji i Gojković je zahvalila građanima koji su se odazvali apelu za vraćanje slika, mobilijara i drugih umetničkih dela i predmeta, nestalih iz Narodne skupštine 5. oktobra.

Predsednica parlametna pozvala je građane koji imaju saznanja o umetničkim delima i drugoj kulturnoj baštini koja pripada Parlamentu da se jave i pruže informacije.

UKRADEN SKUPŠTINSKI NAMEŠTAJinformer.rs

UKRADEN SKUPŠTINSKI NAMEŠTAJ

Nedavno su pronađene dve fotelje ukradene tokom paljenja Narodne skupštine, jedna je pronađena u beogradskom naselju Kaluđerica prilikom racije MUP-a, a druga preko sajta "Kupujem-prodajem".

GOJKOVIĆ: Vraćene dve fotelje ukradene 5.oktobra iz Skupštine

Gojković je izjavila da su 5. oktobra iz zdanja Narodne skupštine ukradena mnogobrojna umetnička dela, mobilijar, kao i predmeti koji su poklon stranih delegacija i dodala da je time državi naneta nesaglediva šteta, jer su ukradeni značajni predmeti iz kulturnog nasleđa Srbije.

UKRADEN SKUPŠTINSKI NAMEŠTAJinformer.rs

UKRADEN SKUPŠTINSKI NAMEŠTAJ

Ona je podsetila da se među ukradenim predmetima nalazi i 55 umetničkih slika, među njima dela Petra Lubarde, Milana Konjevića, Zore Petrović, Milana Keča, Milića od Mačve i mnoge druge, poznati "Salon", Kneza Pavla od čiste slonovače koji je stajao u diplomatskom salonu, lampe...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija