• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

23.06.2018

14:08

VULIN: Obnovićemo sve što je NATO srušio i nemar devastirao!

Politika

VULIN: Obnovićemo sve što je NATO srušio i nemar devastirao!

Podeli vest

Sve što je bilo uništeno i oštećeno u NATO agresiji, ali i posle dugih godina namernog zapostavljanja, i planskog uništavanja i umanjivanja Vojske Srbije, biće obnovljeno i stavljeno u funkciju, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin

Vulin je obišao novi objekat za smeštaj borbenih vozila u kasarni "Boško Palkovljević Pinki" u Sremskoj Mitrovici.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obezbedili su potrebna novčana sredstva za sve što je potrebno Vojsci da uredi svoju vojnu infrastrukturu. Vojska mora svoju tehniku da drži u hangaru, tamo gde joj je mesto i da joj na taj način produžava životni vek, ali isto tako da pripadnici naše vojske daleko jednostavnije i u boljim uslovima obavljaju svoje svakodnevne dužnosti, rekao je ministar odbrane.

On je istakao da je Vojska Srbije garant stabilnosti i mira u našoj zemlji i regionu.

- Sigurna i stabilna Srbija je garant sigurnog i stabilnog Balkana, a upravo je to politika koju predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić sprovodi, vrlo često teško, nemajući sa druge strane one koji tu politiku razumeju i iskreno prihvataju, i zato je snažna vojska garant snažne mirovne politike Republike Srbije - rekao je Vulin.

Komandant Prve brigade kopnene vojske brigadni general Željko Petrović podsetio je da je 2015. godine u kasarni u Sremskoj Mitrovici, otpočela izgradnja više hangara, kao odgovor na porušene objekte tokom NATO agresije.

Prošle godine završena su prva tri, koji su omogućili smeštaj tenkovskih jedinica 15. tenkovskog bataljona, lociranog u kasarni u Sremskoj Mitrovici, a ovih dana završen je i četvrti hangar koji će omogućiti smeštaj savremenih borbenih vozila. To omogućava da tehniku koju imamo bolje i kvalitetnije čuvamo i da operativne sposobnosti jedinica, lociranih u Sremskoj Mitrovici, budu održavane na onom nivou koji garantuje bezbednu i sigurnu budućnost svih građana Srbije, rekao je Petrović.

Predsednik skupštine opštine Sremska Mitrovica Tomislav Janković istakao je da grad i Ministarstvo odbrane čine zajedničke napore da rešavaju sve zadatke od zajedničkog značaja.

Sa svoje strane pokušavamo da pomognemo da uslovi rada pripadnika Vojske Srbije u našem gradu budu na višem nivou. Velika je uloga Vojske Srbije, kao važnog poslodavca u našem gradu, uz nezaobilazni bezbednosni doprinos koji nam pruža, a to se najbolje pokazalo 2014. godine kada je Vojska Srbije za vreme poplava u Sremskoj Mitrovici, dala nemerljiv doprinos da grad bude odbranjen od elementarnih nepogoda, rekao je Janković.

U znak zahvalnosti grad Sremska Mitrovica je već odredio prostor gde će se graditi stanovi za pripadnike Vojske i ostalih bezbednosnih struktura, i to će biti naš doprinos da se pripadnici sistema odbrane osećaju bolje i da imaju bolje uslove za život i rad, istakao je Janković.

Izvođač radova na nedavno završenom hangaru, četvrtom po redu u kasarni "Boško Palkovljević Pinki", je Vojnograđevinska ustanova. Vrednost investicije je 35 miliona dinara. Površina objekta je, kao i prethodna tri, oko 900 kvadratnih metara.

VULIN: Značajna odluka Liberije da povuče priznanje Kosova




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Alhemičar

pre 5 godina

Jaka i obučena vojska jeste simbol jake i bezbedne Srbije.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Mora se ulagati u jaku vojsku i opremu , jer jaka vojska znači i jača bezbednost.

Tanja

pre 5 godina

Verujem da ce biti ucinjeno sve kako bi se sve obnovilo i kako nas nista vizuelno ne bi podsecalo na taj period.

Jana

pre 5 godina

Drago mi je da se poteglo i ovo pitanje i da se cini sve da se taj period otkloni iz naseg secanja.

Mosa

pre 5 godina

Гарант стабилности и мира у региону је војска Србије, а јака српска војска учиниче да тај мир и остане

darko

pre 5 godina

Sve sto je sruseno ce se obnoviti a ono je je pokusala da unisti Zuta vlast ce se biti vraceno onako kako je to bilo pre nje!

bojan

pre 5 godina

Podrzavam obnovu, jer jaka vojska je odlika jake drzave.

buba

pre 5 godina

Istina ministre Vuline sve ce se obnoviti I modernizovati od NATO bombardovanja.

hana

pre 5 godina

Važno je da ulažemo u opremu i uslove u kojima rade naši vojnici.

Mika

pre 5 godina

Naravno da ce Srbija polako sve ponovo popraviti i izgraditi.

Rajko

pre 5 godina

Malo po malo i obnovicemo sve sto je Nato unistio.

Mia

pre 5 godina

Naravno !Potpuno sam sigurna da mi to mozemo,upornoscu ,trudom i radom!

Davor

pre 5 godina

Srbija se polako podiže i postaje prava evropska poslastica za posetioce.

Dejan

pre 5 godina

Dosta toga je već obnovljeno, ali ima još stvari.

milica

pre 5 godina

mnogo je naša zemlja pretrpila štete za vreme bombardovanja ali isto tako i demokrate su uništile ono što zlikovci nisu

riki

pre 5 godina

Srbija jeste jedno veliko gradilište i sve ćemo učiniti da se posledice bombardovanja saniraju.

Pjer

pre 5 godina

Biće nam toliko snažna Vojska, da će čak i NATO zazirati od nje !!!

Borjana

pre 5 godina

Ako postoje uslovi i mogucnosti treba sacuvati sve sto se moze i ne cekati da jos vise propada.

Miloš

pre 5 godina

Kada se zemlja vodi na pravi način, ima novca i snage za obnavljanje uništenog od strane NATO agresora. SNS na pravi način vodi zemlju, u Srbiji se živi bolje iz dana u dan!

sasa

pre 5 godina

NATO nije mogao ništa našoj vojsci, ali zato su joj dosovci naneli veliku štetu uništavanjem opreme. Podrška predsedniku Vučiću u nameri da obnovi i modernizuje našu vojsku.

Buda

pre 5 godina

Jaka i moderna vojska je ogledalo jake i odgovorne države!

Vesna

pre 5 godina

Верујем да ћете дати све од себе да што више тога урадите само за то су потребне деценије.Србија је од памтивека нападана, освајана, рушена и уништавана! Стално се будила из бунила,дизала из блата и градила да би је, чим подигне главу, ударали и разбијали па опет све изнова! Сам Бог није дозволио да испусти душу него би је враћао у живот!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija