• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.06.2018

13:31

(FOTO) VUČIĆ I RADEV POLOŽILI KAMEN TEMELJAC: Danas smo pokazali kako odnosi Srbije i Bugarske treba da izgledaju u budućnosti

Politika

(FOTO) VUČIĆ I RADEV POLOŽILI KAMEN TEMELJAC: Danas smo pokazali kako odnosi Srbije i Bugarske treba da izgledaju u budućnosti

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov bugarski kolega Rumen Radev položili su danas kamen temeljac za spomenik "Sveti Kirilo i Metodije", koji će biti postavljen na dan početka nove školske godine u istoimenoj gimnaziji u Dimitrovgradu

- Mi smo ovde danas da bismo pokazali kakvi odnosi Srbije i Bugarske treba da budu u budućnosti. Vi koji živite u Srbiji znate da govorim ono što mislim i da se nikome ne dodvoravam. Naš je posao da gradimo najbolje odnose sa Bugarskom. Bugari su naša braća i treba da sarađujemo na najbolji način - rekao je Vučić.
Vučić je ponovo pozvao Bugare koji žive u Srbiji da čuvaju bugarski jezik, bugarsku kulturu, te da vole svoj narod i bugarsku državu, ali i svoju državu, državu u kojoj žive, Srbiju. 

Vučić u Dimitrovgraduinformer.rs

Vučić u Dimitrovgradu

- Pozivam vas da to tako činite. Molim vas samo da volite i poštujete i državu Srbiju. To je sve što vas molim. Pošto sam čovek koji voli da rešava konkretne probleme, mediji na bugarskom jeziku imaće tri puta veću podršku - rekao je Vučić koji je najavio i nova ulaganja u putnu i drugu infrastrukturu. 

Kazao je i da će se rešiti pitanje prezimena, te da će ubuduće, recimo, pripadnica bugarske nacionalnosti ukoliko se sada preziva Georgiev, biti Georgieva, što je dočekano burnim aplauzom prisutnih na svečanosti povodom polaganja kamena temeljca. 

Dimitrovgradinformer.rs

- To ćemo završiti u narednih nekoliko dana - rekao je predsednik i poručio da se prave bolji uslovi za život svih građana Srbije, te da će sa povećanjem životnog standarda biti osigurana bolja budućnost. 

Radev i Vučić o Bugarkama, mladama i rodnoj ravnopravnosti
Veoma zadovoljan napretkom radova na petlji Dimitrovgrad - Zapad, na Koridoru 10, na kojima je angažovana bugarska kompanija Trejsi, predsednik Aleksandar Vučić našalio se da bugarski radnici, inače zainteresovani, kaže, za lokalne devojke, mogu da ih žene - ali tek kada završe planirane radove.

- Koliko smo bratski i prijateljski narodi...mnogo ljudi iz Trejsa bugarskog, vidim, hoće da žene Srpkinje i ja sam im dao jedan uslov, da se malo nasmejete, rekao sam im: Možete da dobijete mlade naše odavde, ali prvo da završite svoj sektor ovde na autoputu, a kad završite to, uspešno, kad mi to odobrimo, onda lepo naše mlade dobijaju dozvolu da idu - preneo je Vučić novinarima.

On je građanima Dimitrovgrada zahvalio na ogromnoj podršci, podsetivši da su i on i Radev ubedljivo pobedili na izborima uz podsećanje da u tom gradu živi dosta stanovnika sa dvojnim državljanstvom. 

Predsednik sa građanimainformer.rs

Predsednik sa građanima

- Hvala vam na tome. Boriću se za svakog od vas bez obizra da li pripadate bugarskom ili srpskom narodu. Uvek ćete moći da računate na pomoć srpske države - istakao je predsednik Srbije.

Radev je poručio da je danas istorijski dan za dve zemlje, da je uveren u srpsko-bugarsko prijateljstvo, a predsedniku Vučiću zahvalio na ličnom angažovanju za prosperitet u regionu. 

Vučić u Dimitrovgraduinformer.rs

Vučić u Dimitrovgradu

(FOTO) VUČIĆ U DIMITROVGRADU: Biće teško u nedelju, ali čuvaćemo našu poziciju!

VUČIĆ O AUTOPUTU

- Imamo auto-put do granice sa Turskom, kada Bugari obave svoj deo. Mi smo ovo uradili svojim parama, zahvaljujući Reformi javnih finansija. Bugari su mnogo toga uradili, samo još ovaj deo Kalotina-Sofija da urade - istakao je Vučić.

- Veličanstveni autoput privodimo kraju ove godine. Dogovorili smo našu saradnju i ubuduće, mi Srbi Bugare doživljavamo kao našu braću, predsednika Radeva kao našeg prijatelja. I to ne što nam nešto treba, već što tako osećamo - rekao je predsednik.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Goran

pre 5 godina

Sa Bugarskom smo uvek imali jako lepu saradnju. Neka tako ostane.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija