• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.06.2018

19:43

(VIDEO) ŠOKANTNA UTAKMICA U SOČIJU! KROS U 95. ZA POBEDU NEMACA! "Panceri" bili na korak od eliminacije, ali - NEMCI SU TO!

Fudbal

(VIDEO) ŠOKANTNA UTAKMICA U SOČIJU! KROS U 95. ZA POBEDU NEMACA! "Panceri" bili na korak od eliminacije, ali - NEMCI SU TO!

Podeli vest

Reprezentacija Nemačke pobedila je selekciju Švedske sa 2:1 u drugom kolu grupe F Svetskog prvenstva

Neverovatna utakmica na Olimpijskom stadionu u Sočiju! Nemačka je bila na konopcima jer bi sve osim pobede značilo da bi bili veoma blizu eliminacije.

Ali, znate onu o tome da je fudbal igra u kojoj na kraju uvek pobeđuju Nemci. E pa, tako je!

Ola Toivonen je zaledio srca "pancera", kada je u 33. minutu majstorski lobovao Manuela Nojera i doneo vođstvo Šveđanima.

Ekipa Joakima Leva je izjednačila početkom drugog poluvremena, kada se Marko Rojs odlično snašao u kaznenom prostoru i zatresao mrežu rivala.

A onda je usledila opsada gola Švedske. Ređale su se prilike, ali Olsen, pa i stativa nisu dali Nemcima da postignu pogodak.

Međutim, 95. minutu, faul nad Vernerom na ivici kaznenog prostora iskosa sa leve strane. Toni Kros je namestio loptu. Kratko je dodao do Rojsa, ovaj je primirio, a Kros ispalio projektil u mrežu Švedske za pobedu i prve bodove "pancera".

Uz sve to, treba napomenuti da je Nemačka u finišu igrala sa igračem manje, jer je Džerom Boateng u 82. minutu dobio drugi žuti,odnosno crveni karton.

A da je ostalo nerešeno, Nemci bi bili u kanalu. Imali bi jedan bod, Šveđani četiri, a Meksikanci šest. U poslednjem kolu bi se sastali upravo Švedska i Meksiko, i bodom bi obe selekcije prošle dalje.

Ali, to je šta bi bilo, kad bi bilo. A ovo su Nemci.

NEMAČKA - ŠVEDSKA 2:1 (0:1)

Strelci: Rojs u 48. i Kros u 90+5 - Toivonen u 33. minutu

Stadion: "Olimpijski" (Soči). Sudija: Šimon Marčinjak (Poljska).

NEMAČKA: Nojer, Kimih, Boateng, Ridiger, Hektor (od 87. Brant), Rudi (od 31. Gundogan), Kros, Draksler (od 46. Gomez), Miler, Rojs, Verner.

ŠVEDSKA: Olsen, Lustig, Lindelef, Grnakvist, Augustinson, Klason (od 74. Durmaz), Larson, Ekdal, Forsberg, Berg, Toivonen.

TOK MEČA

Drugo poluvreme:

90+5': GOL! Kros je strelac za pobedu Nemačke!


90+2'. STATIVA! Brant je odapeo sa 18 metara, ali stativa!

88'. Kakva šansa za Nemce! Centrirao je Kros, Gomez šutirao glavom, ali je Olsen loptu koja je išla pod prečku skrenuo u korner.

83'. Odmah su zapretili Šveđani, grankvist je šutirao glavom, ali je Nojer izbacio u korner.

82'. Crveni karton za Boatenga! Tačnije drugi žuti. Sudija Marčinjak je verovatno na asistenciju VAR arbitra sankcionisao Boatenga i pokazao mu put u svlačionicu!

81'. Verner je propustio veliku priliku! Sa sedam-osam metara je šutirao preko gola.

80' . Šveđani igraju na kontre, sada je moglo da bude opasno za Nemce, ali ej berg ipak bio u ofsajdu.

76'. Zapretili su Šveđani posle duže vremena. Forberg je posle kornera uhvatio volej sa ivice šesnaesteraca, ali je tukao pravo u Nojera.

70'. Nemci opsedaju gol Švedske i veliko je pitanje da li će Skandinavci izdržati pritisak. Gol visi u vazdhu.

61'. Kakva šansa za Rojsa! Kimih je centrirao sa desne strane, Rojs pokušao atraktivno, petom da skrene loptu u mrežu, ali je promašio ceo fudbal!

56'. Velika prilika za Hektora, koji se ubacio iz drugog plana, šutirao, ali je Olsen odbranio.

51'. Kros je izveo slobodan udarac, Miler je šutirao glavom, ali u spoljni deo mreže.

48'. GOL! Prvi pogodak Nemaca na ovom Mundijalu, strelac je Rojs. Verner je probio po levoj strani, Gomez je zakačio loptu, a Rojs je sve to pratio i matirao Olsena.

Lev pravi još jednu izmenu, umesto Drakslera na terenu je Gomez.

Prvo poluvreme:

45+2'. Nojer je spasao Nemce! Berg je šutirao glavom posle centaršuta, ali je Nojer vrhovima prstiju izvukao loptu iz gola!

44'. Velika prilika za Švedsku, Berg je odlično našao Klasona, ali se u poslednjem trenutku isprečio Hektor.

39': Udarac Gundogana, odbranio je Olsen, u nastavku prilika i za Milera, ali na kraju samo korner za Nemce, posle kog nije bilo opasnosti za Švedsku.

33'. GOL! Švedska vodi, strelac je Toivonen! Pogrešio je Rojs na sredini terena, Berg je presekao loptu, dodao do Klason, a ovaj centrirao ka Toivonenu. Napadač Švedske se sjajno snašao i lobovao Nojera! Nemci su na kolenima, poraz znači eliminaciju!

31'. Umesto Rudija, na terenu je Ilkaj Gundogan.

25'. Povreda Rudija, kojem doktori ne mogu da zaustave krvarenje iz nosa. Vezista Nemačke se povredio posle duela sa Toivonenom.

18'. Opet prete Švedi, Lustig je odložio do Berga, koji je šutirao sa penaltika, ali ga je u poslednjem trenutku izblokirao Boateng.

12'. Kolosalna prilika za Šveđane, Berg je izbio sam pred Nojera, pratio ga je Boateng, malo mu zasmetao, ali je Berg previše čekao i na kraju mu je golman "pancera" odbranio udarac.

9'. Dobra akcija Nemaca, Rojs je pobegao čuvarima, zavrnuo u sredinu, ali je ispred Vernera intervenisao Lindelef.

6'. Moglo je da bude opasno po Nojera, Forsberg je prevario dvojicu Nemaca, ali je potom malo povučen za dres, malo je izgubio snagu i na kraju su mu oduzeli loptu.

2'. Velika prilika za Nemce. verner je prošao po levoj strani, vratio do Drakslera, koji je šutirao sa pet metara, ali je jedan švedski fudbaler sa gol linije izbacio loptu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
u magnovenju

pre 5 godina

Утакмица би се играла док Немци не би дали гол. Да је било потребно играло би се и до сутра. Срамота.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija