• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs

21.06.2018

17:53

PROJEKAT "MAKEDONIJA" ZAVRŠEN, NEMAČKA I SAD KREĆU NA SRBIJU! Slomiti Beograd po svaku cenu i zatvoriti "Kosovo"!

Politika

PROJEKAT "MAKEDONIJA" ZAVRŠEN, NEMAČKA I SAD KREĆU NA SRBIJU! Slomiti Beograd po svaku cenu i zatvoriti "Kosovo"!

Podeli vest

Nakon što su "rešile pitanje Makedonije", SAD i Nemačka počinju sa rešavanjem problema Kosova. Iz diplomatskih krugova procurilo je da posle usvajanja sporazuma Makedonije i Grčke, SAD i Nemačka smatraju da je to komplikovano balkansko pitanje zatvoreno i prelaze odmah na sledeću tačku. Sledeća stavka na njihovom spisku nerešenih pitanja na Balkanu jesu Srbija i Kosovo i oni žele da i to pitanje bude hitno zatvoreno

Zato je makedonsko-grčki dogovor doneo jaku dinamiku i polet dvema najmoćnijim zemljama Zapada da na tom talasu brzo završe i kosovski slučaj. One ne žele da se stvari na Balkanu, posle uspeha u Makedoniji, „ohlade", i žele još jedan uspeh u nadmetanju sa Rusijom oko uticaja na Balkanu. I to brzo. 

Otuda će sastanak predsednika Vučića i Hašima Tačija u Briselu u nedelju biti već korak u tom pravcu. I to veoma važan. Ovaj sastanak pod okriljem EU označiće i formalni početak nove, finalne faze u rešavanju kosovskog pitanja, a najvažnija odlika te faze biće njena brzina i učešće najvišeg pregovaračkog nivoa - kaže izvor.

Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost, potvrdio je naša saznanja. On je, naime, na Tviteru je napisao: "Problem Makedonija-Grčka rešen. Rešavanje problema Srbija-Kosovo sledeće u Agendi SAD i Nemačke. Uz velike pritiske, neviđene do sada. Počinju od ovog vikenda! Mislim na pritiske. A i na rešenje.

- Ideja je očigledno da se ova faza dijaloga završi pravno obavezujućim sporazumom, kojim će, u očima Zapada, biti stavljena tačka na otvoreno pitanje Kosova. S tim u vezi, možemo da očekujemo snažne pritiske sa svih strana kako bismo se uklopili u planove velikih sila, a u vezi sa rešavanjem kosovskog problema i konačnog statusa Kosova - kaže Dragaš

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je dobio poziv za nastavak dijaloga sa Prištinom i da će doći do njegovog susreta sa Hašimom Tačijem.

- Dobio sam zvaničan poziv i delegacija Srbije će svakako ići. Od petka će biti prisutna u Briselu na za medije manje atraktivnom sastanku, a u nedelju će doći do mog susreta sa Hašimom Tačijem - rekao je on. 

RASULO U PRIŠTINI! Tači ide sam u Brisel, njegovi ga ostavili na cedilu!

Vučić je naglasio da nije važno koliko će sastanci da traju, to je, kaže, tehničko pitanje. Precizirao je da Srbija nema nikakve preduslove.

ŠOKANTNA SAZNANJA ADVOKATA TOME FILE: Haradinaj mi je priznao, Amerika želi VELIKU ALBANIJU!

Albanski informativni portal "pressevajone" osudio je Albance iz Preševa, Bujanovca i Medveđe što se nisu pridružili protestima u Srbiji i pozvali na nemire.

AP/Tanjug/Fotomontaža

- Ako Srbi protestuju u Beogradu i nisu zadovoljni njihovom vladom, ćutanje Preševara je nerazumljivo ili je Preševo zadovoljno politikom srpske vlade u „Dolini", iako se u izveštajima međunarodnih organizacija kritikuje za diskriminaciju etničkih Albanaca. U Kuranu piše: "Ako jedan narod ne promeni svoje stanje, ni bog ne može da mu pomogne" - navodi se na tom informativnom portalu. 

Takođe, spominje se i slučaj knjige Hilari Klinton, koju je Albanski nacionalni savet predložio kao obaveznu lektiru za đake prvog razreda gimnazije na albanskom jeziku, što nije podržao Nacionalni prosvetni savet Republike Srbije, savetujući da se biografija Klintonove zameni nekim prikladnijim sadržajem.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bože pravde

pre 5 godina

Kad se samo setim 95g kada je krivousti Franjo najavio Oluju pa su četnici i vojvode, govorili hrvatima da oni nisu sposobni za nekakvu vojnu akciju i to Oluju i da će im to biti, samo vetrić iz guzice(spuvanac). Pa eto, taj vetrić oduva, sve velikosrpske laži i obmane i celu mitomaniju i 250 000 idiota, ispranog mozga u kolonama, koji su u to verovali i podržavali a taj idiot ih pustio žive a za kaznu ode Kosovo. I na kraju će eto uskoro u Evropi, nova muslimanska država, Republika Kosovo i to namesto mitomanske i genocidne i pravo(krivo)slavne Velike Srbije? A posle neko kaže da nema Boga i da nema pravde i da "Bože pravde" nije prava Srpska himna, koliko god bila ironična!

Margo

pre 5 godina

Dosao je momenat da se dogovorimo sa Rusima. Moramo i mi njima nesto dati, npr. bazu u Nisu, a ne samo pruzati prazan dlan i ocekivati SVE, a ne dati NISTA!

Riki

pre 5 godina

Američki OLOŠI I LOPOVI ne sede skrštenih ruku, navikla stoka da krade i to ti je.

Vera

pre 5 godina

Dnevno.hr DVA DANA JE BIO MRTAV: VELIKO ČUDO MEĐUGORJA: Oživio dječak koji je službeno proglašen mrtvim!

Mirko

pre 5 godina

Nesaj se Vučiću teraj ih sve u P...u materinu fašističku.

Surjak

pre 4 godine

Ovaj Tramp...jebao vam je cetnicku teroristicku majku, i to bas u picku!

Surjak

pre 4 godine

Ovaj Tramp...jebao vam je cetnicku teroristicku majku, i to bas u picku!

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59