• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.06.2018

19:50

(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ POSLE DIJALOGA U BRISELU: Svi problemi moraju da se rešavaju u miru, pogotovo Srba na KiM!

Politika

(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ POSLE DIJALOGA U BRISELU: Svi problemi moraju da se rešavaju u miru, pogotovo Srba na KiM!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači sastali su se danas na novoj rundi razgovora u Briselu, a iz EU su ranije najavili da će to biti prilika da se nastavi rad na sveobuhvatnoj normalizaciji, da se razmotre postojeći sporazumi i da se razgovara o novim koracima u pogledu intenzivnog perioda koji predstoji

On je objasnio u kom pravcu su tekli razgovori.

- Razgovarali smo još od jutros u Briselu. Nekoliko stvari smo postigli, a koje su veoma važne za Srbe na Kosovu i Metohiji. Dogovoreno je da sve probleme koje imamo moraju da se rešavaju u miru poštujući bezbednost građana. Postoje pitanja na koje mi nemamo odgovor. Politika Srbije mora mnogo da bude odgovornija nego što je bila 90-ih godina. Moramo da sačuvamo narod na svojim ognjištima. Ponekad vam se čini da radite Sizifov posao,pošto uvek postoje oni koji imaju primedbu - rekao je Vučić.

On je dodao da je bitno da se pokaže da može da se razgovara i da se krene u rešavanje problema.

printscreen RTS

- Razgovarali smo o pokušaju da se usresredimo na dijalog i da pokažemo da možemo da razgovaramo i krenemo u rešavanje problema. Nisam preterani optimista, ali smo neka  pitanja otvorili. Želimo da pokušamo da pronađemo rešenje i da nastavimo da razgovaramo. Bez obzira na sve folirante i kibicere koji gledaju šta će ko da radi, mi ćemo nastaviti da radimo. Svakako da ću se u narednom periodu obratit naciji, kada budem video da li imamo nekakvu šansu da napravimo neku vrstu kompromisnog rešenja, koju neću potpisati, nego ću sa tim izaći pred narod koji će oldučiti sve. Boriću se za normalnu budućnost Srbije - jasan je predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije poručio je iz Brisela da će se nastaviti sa razgovorima.

printscreen RTS

- Dolaziće predstavnici Evrope u Beograd, a isto tako ćemo mi ići u Brisel češće. Ono što tražimo jeste da imamo nešto, a ne ništa - rekao je Vučić i dodao:

- Hoću da se zahvalim ljudima u Srbiji koji podržavaju ljude koji rade i bore za svoj narod - zaključio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

MOGERINI: Dijalog u Briselu težak, ali ohrabrujući




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nena

pre 5 godina

Bitno je da je postignuto i nekoliko stvari koje su bitne za Srbe na KiM!

veca

pre 5 godina

Mir donosi hladne glave i bolje razmisljanje svih i dogovor naravno.

bocko

pre 5 godina

Nenadani sukobi bi doveli sam Bog zna do kakvog zla,zato svi neka se zalazemo za mir ,a siptari posebno,jer nije sve u ratu zarad teritorija.

Alf

pre 5 godina

Samo na referendumu narod ako to zeli moze da se odrekne Kosova zauvjek a zarad evro-atlanskih integracija"perspektiva"ekonomskog prosperiteta zemje-prosjecne plate od 400-evra.Na jednu stranu iznjeti perspektive nase zemlje a na drugu gubitak kosova ponosa dostojanstva pa neka narod odluci zivotni standard ili dostojanstvo.a niko nema pravo da zemlju Dusanovu Lazarevu u ime svih nasih predaka u ime nasih buducih generacija samovoljno i pojedinacno potpisom preda Albancima.

Petar Pan123

pre 5 godina

Mi smo uvek i bili i ostali za trajno i mirno resenje krize na Kosovu! Albanci su ti koji stalno provociraju i zele sve za sebe!

teodora

pre 5 godina

Mirno rešavanje problema je izuzetno važno, kako za nas tako i za naš narod na Kosovu.

mala

pre 5 godina

Nadamo se da ce biti tako, da ce se i pitanje KiM-a resiti u miru.

Bojan

pre 5 godina

Bori se,jbg....možete da pričate šta hoćete ali pokušava na svakom polju nešto da uradi a za kibicere je upravu,šta god da uradi opoziciji ne valja...a oni su se pokazali kad su bili na vlasti,samo lopovi i ništa drugo!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija