• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

23.06.2018

19:23

ŠIPTARI I CRNA GORA BI DA SRBIJI OTMU MILIONE: Podršku za pljačku naše zemlje traže od Nemačke, Japana i Švajcarske!

Politika

ŠIPTARI I CRNA GORA BI DA SRBIJI OTMU MILIONE: Podršku za pljačku naše zemlje traže od Nemačke, Japana i Švajcarske!

Podeli vest

Kosovo i Crna Gora pokušavaju da izdejstvuju da i njima pripadne deo novca od prodaje pet zgrada bivše SFRJ. Njihovi funkcioneri tražili su, od Švajcarske, Japana i Nemačke da ih podrže

Trenutno se prodaju četiri objekta bivše SFRJ: zgrada Misije pri UN u Njujorku, kao i objekti u Bonu, Tokiju i Bernu. Njihova procenjena vrednost je oko 60 miliona evra, od čega bi Srbiji trebalo da pripadne 23,7 miliona evra.

Sem ovih zgrada, ostaje da se razmotri, piše Blic, i pitanje sudbine četiri velika diplomatska kompleksa - u Adis Abebi, Nju Delhiju, Moskvi i Braziliji, kao i objekata u Kopenhagenu i Varšavi. Kako su u pitanju vredne zgrade, sagovornik "Blica" iz diplomatskih izvora kaže da ne čudi što Crna Gora i Kosovo ubrzano rade da se i u njihove kase slije deo para od prodaje.

- Obraćali su se Švajcarskoj, Japanu i Nemačkoj i od njih tražili da im pomognu da i oni budu uključeni u sukcesiju. Nisu naišli na dobar odziv jer pravo na imovinu imaju samo one zemlje koje su bile u okviru SFRJ, a Srbija je sukcesor zajedničke države sa Crnom Gorom. U drugim segmentima oko odnosa sa Srbijom ove zemlje imaju podršku, ali oko sukcesije su naišle na zatvorena vrata. Ali vlast na Kosovu ne odustaje, već šalje diplomatske note - kaže izvor beogradskog lista.

(VIDEO) RUSI: SRPSKA VOJSKA ĆE VEŽBATI U NAJMODERNIJOJ OPREMI: Daju nam "Ratnike 2", to još nema niko na svetu!

Posao prodaje imovine vodi Mešovita komisija za sukcesiju, a u ime Srbije u njoj je generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović. Odalović je potvrdio ta saznanja.

- Sporazum o sukcesiji je potpisan 2001, stupio je na snagu tri godine kasnije i poznaje pet država. Kada je istupila iz državne zajednice sa Srbijom, Crna Gora se odrekla svojih prava po pitanju sukcesije. To je precizno navedeno u dokumentima, da se u slučaju istupanja međunarodno pravni dokumenti odnose na Srbiju kao sledbenika. Takođe, navedeno je i da država koja istupi iz zajednice ne nasleđuje pravo na međunarodno pravni subjektivitet. Oko drugih stvari, finansijske raspodele, sasvim smo se lepo dogovorili, a nadam se da ćemo i oko ostalih segmenata postići zadovoljavajući stepen razumevanja - objašnjava Odalović. 

ZATO I JESU USTAŠE! SRBIMA PORUŠILI KUĆE, A SAD BI DA IM TO I NAPLATE: Ovakvu gadost mogu da smisle samo u Hrvatskoj!

Kosovo je, dodaje Odalović, druga priča i sa njima dogovora nema.

- Čude me države koje na bilo koji način tretiraju te note koje Kosovo šalje. Pokušali su da dokažu državnost time što osporavaju Srbiji da bude sukcesor, iako ni po kom osnovu oni to ne mogu da budu. Jasno je da je to u svrhu kampanje i pokušaja da se uključe u sve gde mogu sebe da prepoznaju. O tome smo otvoreno razgovarali i sa ostalim zemljama i dobili nedvosmislenu podršku da ne može niko sem ovih pet zemalja da bude sukcesor - kaže Odalović.

AMERI OTKRILI PLAN! SRBIJA MORA U EU, UBITI SEVERNI TOK 2: Ves Mičel jasno stavio do znanja da Beograd očekuje pakao!

Sve donedavno na prodaju je bilo pet nekretnina, ali je prošle nedelje prodat rezidencijalni stan bivše SFRJ na Park aveniji u Njujorku za ukupno 12,1 milion dolara. Srbija je, kao država koordinator za prodaju tog objekta, imala vrlo aktivnu ulogu i od prodaje ove nekretnine pripalo joj je 3.487.939 dolara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Neša

pre 5 godina

Šta drugo reći za crnogorce, ne znaju oni šta žele, a ti šiptari će im uskoro doći glave.

Veljko

pre 5 godina

Oni koji su se odrekli svih prava po pitanju sukcesije, to i potpisali, Šta sad traže? Nema ni govora da nešto mogu dobiti od prodaje imovine.

novica

pre 5 godina

Pa i treba im dati, pogotovu Crnoj Gori....svi nas j....u u zdrav mozak, a mi kao sve nešto debili.....Pa Crna Gora da je bilo srba u srbiji, a ne crnogorac da rukovodi srbijom, morala bi prvo da vrati pare što su svi gradnjani srbija izdvajali, prvo 10 pa produženo na 13 godina, po 1% od plate, posle zemljotresa....znate li koliki je to novac, Srbija izgradila luku Bar, železnicu, a kad Crnogorci VRATE sve što su gradjani srbije ulagali, onda bi mogli da se odcepe, a to bi bilo malo juče....ovako, nafatirali smo ih, oni na vlasti u srbiji, zatim nam nabili kamu u ledja...a srbija opet hoće dobre dobrosusedske odnose, još sada u NATO, priznali šiptariju.....pa da li IMA NEKOG SA MOZGOM..... Tražiti da Crna Gora sve to vrati....i to sudskim putem....

Zlaja

pre 5 godina

Znaci naše pare vam ne smetaju? Osetila bagra gde je lova i gde ce je tek biti. Tek cete vi svi nokte gruckati i proklinjati dan kad zatraziste da se otcepite. I hvala vam na tome. Nema vise da vam Srbija sve placa ko nekada. Trebalo nam je malo da se konsolidujemo. Poplacamo sve cehove koje napraviste. A sad bi ste i sukcesiju posle sukcesije, penzije za dede i babe koje niste ni poznavali i kojih ste se stideli. E pa nema više. A dace Bog sa se mi vise nikada ne zanesemo i zovemo vas braćom, il da vas oslobađamo. Pa pa..

ponosan

pre 5 godina

Pa Kosovo i Metohija su deo Srbije koja vraca njihove kredite sto znaci da su se malkice zaigrali oni bi duplo da uzmu.

Dragan

pre 5 godina

Srbija bi trebala da vodi malo agresivniju politiku prema Crnoj Gori zato sto ugrozavaju Srpske interese a bez nas bi odavno propali.

Marina

pre 5 godina

Traze ono sto im ne pripada, a to naravno nece ni dobiti.

No1

pre 5 godina

Tako to braca rade. Jos im fale 'rvati i familija na okupu.

Darko

pre 5 godina

O ovim stvarima ozbiljno moramo voditi rcuna, to je nase i ne smemo popustati.

Radovan

pre 5 godina

Sami su odustali i nije mi jasno šta sad hoće, pogotovo "Kosovo" koje još uvek nije priznata država a nastala je voljom i podrškom NATO-a i SAD.

Nika

pre 5 godina

Ovo je stvarno kriminal... Dokle će Srbija ovo da toleriše...

Natalija

pre 5 godina

Tako nam i treba od braće crnogoraca. Prvo neka vrate crnogorci, sve što smo im izgradili posle zemljotresa. I sva naša odmarališta i sav novac koji su koristili za školovanje njihove dece.Sram da ih bude. Milu je ostala glava na ramenu zahvaljuju ći našem Predsedniku a sada se udružuje sa šiptarima.

ema3

pre 5 godina

Svi bi pare da uzmu od Srbije ,a niko da preuzme dugove Kosova i Crne gore da otplacuje

boki

pre 5 godina

Опао шверц цигаретама па сад нема оклен паре .

Mirko

pre 5 godina

Pa šta očekivati od ove dvojice f.....a koji su željni da se napiju srpske krvi koju piju već nekoliko godina a posebno ono đ...e od Đukanovića. Srbija treba samo da uvede recipročne mere istima.

Biki

pre 5 godina

Posto im je pokvaren plan, naravno da im nece uspeti.

Malena

pre 5 godina

Od šiptara se sve može očekivati, oni sve rade na prevaru i kriminala, ali crnogorci...veliko razočarenje ... strasno

Rile

pre 5 godina

Od Pristine me nista ne iznenadjuje, a sto se tice Crne Gore i od njih smo navikli da trpimo najpodmulije udarce.

Sale

pre 5 godina

Crna Gora je veci neprijatelj Srbiji nego Pristina. A koliko smo ih pomagali? Mnogo me vise boli nnjihova kurvinska politika prema Srbiji nego bilo cija druga.Sve odnose raskinuti sa tom banana drzavom. Daleko im lepa kuca bila.

Miki

pre 5 godina

Šta reći, od šiptara se svešta može očekivati, ali od crnogoraca.. eeeee...

sasa

pre 5 godina

Vidi im se po faci da su isti, navikli da kradu tuđe.

Izbori 2024

Ponovo cirkus u Skupštini Srbije, opozicija pokušala da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura! Uživo
Izbori 2024

Ponovo cirkus u Skupštini Srbije, opozicija pokušala da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura!

U Skupštini Srbije danas se nastavlja rasprava o izboru predsednika parlamenta. Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su u ponedeljak o predlogu, koji je obrazlagao šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov, da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica SNS Ana Brnabić. Taj predlog podržale su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

19.03.2024

09:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija