• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.06.2018

16:14

KOZAREV NA OBELEŽAVANJU 20 GODINA OD NESTANKA RUDARA SA KIM: Nećemo odustati od borbe za istinu

Politika

KOZAREV NA OBELEŽAVANJU 20 GODINA OD NESTANKA RUDARA SA KIM: Nećemo odustati od borbe za istinu

Podeli vest

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev danas je u Kosovskoj Mitrovici, na obeležavanju dve decenije od otmice devetorice radnika kopa Belaćevac, poručio da Srbija nikada neće odustati od borbe za istinu o nestalim Srbima na Kosovu i Metohiji

Kozarev je podsetio da je reč o prvom masovnom zločinu nad Srbima u osvit rata na Kosovu i Metohiji, i da je njime najavljena golgota srpskog naroda u pokrajini. 

- Današnji dan nas još jednom suočava i sa pravom prirodom borbe onih koji su tvrdili da se na oružje dižu protiv ugnjetavanja. Nikoga naši rudari nisu ugnjetavali! Naprotiv, oni su mukotrpno zarađivali svoj hleb kopajući ugalj za dobrobit svih na Kosovu i Metohiji. Nema većeg greha nego učiniti nešto nažao čoveku koji radi za dobrobit čitave zajednice, i upravo otmicom rudara, zločinci su se legitimisali kao teroristi, i za nas će to zauvek ostati - rekao je Kozarev. 
Belaćevac je, kako je rekao, večni svedok istine o tome od koga se srpski narod na Kosovu i Metohiji brani i protiv čega se bori. 

Pred 20 godina nestalo 9 rudaraReuters

Pred 20 godina nestalo 9 rudara

- Ako i poželimo da zaboravimo, zlo pronalazi način da nas podseti na svoje lice, i to lice smo videli u poslednjih mesec i po dana u barem 15 napada na naše povratnike, hodočasnike, sveštenike, žene i decu. Istina o nevinim žrtvama je nužna, i bez nje ni istinske stabilnosti, ni pomirenja, ni poverenja ne može biti - poručio je Kozarev.

Podsetivši da se još oko 570 Srba na Kosovu i Metohiji vodi kao nestalo, Kozarev je istakao da će Srbija nastaviti da svakoga dana insistira na istini o njima, ali i na istini o sistematskom prikrivanju i zataškavanju zločina.

BRNABIĆ: Srbija želi kompromis, a svoje žrtve neće zaboraviti

 - Ti koji tvrde da je njihov najveći uspeh to što danas povlače svoj personal sa Kosova i Metohije sa sobom odavde na savesti odnose i neutešnu tugu porodica nestalih, jer krivi su i oni koji zataškavaju zločine, ali oni koji su dozvolili da pred njihovim očima zločini budu zataškani  - rekao je Kozarev. 

Srbija, prema njegovim rečima, svakako neće odustati od sećanja i insistiranja na tome da se, ne samo zbog našeg nacionalnog ponosa, već i u ime čovečnosti i pravde, istina utvrdi. Članovi porodica otetih rudara, predstavnici lokalne vlasti i Kancelarije za Kosovo i Metohiju su, uoči komemorativnog skupa "20 godina borbe i traganja za istinom i pravdom", položili vence na spomenik "Istina" u Kosovskoj Mitrovici. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija