• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

23.06.2018

11:19

NOVA DIREKTNA UCENA STIŽE IZ BRISELA! Evropa zahteva da zaratimo s Rusima!

Politika

NOVA DIREKTNA UCENA STIŽE IZ BRISELA! Evropa zahteva da zaratimo s Rusima!

Podeli vest

Dejvid Mekalister, evropski izvestilac za Srbiju, naredio Beogradu da prestane da odlaže usklađivanje spoljne politike sa Evropskom unijom. Prvi uslov je da odmah uvedemo sankcije Moskvi!

Evropska unija i njeni zvaničnici otvoreno su ucenili Srbiju da momentalno uvede sankcije Rusiji i tako politički zarati sa Moskvom i predsednikom Vladimirom Vladimirovičem Putinom!

Dejvid Mekalister, evropski izvestilac za Srbiju, bukvalno

Otvoreno preti

Beograd ne sme više da odlaže usklađivanje spoljne politike sa spoljnom politikom Evropske unije

Dejvid Mekalister, evropski izvestilac za Srbiju

je naredio Beogradu da prestane da odlaže usklađivanje spoljne politike sa Evropskom unijom. Prvi uslov koji nam Brisel ispostavlja u ovom slučaju, tvrde upućeni, biće da Ruskoj Federaciji uvedemo ekonomsku blokadu!

Glasanje u novembru

Mekalister je prilikom nacrta izveštaja o Srbiji istakao da je Beograd preduzeo važne korake u pravcu usklađivanja sa evropskim standardima.

- Ipak, Beograd ne sme više da odlaže usklađivanje spoljne politike sa spoljnom politikom Evropske unije. Srbija ne bi trebalo da izbegava rad na obavezi postepenog usklađivanja spoljne i bezbednosne politike - poručio je Mekalister.

Poslanici

Naši interesi su važni

Srbija treba da gleda samo svoje interese, a najveći mogući interes jeste najbolji odnosi sa Rusijom

Stevica Deđanski, Centar za razvoj međunarodne saradnje

Evropskog parlamenta, inače, do 30. avgusta mogu da podnose amandmane na nacrt izveštaja o Srbiji. Dokument bi trebalo da bude usvojen na Spoljnopolitičkom odboru u oktobru, dok bi Evropski parlament u novembru trebalo da glasa.

Komentarišući ove navode, Stevica Deđanski, direktor Centra za razvoj međunarodne saradnje, kaže da je očigledan cilj svih zapadnih zvaničnika da nas posvađaju i udalje od Rusije.

- U tom slučaju, oni će rešiti sve što žele, a to je da nam uzmu Kosovo, unište Republiku Srpsku, proglase nas za genocidan narod i energetski dokrajče. Njihov cilj oko Rusije je jasan, ali naš interes nije takav. Spoljna politika EU važi za njene članice, a mi ne znamo kada ćemo i da li ćemo biti članica Evropske unije. Uostalom, među samim članicama EU ima različitih stavova

da se ja pitam

VES MIČEL STEJT DEPARTMENT

SAD i EU kao zajednički cilj imaju reformisan Balkan na putu ka EU. Rusija ne može energetski da ucenjuje Evropu i mora da odgovara za aneksiju Krima, dok Kinezi imaju nepoštenu trgovinsku politiku.

između, recimo, Nemačke i Italije, pa čak i pravila nisu ista jer južni tok ne može da se gradi, a severni može... Srbija treba da gleda samo svoje interese, a najveći mogući interes jeste najbolji odnosi sa Rusijom - naglašava Deđanski.

Otvoreno iznuđivanje

Politikolog Aleksandar Pavić smatra da je Mekalister još jednom pokazao da je čitava priča oko srpskih evrointegracija samo pokriće za iznuđivanje jednostranih ustupaka od Srbije i obračuna sa Rusijom.

- Šta to ima Mekalister da ponudi Srbiji za tako krupne ustupke koje u ime Evropske unije traži? Evropska perspektiva, što je termin bez ikakvog značenja i bez ikakvih obaveza, jedino je što pominju. Mekalister u ime Evropske unije pokušava da od Srbije iznudi nešto dok čitava globalistička građevina, čiji je EU integralni deo, ne kolabira usred migrantske krize i rastućih tenzija na relaciji između Trampa i Brisela. Srbija bi trebalo da ignoriše ovakve istupe i da sagleda sopstveni interes, kao i da još čvršće gaji savezništva poput onog sa Rusijom - podvlači Pavić.

Vučić: Ne očekujemo ništa besplatno od EU

Predsednik

mojugao

JADRANKA JOKSIMOVIĆ MINISTARKA ZA EU

U nacrtu rezolucije Evropskog parlamenta o Srbiji navodi se da nije nerealno da Srbija 2025. godine postane članica ako ubrza reforme. Vrlo pozitivna deklaracija. Vrlo je pozitivno govorila o reformama Srbije.

Aleksandar Vučić izjavio je, povodom stava izvestioca u Evropskom parlamentu Iva Vajgla, da Srbija mora da se uskladi sa standardima i vrednostima EU jer je niko ne zove na besplatan ručak, da Beograd ništa nije ni tražio besplatno.

- Niko od njega ništa besplatno nije tražio. Ni u bivšoj Jugoslaviji ništa nismo dobili besplatno, niti smo očekivali - rekao je Vučić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Margo

pre 5 godina

Takoj je, neka se javi tati! Manite nas price o EU, hoce li se barem ova vlast opametiti? Problem nam je mnogo veci pred vratima - MIGRANTI - koje nam namerno stacioniraju da bi nas ISTREBILI, a sutra rekli da nas NE PUSTAJU u EU! Holandija je blokirala Tirani pristupne pregovore zbog migrantskih stacionara. Primiti migrante jednako je istrebiti Srbiju!

BBOBAN

pre 5 godina

Pa dobro,nismo u EU i ne treba nam. Ako je standard da se legalizuju gej brakovi i ostale bolesti,ako je standard da oni upravljaju životima,pa to nam ne treba. Što hrvati,bugari,rumuni beže iz svoje zemlje. Pa i sami su u EU. To nama ne treba.

slađa

pre 5 godina

Ne dolazi u obzir bilo kakav rat sa Rsijom. Ni ekonomski niti bilo kakav drugi. Ovo su besmislice. Mekalister je zadovoljan reformama u Srbiji, ali mnogo je Mekalistera prošlo i proći će sa njihovim mišljenjima i stavovima, a Srbija i Rusija će uvek biti u snažnom savezništvu. Ono ne ugrožava nikoga, već otvara put i mogućnost svima da sagledaju i menjaju svoju politiku, koja je vrlo često pogrešna, isfrustrirana, prekomerena, nediplomatska. Jednom rečju- jalova. Odnosi unija i država treba da donesu ujednačeniji razvoj svim stranama. Svako zatezanje koči privredu, pogađa direktno obične građane. Otvara nove probleme koji koštaju vlasti one koji takve politike sprovode. Građani se i dalje pitaju.

neko

pre 5 godina

Niti treba uci u EU, niti treba primiti imigrante, slava ali sva slava za takav potez Orbanu, niti treba uvoditi sankcije Rusiji, niti se ponizavati, vec tu bandu treba jednostavno ignorisati, kao i Micicku, i ostale bandite ....Uci u savez sa Rusijom i Kinom, niko nas ne bi pipnuo, a para vrti gde burgija nece, i niko nas nece ni dirati. Ona Svajcarska je mala kao Peking, ali J..e mater svima....sta vam to govori?

MALI PERICA

pre 5 godina

Pa na nas stalno neko silji i za sebe skuplja neke politicke poencice.

ponosan

pre 5 godina

Traze da se odreknemo najjaceg saveznika da bi lakse Srbiju cepali i svojatali a od nas napravili poslusne robove koji ce im raditi za 450 evra plate dok njihovi u njihovoj EU rade isti posao za 5 puta vecu platu. Oni nama ne nude bolji zivot, oni nama nude smrt na slamku, na kredit.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija