• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

21.06.2018

18:48

NATO PAKT DA NACRTA GRANICU KOSOVA I SRBIJE: Ratni zločinac Tači opet nam preti zapadnom VOJNOM ALIJANSOM!

Politika

NATO PAKT DA NACRTA GRANICU KOSOVA I SRBIJE: Ratni zločinac Tači opet nam preti zapadnom VOJNOM ALIJANSOM!

Podeli vest

Ratni zločinac Hašim Tači, takozvani predsednik lažne države Kosovo, poručio je da će NATO pakt crtati granicu između Kosova i Srbije, čime nam je opet indirektno zapretio ratom

Tači je uoči nastavka pregovora u Briselu, a koji je zakazan za nedelju, rekao da će na pregovaračkom stolu sigurno biti i pitanje granica, zbog čega je potrebna pomoć SAD i zapadne vojne alijanse. Tači je ustvrdio i da 'neće dozvoliti da bude ugrožen nijedan milimetar teritorije Kosova'!?!

Ogroman pritisak

Ratni zločinac je konstatovao činjenicu da Kosovo sa Srbijom nije imalo granicu, a 'granična linija' je duga više od 400 kilometara.

Samo kompromis

Ako rešenje za Kosovo znači da izbacite sve Srbe sa Kosova, to Srbija svakako neće dozvoliti. Srbija nikad neće priznati nezavisnost Kosova, ali moramo da budemo otvoreni za kompromis, Kaže premijerka Srbije Ana Brnabić.

- Na pregovaračkom stolu naći će se i pitanje granica. Biće teško da se sa Srbijom postigne dogovor, pa će Priština tražiti pomoć eksperata, uključujući i NATO. Nećemo dozvoliti da bude ugrožen nijedan milimetar teritorije Kosova - otvoreno je zapretio Tači.

Šef diplomatije Ivica Dačić, na drugoj strani, kaže da nikakva granica između Kosova i Srbije ne postoji.

- Neprihvatljivo je da bilo ko Srbiji postavlja ultimatume. Videćemo šta će još da izmisle da treba da potpišemo. Ubacivanje drugih tema nije više moguće. Ne priča se u Briselu o kompromisu oko granice jer ta granica ne postoji. Najpre treba videti da li danas postoji granica između Kosova i Albanije i da li se već uveliko radi na realizaciji nacističkog projekta 'velike Albanije' - naglašava Dačić.

Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, kaže da Tačijeve reči pokazuju da neki moćnici zamišljaju da će biti dovoljno da dovedu delegaciju Srbije i predsednika Vučića za sto u Briselu i da onda dobiju sve što požele.

PORTPAROL VOJSKE JUGOSLAVIJE: RASTURAJU SRBIJU PO AMERIČKOJ DIREKTIVI 20/1: Isti plan primenjen je i za SSSR, ČSSR i SFRJ!

- To se neće dogoditi. Tačijeve izjave jasno govore o pritisku kome će Srbija i predsednik biti izloženi. Što se tiče njegove priče da neće dati ni milimetar teritorije Kosova, ne razumem o čemu govori, pošto ni jedan jedini milimetar teritorije srpske pokrajine Kosovo i Metohija nije njegov - podvlači Đurić.

Izmišljanje tema

Profesor FPN Dragan Đukanović smatra da je tema granice isforsirana kako bi se zauzele pozicije.

PROJEKAT "MAKEDONIJA" ZAVRŠEN, NEMAČKA I SAD KREĆU NA SRBIJU! Slomiti Beograd po svaku cenu i zatvoriti "Kosovo"!

- Tači pokušava da forsira temu razgraničenja sa Srbijom, ali to nije na dnevnom redu. Ovo je nametanje teme koja treba da udalji dve strane, a ne da ih približi. U nedelju će se u Briselu više govoriti o odnosima između Beograda i Prištine i načinu kako će oni biti regulisani - procenjuje Đukanović.

fotomontaža

Aleksandra Joksimović, šefica Centra za spoljnu politiku, takođe ne veruje da će se u nastavku pregovora govoriti o granicama.

- Zbog različitih unutrašnjih političkih potreba, akteri pred svaku rundu dijaloga izlaze s različitim izjavama koje nisu uvek u skladu s onim što se realno za pregovaračkim stolom dešava - navodi Joksimovićeva.

Proterano 220.000 ljudi,
vratilo se samo pet odsto

Kancelarija za KiM ukazala je da je sa Kosova proterano 220.000 ljudi, a da se do danas svojim kućama vratilo manje od pet odsto, dok je održiv povratak zabeležen u samo 1,9 odsto slučajeva.
Procena je da se u proteklih 19 godina na Kosovo vratilo svega oko 4.000 raseljenih, koji se i dalje suočavaju sa velikim problemima, a ti problemi se ne rešavaju upravo zato da bi se preostali raseljeni obeshrabrili da se vrate.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija